Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motorola gm1280

Vizitator alex hsa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinnn22

3

• kiwi

2

• danzup

1

Vizitator alex hsa

am interfata,am soft pt reprogramare si sunt functionale.eu am cerut ajutor pentru transformarea din gm1280 in gm380 pseudo (reflash=upgrade software sau in cazul meu schimbarea arhitecturii radio codeplug si firmware)

Link spre comentariu

pai daca ai auzit ca merge inseamna ca au acelasi microprocesor.tot ce trebuie sa faci , ar fi sa rescrii memoria care probabil este un EEPROM.pentru asta iti trebuie sa desfaci un gm340 iei eepromul si in functie de eeprom ii citesti softu cu o interfata, dupa care rescrii softul in eepromul lui gm1280. dar intai de toate salveaza softu de pe eepromul lui gm1280

Link spre comentariu
Vizitator alex hsa

Da,statiile au aceeasi schema,controlere.Gm1280 are cateva circuite in plus pentru trunk.Cea ce sugerati in legatura cu citire eeprom si copiere ,nu este posibil datorita constructiei (este vorba de capsula smd si cablajul este multilayer=4 straturi,lucru valabil si pt gm380 si eu nu as risca distrugerea a doua statii:a mea si a altuia),mentionez ca eepromul este flasheeprom si am la mufa auxiliare un pin bootcontrol care pus la masa imi permite rescrierea flash-ului direct,fara demontare.Dar pt aceasta am solicitat ajutor,mai precis imi trebuie flashgrade mentionat in primul mesaj de ajutor care trebuie editat ca sa pot face acest reflash.Fara a va jigni,am mai multe informatii decat dvs.dar apreciez faptul ca ati fost singura persoana cu intentia de a ma ajuta.Daca auziti de cineva care a facut acest reflash ,va rog info. Multumesc si toate cele bune la dvs

Link spre comentariu

banuiam ca te-ai documentat mai bine ca mine.eu nu m-am documentat cine stie ,ti-am spus sa copii ce scrie in memoria respectiva a statiei ca backup in caz ca nu iti reuseste upgrade sau da gres sa poti rescrie softul.in principiu astea comunica folosind i2c si nu trebuie sa scoti neaparat memoria din montaj ca sa o citesti.poti oricum sa incerci sa citesti memoria. oricum fara un backup la gm 1280 nu este recomandat sa faci s-ar putea sa ramai fara statie.zi-mi si mie ce flasheeprom foloseste da-mi un pm ca sa vad mai repede. se poate schimba usor eeprom?

Link spre comentariu

Daca nu ai inteles ce vrea omul iti traduc eu : el are tot ce trebuie pentru citire si programare ! Mai mult , stie sa-si programeze ( reflashing ) statia !Ii trebuie doar fisierul : gm380.bin versiunea ENVN4026H ( deci tradus pentru tine : informatia binara care se afla in epromul/flasul de gm380 ca sa-l scrie peste informatia care se afla deja in flashul on-board al statiei gm1280 )

Link spre comentariu
Vizitator alex hsa

in prima faza imi trebuie GM300 Waris series FlashGrade R03.01.37 ENVN4026H din 11.12.2001.Acesta se editeaza pt a fi folosit pt GM1280.Se incarca Firmware, un Codeplug special si GM1280 devine GM380.De ce vreau asta? GM1280 in modul conventional nu are nici macar functia de Scan.Memoria este AT49F040,dar nu ma ajuta in niciun fel cunoasterea ei.Ma poate ajuta cineva cu FlashGrade R03.01.37 ENVN4026H ???

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări