cornel1962 Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Este foarte posibil sa fie procesor defect , dar am intalnit cazuri de imagine defazata (sper ca asta este defectul), si s-a rezolvat prin rescrierea memoriei. Nu vorbesc de acest sasiu, la aceste sasie, am intalnit foarte des desincronizare pe verticala , sau totala ....rezolvate tot prin rescrierea memoriei ! Ar fi bine de stiut, ce tensiuni sunt pe magistralele de date, de multe ori, asta spune tot despre comunicarea procesorului cu memoria !!! Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Nu vad cum determini ce comunica procesorul cu memoria prin simpla masurare a tensiunilor fara osciloscop sau macar un analizor logic cel mai ieftin de 10$. Link spre comentariu
gigi56 Postat Februarie 5, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2021 Acum 13 ore, dan cod a spus: Greu de dat afara nu este, problema e sa fie altul de proba. - eu cred ca e destul de greu sa dau acest circuit afara fara statie de aer cald nu am asa ceva ,circuit rezerva am problema este de dat jos . Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Acum 18 minute, gigi56 a spus: - eu cred ca e destul de greu sa dau acest circuit afara fara statie de aer cald nu am asa ceva ,circuit rezerva am problema este de dat jos . Nici tresă nu ai? Nu aer cald ci vacuum. Eu îl dau jos în 3 minute. Maxim. Link spre comentariu
gigi56 Postat Februarie 5, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2021 Acum 5 minute, dan cod a spus: Nici tresă nu ai? Nu aer cald ci vacuum. Eu îl dau jos în 3 minute. Maxim. - da am dar se rupe traseile sau se dezlipeste fara sa vreau piesele smd am patit-o pe o placa scoasa din functiune ,nu mai incerc asa ceva ! Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Altfel nu avem cum sa te ajutam. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Acum 11 ore, modoran a spus: Nu vad cum determini ce comunica procesorul cu memoria prin simpla masurare a tensiunilor fara osciloscop sau macar un analizor logic cel mai ieftin de 10$. ...ati inteles gresit, nu determini " ce " comunica, ci daca comunica !!! Nu dau mai multe amanunte, in schimb incercati sa masurati aceste tensiuni (aprox.= cu U pin8 )cu un dump alterat si dupa aceia verificati cu un dump ok . Masura nu este 100% sigura, are caracter orientativ si asa cum am zis, ajuta in foarte multe cazuri,...bloacarea procesorurui poate fi si din alte cauze...! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Timite placa la mine cost 30 lei chiar daca este procesorul il schimb ca am pe stok, eu inainte le scoteam cu ac de seringa indreptat la capat, incalzesti pinul si cu acul il bai pe pin si asa ai si gaurile facute, acum le scot cu statia cu wacuum Link spre comentariu
gigi56 Postat Februarie 5, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2021 Va multumesc pentru sfaturile dat de dvs ,voi incerca la un coleg in loc care are statie sa dea jos circuitul , sau am sa cupar Aparat tip aspirator de dezasamblare ca se gaseste la firme ,si mult mai bun ca statiea de aer cald . Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Statia cu aer cal daca dai acest ic jos se va arde cablajul, aceste placi nu suporta atata caldura sa il poti da jos , se da jos cu aer cal doar atunci cand trebuie ic-ul si placa nu se mai foloseste Link spre comentariu
gigi56 Postat Februarie 5, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2021 Acum 17 minute, Florinel TV a spus: Statia cu aer cal daca dai acest ic jos se va arde cablajul, aceste placi nu suporta atata caldura sa il poti da jos , se da jos cu aer cal doar atunci cand trebuie ic-ul si placa nu se mai foloseste - da stiu ,dar cu acest aparat de Dezasamblare este mult mai bun . Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Nu trebuie mai mult de o pompa de fludor, un letcon cu vârf subțire și un fludor cu flux si 40%Pb....restul , bunăvoința ! Exista pe YouTube tutoriale de vizionat , eu personal folosesc " baie de fludor " între pini și după aceia ii iau la rand cu pompa !!! Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 (editat) eu le dau jos doar cu fludor si letcon ,fara pompe,banda absorbanta............ma refer la memoria smd,daca de ea e vorba,am dat si procesoare fara pompa sau alte accesorii,doar cu letcon si fludor,dar depinde locul disponibil si de scule Editat Februarie 5, 2021 de iuliantv Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Acum 1 minut, iuliantv a spus: eu le dau jos doar cu fludor si letcon ,fara pompe,banda absorbanta............ma refer le memoria smd,daca de ea e vorba Nu , este vorba de procesor Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Acum 11 minute, iuliantv a spus: eu le dau jos doar cu fludor si letcon ,fara pompe,banda absorbanta............ma refer la memoria smd,daca de ea e vorba,am dat si procesoare fara pompa sau alte accesorii,doar cu letcon si fludor,dar depinde locul disponibil si de scule La memorii smd și eu folosesc letcon și fludor. Și penseta ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum