ratza Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Acum 2 ore, oroles a spus: Spuneti-mi va rog, ca alternativa la acumulator , n-as putea folosi o baterie facuta din lamai ? Eu m-aș folosi de umezeala și sărurile din sol în loc să arunc banii pe lămîi. Link spre comentariu
RST Postat Februarie 5, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2021 Cu siguranta poate fi o alternativa... In stadiul actual, nu am ajuns sa alimentez din nimic un super-amplif audio si un emitator. Is mai modest si folosesc accu recuperate....si din modestie reduc maxim consumul. 3.7V/10-15mA.... Nu am vazut in toata literatura de specialitate in carti si nici pe internet chestii nici macar asemanatoare....asa ca E absolut logic sa vorbesc singur ....poze colorate.......... Imaginea de mai sus o intelege numai cine a lucrat cu ce zice titlul tpicului. Link spre comentariu
RST Postat Februarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2021 Native Sound Card: Sensibilitatea e de -90dB, cam 25 microvolti. Dar asta se intampla peste 150Hz. Sub 100Hz e greu.... Sub 100, pare un semnal mai mare si amplificare mai mare.. Asa o fi ? Numai ca testul arata exat invers. Amplificarea scade drastic sub 100Hz. ,,,,,,,,,,,,,,,,,asa ca nu-i chiar usror sa te joci cu frecvente sub 5Hz. Nu stiu nici cati au mai reusit, in toata lumea asta mare,,,,,,,,,, Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Pe pagina precedenta spuneai ca e mizilic cum te joci cu nV, acum ai revenit la ųV. Esti mai aproape de realitate. Doare cand descoperi ca te inseli? Spor la treaba! PS: As suna distribuitorul, se vede clar ca frecventa retelei a fugit de la 50Hz (2 postari mai sus). E cald in Mârlăneşti, a scazut consumul de energie electrica, se ambaleaza generatoarele. E de bine. Link spre comentariu
RST Postat Februarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2021 Poate ca si @der_doktor isi apleaca urechea de la depanari casetofoane, la un alt nivel, pe care il are toata lumea in ograda...un simplu laptop. Intelegeti metodele din topic, si electronica devine o simpla joaca, interactiva, pe intelesul tuturor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Fiti atenti la axa orizontala....Stick_ul ala merge si la frecvente negative..-100Hz.... Link spre comentariu
RST Postat Februarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2021 (editat) 16 minutes ago, Mircea said: Pe pagina precedenta spuneai ca e mizilic cum te joci cu nV, Pe pagina precedenta am zis ca ii dau inca 70dB placii de sunet. Din exterir, cu manutele mele dibace. O scoteala aritmetica spune si cat e rezultatul final. 16 minutes ago, Mircea said: As suna distribuitorul, se vede clar ca frecventa retelei a fugit de la 50Hz (2 postari mai sus). E cald in Mârlăneşti, a scazut consumul de energie electrica, se ambaleaza generatoarele. E de bine. Asta e doar una din multiplele aplicatii ale senzorilor de spionaj pasiv. In lumea moderna se discuta pe money...iar senzorii mei arata ca putem discuta cu niste case mari. Editat Februarie 6, 2021 de RST Link spre comentariu
RST Postat Februarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2021 8 minutes ago, der_doktor said: Fiti atenti la axa orizontala....Stick_ul ala merge si la frecvente negative..-100Hz.... E o simpla placa de sunet, doktore...... Cu 2 canale stereo. Cu siguranta ai auzit de stereo, dar tot cu aceeasi siguranta nu stii ce inseamna mixarea I & Q. Inseamna asa: In-phase and quadrature components From Wikipedia, the free encyclopedia Jump to navigationJump to search For the colourspace components, see YIQ. Graphic example of the formula {\displaystyle {\color {Green}\cos(2\pi ft+\phi (t))}\ =} {\displaystyle {\color {Blue}\cos(2\pi ft)\cos(\phi (t))}\ +\ {\color {Red}\cos(2\pi ft+\pi /2)\sin(\phi (t))}.