mihai 7 Postat Februarie 11, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2021 Domnule okean, nu am umblat decât FI-F3 și la trimerii ceramici. Între timp însă am înlocuit filtrul ceramic și am audiție în difuzor, fâșâit și diferite semnale sonore la încercarea de acord. Filtrul ceramic se montează oricum (cu masa la mijloc), sau intrarea este diferită de ieșire (1 diferit de 3)? Apoi, dacă aparatul funcționează pe UUS, revin la problema -întrebare de mai sus: se poate trece din OIRT în CCIR fără generator de frecvență, osciloscop, etc.? Dacă este posibil, care sunt pașii și modificările care trebuie efectuate, cu referire la schema Song-ului? Link spre comentariu
icar Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 (editat) Acum 10 ore, mihai 7 a spus: a generatorul de semnal (multivibrator), Ma refeream la un generator capabil sa dea 10,7 MHz, MF. Un multivibrator nu-ti ofera asa ceva. Daca FI-MF-2 ar fi dezacordat nu ar merge nici pe MA. Daca FI-MF-1 ar fi dezacordat ar fi o problema. Dar in FI-MF am inteles ca nu a intrat surubelnita. Filtrele ceeamice, cel putin cele cu care am lucrat eu, nu au cătare, adica le poti monta oricum, esential este ca pinul 2 sa fie la masa. Cum ziceam, schimbarea normei dupa ureche, e mai dificila, dar nu imposibila. Problema e ca nu se va putea acoperi intreaga gama, de la 80 la 100 MHz. Editat Februarie 11, 2021 de icar Link spre comentariu
okean Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 (editat) " Daca FI-MF-2 ar fi dezacordat nu ar merge nici pe MA " nu are legatura decat de continuitate electrica, de la 455khz la 10,7mhz e " distanta " mare... Filtrul se monteaza cu masa la mijloc, iesirea este marcata cu un punct colorat care codifica si banda de trecere a filtrului... Editat Februarie 11, 2021 de okean Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 (editat) Problema e că ţi-ar trebui un generator de 10.7 Mhz modulat să verifici întâi traseul FI. Modificare blocului UUS e dificilă şi cu aparate specifice.Vezi pe net Tehnium 7 din 2000,e un articol care dezbate în detaliu. Şi era să uit.Am impresia că în banda OIRT,veche,nu mai sunt posturi care emit.De aceea cred că nu mai prinzi nimic. Editat Februarie 11, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
okean Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Sau un convertor din norma CCIR in OIRT... Link spre comentariu
icar Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Da, @okean, ar fi cea mai buna si comoda solutie. Nu stiu cum s-ar inghesui in cutia existenta. In OIRT, poate rusii sa mai emita. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Cred că mai sunt CI specializate prin magazine,dar cred că n-are loc.Şi oricum nu va prinde toată FM. Link spre comentariu
mihai 7 Postat Februarie 11, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2021 (editat) Mulțumesc mult pentru ajutor tuturor, dar mă declar satisfăcut cu rezultatele obținute și mă opresc aici. Materialul din Tehnium 7/2000 este foarte interesant, poate il voi aplica vreodată, dar nu acum, e destul de laborios procesul. Editat Februarie 11, 2021 de mihai 7 Completare informații Link spre comentariu
okean Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Da, e dificil fara aparate si avand in vedere cablajul cam ingramadit e cea mai buna decizie ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum