Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect TV Arctic la B - Vertical

gigi56

Postări Recomandate

Este foarte posibil sa fie procesor defect , dar am intalnit cazuri de imagine defazata (sper ca asta este defectul), si s-a rezolvat prin rescrierea memoriei. Nu vorbesc de acest sasiu, la aceste sasie, am intalnit foarte des desincronizare pe verticala , sau totala ....rezolvate tot prin rescrierea memoriei ! Ar fi bine de stiut, ce tensiuni sunt pe magistralele de date, de multe ori, asta spune tot despre comunicarea procesorului cu memoria !!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigi56

10

• dan cod

6

• Florinel TV

6

• cornel1962

6

Top autori în acest subiect

Acum 13 ore, dan cod a spus:

Greu de dat afara nu este, problema e sa fie altul de proba. 

- eu cred ca e destul de greu sa dau acest circuit afara fara statie de aer cald nu am asa ceva ,circuit rezerva am problema este de dat jos .

Link spre comentariu
Acum 18 minute, gigi56 a spus:

- eu cred ca e destul de greu sa dau acest circuit afara fara statie de aer cald nu am asa ceva ,circuit rezerva am problema este de dat jos .

Nici tresă nu ai? Nu aer cald ci vacuum. 

Eu îl dau jos în 3 minute. Maxim. 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, dan cod a spus:

Nici tresă nu ai? Nu aer cald ci vacuum. 

Eu îl dau jos în 3 minute. Maxim. 

- da am dar se rupe traseile sau se dezlipeste fara sa vreau piesele smd am patit-o pe o placa scoasa din functiune ,nu mai incerc asa ceva !

Link spre comentariu
Acum 11 ore, modoran a spus:

Nu vad cum determini ce comunica procesorul cu memoria prin simpla masurare a tensiunilor fara osciloscop sau macar un analizor logic cel mai ieftin de 10$.

...ati inteles gresit, nu determini " ce " comunica, ci daca comunica !!! Nu dau mai multe amanunte, in schimb incercati sa masurati aceste tensiuni (aprox.= cu U pin8 )cu un dump alterat si dupa aceia verificati cu un dump ok . Masura nu este 100% sigura, are caracter orientativ si asa cum am zis, ajuta in foarte multe cazuri,...bloacarea procesorurui poate fi si din alte cauze...!

Link spre comentariu

Timite placa la mine cost 30 lei chiar daca este procesorul il schimb ca am pe stok, eu inainte le scoteam cu ac de seringa indreptat la capat, incalzesti pinul si cu acul il bai pe pin si asa ai si gaurile facute, acum le scot cu statia cu wacuum

Link spre comentariu

Va multumesc pentru sfaturile dat de dvs ,voi incerca la un coleg in loc care are statie sa dea jos circuitul , sau am sa cupar Aparat tip aspirator de dezasamblare ca se gaseste la firme ,si mult mai bun ca statiea de aer cald .

Link spre comentariu

Statia cu aer cal daca dai acest ic jos se va arde cablajul, aceste placi nu suporta atata caldura sa il poti da jos , se da jos cu aer cal doar atunci cand trebuie ic-ul si placa nu se mai foloseste

Link spre comentariu
Acum 17 minute, Florinel TV a spus:

Statia cu aer cal daca dai acest ic jos se va arde cablajul, aceste placi nu suporta atata caldura sa il poti da jos , se da jos cu aer cal doar atunci cand trebuie ic-ul si placa nu se mai foloseste

- da stiu ,dar cu acest aparat de Dezasamblare este mult mai bun .

Link spre comentariu

Nu trebuie mai mult de o pompa de fludor, un letcon cu vârf subțire și un fludor cu flux si 40%Pb....restul , bunăvoința ! Exista pe YouTube tutoriale de vizionat , eu personal folosesc " baie de fludor " între pini și după aceia ii iau la rand cu pompa !!!

Link spre comentariu

eu le dau jos doar cu fludor si letcon ,fara pompe,banda absorbanta............ma refer la memoria smd,daca de ea e vorba,am dat si procesoare fara pompa sau alte accesorii,doar cu letcon si fludor,dar depinde locul disponibil si de scule

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 1 minut, iuliantv a spus:

eu le dau jos doar cu fludor si letcon ,fara pompe,banda absorbanta............ma refer le memoria smd,daca de ea e vorba

Nu , este vorba de procesor

Link spre comentariu
Acum 11 minute, iuliantv a spus:

eu le dau jos doar cu fludor si letcon ,fara pompe,banda absorbanta............ma refer la memoria smd,daca de ea e vorba,am dat si procesoare fara pompa sau alte accesorii,doar cu letcon si fludor,dar depinde locul disponibil si de scule

La memorii smd și eu folosesc letcon și fludor. Și penseta !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări