Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaje comandate la chinezi

Postări Recomandate

Acum 45 minute, Marele Savant a spus:

Aveti dubii ca nu ar fi toate fabricate intr-un singur loc??? 

Nu sunt toate in acelasi loc (doar in aceeasi tara poate, China). Cum s-a zis si mai sus la jlcpcb sunt vreo 5. Cand urmaream, la un moment dat, o comanda de a mea cu 3 placi diferite, imi arata la status cum din 5 fabrici, doua imi faceau cablajele.

Din ce filmulete am mai vazut pe yt, si cei de la pcbway au fabrica lor si au standarde diferite la cablajele brute, cei de la pcbway mergeau pe foi de maxim 30x30cm, sau ceva de genul, iar cei de la jlcpcb mergeau pe foi mari de 1x1m.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

nu m-am referit ca productia are un singur sediu fizic, pot fi 30, doar ca ar apartine aceluiasi producator, actionar, patron sau ce o mai fi.

cu formatele probabil difera in functie de tipul liniei tehnologice, pe unde am avut eu treaba, firme diferite, se folosea un singur format, 650x650mm.

Acum 8 minute, maxente a spus:

Cum s-a zis si mai sus la jlcpcb sunt vreo 5.

5 ce? iar jlcpcb ce este? producator, integrator, agregator de comenzi?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Marele Savant a spus:

iar jlcpcb ce este? producator, integrator, agregator de comenzi?

Nu cred ca vom afla raspunsul. Eu tind sa cred ca JLCPCB este producator. Iata ce scrie pe factura:

JiaLiChuang (HongKong) Co., Limited

Unit 21, 28/F, Metropole Square

No.2 On Yiu Street, Shatin

New Territories

HONG KONG

[email protected]

+86 755 23919769

JLCPCB.COM

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Este foarte greu de inteles pentru noi cum functionează relatiile intre producatorii din China.
Foarte posibil ca statul chinez sa controleze totul.

Nu ai să găsesti firma din China care să spună că ea nu poate livra un anumit produs.
Chiar dacă ai cumpărat de la ea piulite M3 , nu va răspude cu "Nu tinem" la intrebarea dacă poate să ofere si chiloti de damă sau zaruri pentru table.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pentru cei interesați: am comandat câteva cablaje la JLCPCB care au fost expediate pe data de 16.08 și au sosit ieri cu DPD. 

Pe factură apare așa:

VAT No:

Shipping Method: Standard Global Direct Line

Nu am plătit TVA și mi-a venit coletul la ușă. Daca aș fi ales altă metodă de expediere, în mod sigur aș fi plătit mai mult și aș fi așteptat mult mai mult.

Link spre comentariu

Înaintea acestei comenzi, cca o lună în urmă, am avut o altă comandă care, alegând aceeași metodă de expediere, a ajuns în 12 zile.

Nu văd modivul pentru care aș alge în viitor DLH sau FedEx și chiar EuroPaket. Cu EuroPaket am așteptat în primăvară 45 de zile după ce coletul s-a plimbat din China în Germania, apoi la Milano și iar în Germania. 

Link spre comentariu

Am si eu o comanda la NextPCB cu China Post, astept sa vad cand ajung. Au plecat pe 25/08.

Un lucru e clar, daca inainte de pandemie mai tot transport dura 4-5 saptamani minimum, cand ajungeau... Acum in 2-3 saptamani ajung toate. 

Am mai zis, chinezii trimit cu containerul undeva local, apoi distribuie local. D-aia sunt si etichete lipite peste etichete. Putem spune ironic, ca tot raul spre bine... 

Link spre comentariu
Acum 4 minute, maxente a spus:

Am platit si tva  cand am selectat europacket

Si taxele de transport sunt mai mari decat la Standard Global Direct Line. Si eu am vrut initial sa aleg Europaket in ideea de a nu ma incurca cu TVA-ul, dar zic hai sa incerc si cu standard sa vedem ce si cum.

Acum 25 minute, Mircea a spus:

chinezii trimit cu containerul undeva local

Coletul meu a venit pe ruta Rozenburg, NL --> Viena --> Sofia --> Ruse --> Bucuresti.

Destul de ciudat traseul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări