zvonacfirst Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Va salut. Din cate imi amintesc, am citit cu ceva vreme in urma un topic cu acest subiect, dar nu am reusit sa-l gasesc. Daca exista acel topic, rog un moderator sa mute postarea mea acolo. Am comandat pana acum o singura data cablaje la chinezi, si asta era inainte de pandemie. De fapt s-a suprapus cu pandemia lor, ceea ce a cauzat o intarziere de fabricatie de trei saptamani. Atunci am ales JLCPCB - calitatea buna - iar ca metoda de livrare posta obisnuita, evident din cauza pretului iar graba nu era mare. Acum as vrea sa fac o comanda si am vazut ca sunt disponibile doar metode de livrare care implica curieri. In topicul amintit am citit ca DHL ar trebui eliminat ca optiune din cauza taxelor mari. Din ce se vede dispobibil in poza de mai jos, as alege DDP EuroPacket datorita taxelor incluse, as scapa de o grija in acest fel. Ce stiti, pachetul vine le usa sau trebuie sa ma duc sa-l ridic din vama sau din alta parte? Orice sfat sau sugestie imi poate fi de folos. Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 (editat) Tocmai ce am comandat la JLC. Am ales FCA cu Fedex. Adica ar fi trebuit sa platesc vama + TVA. Era mai ieftin decat DHL. Mi-a venit in cutie direct. Oi fi avut noroc. Valoarea 2$ + 12.95$ transport. Cu DHL e mereu ceva de plata. PS: Vine anul nou chinezesc pe 12. Deci, graba la comanda. Editat Februarie 4, 2021 de Mircea Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Europachet este cea mai buna optiune. Vine acasa cu Urgent Cargus. Ei trimit cu Dhl in Germania in pachet mare si de acolo se distribuie. De la plasarea comenzii pana la livrare de obicei sunt cam 10 zile. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Februarie 4, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2021 Multumesc @Mircea, multumesc @djvas. Am facut comanda pe JLCPCB si am ales EuroPacket. Este mai avantajos sa comanzi pe alte site-uri? Eu am ales JLC deoarece folosesc EasyEDA la proiectarea cablajelor si dau comanda direct din aplicatie. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Şi cât e pe Europacket transportul? Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 PCBWay sunt mai scumpi la transport. Cer 2$ in plus pe tranzactie Paypal. Nu platesc direct cu cardul ca sa-mi pot recupera mai usor banii in caz de problema. Un DDP Fedex la PCBWay ma costa 31$. La JLC era in jur de 24$. N-am ales curier gen Euro, caci dureaza mai mult transportul. Chiar DHL si Fedex dureaza mai mult decat de obicei. Pentru cei care au probleme cu gerberele, JLC si PCBWay pun la dispozitie scripturile pentru generarea cu setarile dorite de ei. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Februarie 4, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2021 Acum 4 minute, BRANCA a spus: Şi cât e pe Europacket transportul? Pentru o comanda de 10 cablaje costa in jur de 19 Euro din care 4.17 Euro cablajele, restul transport si taxe. Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Mai avantajos ca Jlc nu e la nimeni, mai ales daca pcb-ul depaseste 100x100. La ultima comanda am avut un pcb de 170x200 mm. La Pcb way era cel putin triplu decat la jlc Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Februarie 4, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2021 (editat) Eu am fost multumit si de atentia pe care o poarta clientilor cei de la JLC. La comanda trecuta, cea despre care am scris in prima postare, mi-au trimis doua emailuri cu explicatii si cu scuze, ca din cauza pandemiei nu au personal suficient, etc, si daca au vazut ca nu raspund m-a sunat o fatuca sa ma intrebe daca vreau sa renunt la comanda din moment ce nu dau niciun semn de viata. Acum 13 minute, djvas a spus: mai ales daca pcb-ul depaseste 100x100 Este vorba despre 100mm pe o latura sau este vorba despre suprafata cablajului? Adica o latura mai mare de 100mm si una mai mica in limita de 100cm2? Intreb deoarece am facut odata o simulare de comanda pentru un cablaj de 115mmx75mm si mi-au bagat vreo 3 Euro engineering fee. Pretul tot in jur de 4.17 Euro era dar se adauga acea taxa de inginerie. Ce-o fi acea taxa? Editat Februarie 4, 2021 de zvonacfirst Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 (editat) Oferta de prototip de 5Usd la 10 bucati este valabila pentru pcb-uri de pana la 100x 100mm. Se refera la dimensiune si nu la suprafata. Tot ce sare de 100mm pe o latura intra la productie si sunt alte costuri chiar daca suprafata este mai mica de 100cm patrati. De ex un cablaj de 110mm x5mm va costa mai mult decat unul de 100x100mm. Editat Februarie 4, 2021 de djvas Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Am facut si eu o comanda acum 4 zile si am ales cu FedEx, evit cat mai mult DHL. N-am incercat cu niciodata cu EuroPaket, dar din cate vad eu comanda mea iese mai scumpa cu aproape 90 de lei daca as face cu EuroPacket fata de FedEx unde as plati eu tva-ul separat. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Februarie 4, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2021 Am simulat o comanda care costa 20 Euro, expedierea costa 22 Euro, taxele `10 Euro, total 52 Euro cu EuroPacket. Sumele sunt rotunjite. Taxe de 10 Euro - probabil includ TVA si taxe vamale - mi se par suportabile. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Se pare ca am gresit socoteala. O mai facui inca o data si se pare ca diferenta intre fedex si europacket e 3$ si un pic, iar in cazul asta e chiar ok, merita luat cu ei. Link spre comentariu
dacos Postat Februarie 9, 2021 Partajează Postat Februarie 9, 2021 La 04.02.2021 la 19:16, zvonacfirst a spus: Va salut. Din cate imi amintesc, am citit cu ceva vreme in urma un topic cu acest subiect, dar nu am reusit sa-l gasesc. Daca exista acel topic, rog un moderator sa mute postarea mea acolo. Am comandat pana acum o singura data cablaje la chinezi, si asta era inainte de pandemie. De fapt s-a suprapus cu pandemia lor, ceea ce a cauzat o intarziere de fabricatie de trei saptamani. Atunci am ales JLCPCB - calitatea buna - iar ca metoda de livrare posta obisnuita, evident din cauza pretului iar graba nu era mare. Acum as vrea sa fac o comanda si am vazut ca sunt disponibile doar metode de livrare care implica curieri. In topicul amintit am citit ca DHL ar trebui eliminat ca optiune din cauza taxelor mari. Din ce se vede dispobibil in poza de mai jos, as alege DDP EuroPacket datorita taxelor incluse, as scapa de o grija in acest fel. Ce stiti, pachetul vine le usa sau trebuie sa ma duc sa-l ridic din vama sau din alta parte? Orice sfat sau sugestie imi poate fi de folos. Multumesc. Eu am apăsat pe + la More Options (sub S.F Express) și mi s-a deschis și varianta de livrarea clasică prin poștă. Nu mă grăbesc, iar uneori pachetele mici nici nu mai trec pe la vamă. Cu DHL am avut întârzieri mai mari decât la poștă și cost în plus față de cel deja plătit. Probabil pe România s-au deprofesionalizat. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Februarie 10, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2021 Am primit un email de la JLCPCB ca au expediat comanda. Iata ce nota au pus in email: Note: If your parcel is held in customs, JLCPCB will clear your parcel as quickly as possible through customs, you don't need to do that yourself. Link spre comentariu
Postări Recomandate