} The phase modulation (φ(t), not shown) is a non-linearly increasing function from 0 to π/2 over the interval 0 < t < 16. The two amplitude-modulated components are known as the in-phase component (I, thin blue, decreasing) and the quadrature component (Q, thin red, increasing). In electrical engineering, a sinusoid with angle modulation can be decomposed into, or synthesized from, two amplitude-modulated sinusoids that are offset in phase by one-quarter cycle (π/2 radians). All three functions have the same center frequency. The amplitude modulated sinusoids are known as the in-phase and quadrature components.[1] In some contexts it is more convenient to refer to only the amplitude modulation (baseband) itself by those terms.[2] Nu am pretentia sa intelegi complicatura aia. Dar, daca esti baiat intelegator, vei intelege ca pe ambele canale bag acelasi semnal, trecand peste I/Q-ul diferential. si de aia se vede partea virtual negativa in oglinda. ...........stiu ca vorbesc limbi straine ptr dvs.......dar macar puteti avea bunul simt de 7 ani de acasa sa nu jigniti ce nu intelegeti. Link spre comentariu
RST Postat Februarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2021 In tpicul asta am vrut sa ma conving daca are rost sa discutam despre electrnica. Concluzia e evidenta....mamaia-i prea batrana, prea proasta sa se prinda. Merge pauza mmentana a topicului...sau definitiva. Uneori mai am chef de receptie....mi-au scapat de fiecare data userii YO de pe acest forum. Nu receptionez eu bine....sau nu existati deloc ? Inainte sa-mi reglez eu sculele, identificati-va prin YO. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Ma, nene, unde ai auzit tu de modulare in quadratura in audiofrecventa? vezi ca era vorba de domeniul ala -100Hz....250Hz, unde tu vezi ...cutremure. Link spre comentariu
RST Postat Februarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2021 ........ e bine pentru toata lumea sa respecte o regula de bun simt : " unde nu ai habar, nu te bagi ". Acum, daca am fi in viata reala, si as obtine ceva material pe treaba asta, as da cu tine de pereti..dintr-un mtiv simplu....aveti calculatoare si le folositi pentru facebook. Posibil sa fi uitat ca pe vremea cand au aparut, au depasit cu mult aparatura tranzistrizata de 40 kile, precum si borcanele de zarzavat cu filament incandescent. .......stiam ca vorbesc ca preotul islamic intr-o clinica de ortodocsi.... Ramane doar intrebarea retrica si fara rasuns inca ..................eu m-as simti ridicol daca as avea opinii in ceva ce ma depaseste. Mai continuam topicul....cu alte aplicatii ale celor 3 ingrediente ? O lasam balta, fiind " incomp[atibili " ? Continuam sa ne balacarim rromaneste, vorbinnd fiecare despre ce-i trece prin cap ? Link spre comentariu
ancient Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Acum 5 ore, RST a spus: Acum, daca am fi in viata reala, si as obtine ceva material pe treaba asta, as da cu tine de pereti.. Dar daca in viata reala, ar da vreunul din noi de pereti cu tine, cam ce crezi ca ti s-ar intampla? Mie, de exemplu, doar pentru afirmatia de mai sus, mai ca-mi vine sa te caut, pe la carii si proteze, dupa blocuri, rand pe rand - electroșocuri... sa vedem cam ce om nou te-ai simti dupa un astfel de tratament. Cu siguranta, ai visa matematica numerelor complexe, ca sa nu mai aberezi in I si Q. Acum 5 ore, RST a spus: .......stiam ca vorbesc ca preotul islamic intr-o clinica de ortodocsi.... Habar n-ai. Preotii ortodocsi, pe langa greaca, multi dintre ei au habar si de turca, si de araba sau dialecte derivate. Asta datorita faptului ca spre diferenta de ce-ti imaginezi tu, au o cultura solida. Si rezultatul ar fi ca i-ar intelege pe ailalti, in timp ce foarte putini dintre imami au avut curiozitatea de a studia limbile ortodocsilor. Acum 5 ore, RST a spus: Mai continuam topicul....cu alte aplicatii ale celor 3 ingrediente ? Nu, atat timp cat insiri doar aberatii. Cea mai buna dovada : Acum 8 ore, RST a spus: Sensibilitatea e de -90dB, cam 25 microvolti. Q.E.D. Link spre comentariu
Postări Recomandate