rhythmkim Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 Bună! Am obținut o telecomandă Technics EUR647132, pe care să o folosesc la receiverul SA-DX940, cu care este compatibilă - am analizat cu atenție acest aspect înainte de a o lua. Problema este că nu ia absolut nicio comandă. Pe ea scrie ”universal remote control”, fiind destinată pentru câteva modele technics. Din motive cu care nu umpu spațiul aici, nu aș spune că este defectă telecomanda (oricum nu știu să o verific). Presupunând deci că este perfect funcțională, știe cineva o combinație de taste, un cod, sau poate un sait, ceva care să mă ajute? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 Ati facut proba cu camera telefonului ? , ar trebui sa vezi macar daca clipeste ledul la apasarea tastelor (asta daca este telecomanda IR ) Link spre comentariu
validae Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 (editat) https://remote4universal.com/user-manual...sper că vă descurcaţi în engleză. Editat Februarie 3, 2021 de validae Link spre comentariu
rhythmkim Postat Februarie 3, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2021 Acum 2 ore, dan-a2 a spus: Ati facut proba cu camera telefonului ? , ar trebui sa vezi macar daca clipeste ledul la apasarea tastelor (asta daca este telecomanda IR ) Mda... am făcut. Și da, e infraroșu. Din păcate nu emite nimic. Am măsurat daca vine vreo tensiune la emițător - nu vine nimic (am una similară și se comportă normal). Am presupus greșit... telecomanda este defectă. Nu știu dacă o poate repara cineva, probabil integratul e dus. Ca o paranteză - iată că și prietenii noștri din SUA vând chestii defecte. Acum 2 ore, validae a spus: https://remote4universal.com/user-manual...sper că vă descurcaţi în engleză. Mulțumesc, la telecomanda mea văd că nu se aplică. Este originală, dar... defectă. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 Nu te repezi cu presupunerea că-i defectă.Desfă-o cu grijă şi pune poză clară de aproape cu cablajul, partea cu butoanele.Poate observăm ceva.Dacă ai un multimetru de 15 Lei poţi s-o diagnostichezi sigur cu ajutor de la distanţă. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 Au fost niste telecomenzi Panasonic la care una din baterii trebuia pusa "pe dos", in sensul ca aveau un arc pe minus si unul pus inspre plus. Link spre comentariu
rhythmkim Postat Februarie 3, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2021 Acum 2 ore, validae a spus: Nu te repezi cu presupunerea că-i defectă.Desfă-o cu grijă şi pune poză clară de aproape cu cablajul, partea cu butoanele.Poate observăm ceva.Dacă ai un multimetru de 15 Lei poţi s-o diagnostichezi sigur cu ajutor de la distanţă. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 (editat) Poza e cam greu de urmărit, din cauza iluminării cu blitz-ul şi rezoluţiei slabe.Era de preferat o poză cu iluminat indirect, preferabil natural. Primul pas e să verifici dacă pinii de alimentare ai integratului au 3V, se poate urmări uşor traseul contactelor de la arculeţele bateriilor.Apoi verifici prezenţa cristalului , să nu fie terminale rupte sau chiar căzut de pe placă.Trebuie să fie pe partea opusă contactelor.Ledul se alimentează de obicei printro rezistenţă de limitare smd, uneori la căzături zboară de pe placă sau dacă e proastă se arde la prima utilizare.Se poate şunta cu penseta de probă.Dacă ai o cască telefonică, pui două fire şi pe unul înseriezi un condensator nepolarizat, între 0,1- 1uF.Cu un fir la minus, pui celălalt pe traseul de comandă al ledului începând de la integrat.Trebuie să auzi nişte trenuri de impulsuri ,,tac-tac-tac,, la fiecare apăsare a unei taste.Dacă se aude asta, e bine, integratul generează codurile.Apoi mergi spre led, poate fi un pin dezlipit, ledul ars (poţi pune un led roşu de probă în paralel cu cel IR). Editat Februarie 3, 2021 de validae Link spre comentariu
rhythmkim Postat Februarie 4, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2021 (editat) Nu cunosc config pinilor si nu am gasit. Dar am sa incerc cele indicate. Editat Februarie 4, 2021 de rhythmkim Link spre comentariu
rhythmkim Postat Februarie 4, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2021 Răspund tot eu la întrebarea inițială, pentru a închide subectul: 1. această telecomandă nu este programabilă, trebuie să funcționeze pe receiverele pentru care e construită. Strict pentru anumite modele de TV și/sau VCR, există coduri de 2 cifre, dar asta e altă poveste, nu face obiectul acestei discuții. 2. Telecomanda se manifestă cum am descris deoarece este defectă (cel mai probabil integratul). Probabil tovarășul respectiv, american de meserie, o fi alimentat invers telecomanda, nu am de unde să știu. Este cumpărată (printr-un coleg din SUA) de aici: https://www.ebay.com/itm/Genuine-TECHNICS-EUR647132-/274495260270#shpCntId Cam asta ar fi. Subiect destul de închis. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2021 Partajează Postat Februarie 4, 2021 Din păcate uneori e suficient să pui odată bateriile invers (greu de crezut, dar e posibil cu suficientă neatenţie)ca să distrugi integratul ireversibil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum