Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare radio Song 1201

mihai 7

Postări Recomandate

Ia-o întãi,după schemă,cu un mini generator de semnal pe traseul UUS.Ai ceva întrerupt.Nu e normal să nu auzi ceva fâşâit.Şi comutatoarele trebuie verificate.Astea dau de multe ori probleme.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihai 7

31

• BRANCA

12

• cirip

11

• okean

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

song.jpg

Bobina oscilatorului este L4, cu un frecventmetru de calitate [sensibil] frecventa se citeste "on air" in zona lui L4, daca nu in emitorul lui T2. Cum spunea colegul...verificati continuitatea din T2 pana in baza lui T5...

Link spre comentariu

Eu am reparat doar 2 RR Song si asta pe vremea cand inca se mai emitea in 65-74MHz. Ambele au avut aceeasi problema: filtrul ceramic. Eu de acolo as incepe depanarea.

BAFTA!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, okean a spus:

frecventa se citeste "on air" in zona lui L4, daca nu in emitorul lui T2

Acum 1 oră, Vittorino a spus:

au avut aceeasi problema: filtrul ceramic

Frecvențmetrul se conectează între emitorul lui T2 și masă? Dacă este așa, mie nu-mi indica nimic. Dar filtrul ceramic cum se verifică?

Acum 4 minute, BRANCA a spus:

un şi un link de generator.

Am deja un generator de semnal:

articles-articles-pulse-generator-signal

Link spre comentariu
1 oră în urmă, mihai 7 a spus:

Frecvențmetrul se conectează între emitorul lui T2 și masă? Dacă este așa, mie nu-mi indica nimic. Dar filtrul ceramic cum se verifică?

Am deja un generator de semnal:

...si masa evident, frecventmetrul trebuie sa aiba minim 150Mhz cap de " scala " si evident sa aiba intrare RF

Editat de okean
Link spre comentariu
1 oră în urmă, mihai 7 a spus:

Dacă este așa, mie nu-mi indica nimic

Ori nu ai oscilatie, ori nu ai sensibilitatea necesara la osciloscop. E posibil si ca impedanta de intrare a osciloscopului sa deranjeze functionarea OL.

Link spre comentariu
Acum 33 minute, okean a spus:

ecventmetrul trebuie sa aiba minim 150Mhz cap de " scala "

Eu am un UT133A, cap de scală frecvență 1 MHz (nu cred ca are RF).

1 oră în urmă, BRANCA a spus:

ai aplicat semnal pe traseul UUS?De la blocul detecţie spre intrare.

Pe diodele D3 și D4 se aude un semnal  semnal în difuzor. Prin baza lui T6 semnalul trece. Prin colectorul lui T5 semnalul este puternic, dar prin bază și Emitor este slab. Prin terminalul 3 al filtrului ceramic am semnal slab, iar prin terminalul 1 lipsă semnal. Prin baza lui T4 trece un semnal slab.

Să înțeleg că problema este T5, sau filtrul ceramic?

Editat de mihai 7
completare explicații
Link spre comentariu

" Eu am un UT133A, cap de scală frecvență 1 MHz (nu cred ca are RF)."...OUT OF RANGE nici in AM nu acopera decat inceputul, 455khz + 325khz = 780khz...teoretic !

Ca sa nu lungim vorba, pentru cei care nu au aparatura sofisticata dar au chemare si " microb ", un aparat simplu, util in patea de AM cat si FM - AICI -

Editat de okean
Link spre comentariu

Am mai observat un lucru: dacă ating pinul trei al filtrului ceramic cu o pensetă metalica, se aude un fâsâit în difuzor, la un volum destul de ridicat. Dacă ating masa sau pinul 1, se aude doar un ușor pocnet în difuzor.

Editat de mihai 7
corectură text
Link spre comentariu
Acum 8 ore, mihai 7 a spus:

Prin terminalul 3 al filtrului ceramic am semnal slab, iar prin terminalul 1 lipsă semnal. Prin baza lui T4 trece un semnal slab.

Domnule icar ,dacă vă referiți la generatorul de semnal (multivibrator), am făcut deja acest test, dar nu știu sigur dacă filtrul este defect sau T5.

Editat de mihai 7
lămurire suplimentară
Link spre comentariu

Daca ati umblat la FI-MF2, incercati sa o readuceti in pozitia initiala poate apare si fasaitul...Lantul FI MF1-FILTRU-FI MF2 e calat pe 10.7Mhz ce e pe langa = liniste !

Editat de okean
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări