Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Load calculator

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 1 oră, popa marius a spus:

Acest link primit de la @usiateli descrie un amplificator foarte asemanator cu cel prezentat de mine in filmarea video si apropo, @valderama, @merck@OLIMPIU dupa vizionarea acestui clip nu mai sunteti atat de vocali in a contesta o realizare practica si nu una imaginara, in plus @viobio are alizat un amplificator cu aceste tuburi si tot in configuratie PP-UL cu performante asemanatoare si cu acelasi PSF

https://dantesrestoran.ru/en/technology/a-homemade-tube-amplifier-circuit-on-6p3s-schemes-and-descriptions-of-tube-amplifiers.html

Sunt cateva aspecte care trebuiesc lamurite si anume:  

-  amplificatorul realizat de colegul @viobio si rezultatele obtinute sunt in bucla inchisa,adica prezenta NFB

- in linkul trimis de dv. nu reusesc sa gasesc(deschid!) schema dar este specificat foarte clar ca rezulatele sunt obtinute cu un feedback depth de 10,5dB,deci tot in bucla inchisa.

In concluzie,parerea mea,este ca schema nu seamana cu ce ati prezentat dv.,am dreptate!?

- ca incheiere,daca dv. ati realizat tot aceleasi performante in bucla deschisa,nu pot decat sa va felicit!

_____________________________________________________________________________________________________

L.E in privinta "corului de vocalisti" mentionat mai sus,ar trebui sa faceti o mica revizie: eu am fost "vocal" numai in ceea ce priveste <Load Line Calculator>,cat priveste realizarile dv.referitor la performantele obtinute,ma abtin ,daca asa va arata aparatele,inseamna ca asa este si nici nu ma intereseaza,personal nu concurez cu nimeni.

...o imagine cu prezentarea rezultatelor din acel link:

SPECIFICATII TEHNICE.png

...si mai zice ceva in linkul acela:

"The input stage of the amplifier is built on a 6Н9С tube, the output stage is based on EL34 or 6P3S tubes. The output power of the amplifier with EL34 tubes is 16 W ultra-linear and 8 W triode. With 6P3S lamps, the amplifier power is less and is 12 W and 6 W in ultralinear and triode switching, respectively. Harmonic distortion factor less than 0.5%. The input sensitivity of the amplifier is about 0.65 V."

adica:

"Etapa de intrare a amplificatorului este construită pe un tub 6Н9С, etapa de ieșire se bazează pe tuburi EL34 sau 6P3S. Puterea de ieșire a amplificatorului cu tuburi EL34 este de 16 W ultra-liniar și 8 W triod. Cu lămpile 6P3S, puterea amplificatorului este mai mică și este de 12 W și respectiv 6 W în comutare ultralineară și triodă. Factor de distorsiune armonică mai mic de 0,5%. Sensibilitatea de intrare a amplificatorului este de aproximativ 0,65 V."

Adica in final daca punem tuburile 6P3S avem o ptere de 12W iar in modul UL avem o putere de 6W cu THD=0.5% in prezenta NFB=10,5dB.

Deci nu are legatura cu schema dv.!

Editat de OLIMPIU
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 164
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

37

• THOMAS

20

• Marian

11

• Усилитель

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 hour ago, popa marius said:

Acest link primit de la @usiateli descrie un amplificator foarte asemanator cu cel prezentat de mine in filmarea video

https://dantesrestoran.ru/en/technology/a-homemade-tube-amplifier-circuit-on-6p3s-schemes-and-descriptions-of-tube-amplifiers.html

Ai vazut ce scrie in link?

Having carried out similar calculations, as for the previous scheme, we find:

Uaa  592 V

Deci 592V => Headroom = 592:2=296.

Screenshot-2021-02-11-at-14-58-27.png

Vad ca rusului ii iese puterea de 26,54W pentru headroom de 296. Numai tie nu-ti iese! :57

Daca pun Uaa=592V in formulele de pe paginile anterioare iar ajung la 26,5W.

Nimic de contestat la link-ul rusnacului! Teoria este respectata, calculatorul load arata aceleasi rezultate obtinute de rus in practica. 

P.S. Vezi, fiind conexiune pentoda pot pune 270V pe G2 (nu cum cereai tu sa fie pusi 360V in conexiune UL cand acel camp era inactiv)

Editat de merck
Link spre comentariu

Ca de obicei amesteci lucrurile, schema este PP-UL si nu pentoda, priza nu este la 40% iar din practica ta, la 360v Ua ce tensiune este pe G2 in aceasta configuratie  UL ? Datele pe care le-ai bagat in calculatorul online nu au legatura cu schema rusului de acea nu am inteles pentru ce vrei sa potrivesti niste valori, asa, la intamplare

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 3 ore, merck a spus:

Colegul @Усилитель a pus o intrebare:

poti sa-l ajuti? 

@viobio ne ajuti cu o oscilograma in primarul trafului de 6K6 la 1kHz pentru 20W obtinuti in secundar? Ca sa ne lamurim ce si cum. La tine traful are 6K6 sigur.

Multumesc

Editat de viobio
Link spre comentariu
1 hour ago, popa marius said:

Ca de obicei amesteci lucrurile, schema este PP-UL si nu pentoda, priza nu este la 40% iar din practica ta, la 360v Ua ce tensiune este pe G2 in aceasta configuratie  UL ? Datele pe care le-ai bagat in calculatorul online nu au legatura cu schema rusului de acea nu am inteles pentru ce vrei sa potrivesti niste valori, asa, la intamplare

Rusul vorbeste pe de o parte de 26,5W (si ia in calcule acest lucru) si apoi zice:

Of course, the 26.5 watts given in the reference data at an alternating voltage on the screen grid of 33 percent of the anode voltage cannot be obtained,

Deci eu am luat datele puse de rus (datele de referinta):

Ea = 360 V, Eg2 = 270 V, Eg1 = - 22.5 V, Raa = 6.6 KΩ,

Ia = 2 x 44 mA, Ig2 = 2 x 2.5 mA,When U in = 0.

Ia = 2 x 66 mA, Ig2 = 2 x 7.5 mA, At Uin = 45 V amp. P = 26.5 W, Kn = 2%.

Cu datele de mai sus suntem in mod pentoda (Ea = 360 V, Eg2 = 270 V). 

Deci am plecat de la aceste cifre si am pus in load calculator si am vazut ca pentru  Headroom = 296 obtin exact cat scrie in datele de referinta si anume 26,54W.

Tot rusul zice:

Having carried out similar calculations, as for the previous scheme, we find:

Uaa  592 V

Deci si rusul pleaca cu headroom de 296x2=592V. 

Deci datele din load calculator bat cu calculele rusului. 

Ai vazut tu 26,5W pentru un alt headroom la rus in link? 

P.S. Eu nu reusesc sa vad nici o schema din acel link. Daca tu vezi schema, poti sa o pui sa vorbim pe ea. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 41 minute, valderama a spus:

@merckPertinent.

Cui podest ?, quid prodest ?

(clar, omul o ține pe-a lui)

Quid prodest era suficient  si se pare ca  omu' dupa ce a vazut  filmarea video are unele certitudini zdruncinate, mai incearca  sa o dreaga cu NFB si cu cateva tuse de paint:aplauze

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Da, pe timpul vizionari  am realizat ce se prezintă !..., 20W în secundar sarcină cu numai 320Vef în primar sarcină 6500Ω.

"Practic" popa marius a prezentat transformatorul de ieșire cu randament supraunitar.

Domnule popa marius în cazul unui adaptor de sarcină(transformator de ieșire) trebuie să prezinți o putere ușor mai mare în primar decât în secundar sarcină numai așa devii oarecum credibil, pricepi ?.

Eventual te uiți cu atenție în această reprezentare(anod-anod 6500Ω), posibil într-un târziu să înțelegi.

N-am vină când nu înțelegi domnule popa marius.

Pu-out.png

Ai în reprezentare scris cu roșu Out.Headroom(+/-) 260 pentru 20,8W în sarcina anod-anod 6500Ω.

Nu am pretenția să calculezi (dealtfel un calcul banal) ce tensiune efectivă trebuia să prezinți la bornele sarcini anod-anod 6500Ω în filmare.

Atât spun în filmarea dată trebuia să vedem la bornele sarcini anod-anod 22-23W astfel devenea credibil 20W secundar sarcină. Altfel spus trebuia să vedem un randament subunitar OT.

LE Cine se uită cu atenție la această reprezentare poate constata că se atinge limita clasei de funcționare fără curent în comanda gc la 21W pe sarcina anod-anod 6500Ω.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Domnule valderama, se pare ca nu stii cum se calculeaza puterea unui amplificator PP clasa AB , iei in calcul Ra-a care este de 6500 ohm si ar trebui sa stii ca pentru un tub Ra=Ra-a/4 deci 1625 ohm, mai departe P=(Umax-Umin)*/2Ra deci

P=(520-200)*2/1625=320*/3250=31,5w si de acum trebuie sa observi ca puterea obtinuta in primar este de 31,5w iar in secundar masurati 20w ,rezulta un randament de 63% lucru normal pentru circuitul magnetic mediocru al transformatorului utilizat in test 

Ce inseamna aceasta ? Randamentul supraunitar este o aiureala, dreapta de sarcina  este complet gresita  fiindca Imax a fost determinat si el gresit iar privitor la distorsiuni  le-am facu in mod intentionat cu doua aparate simultan, adica THD-metru Redford si programul de masuratori ARTA, amandoua au aratat cu mici diferenta acelasi lucru, de ce demonstratie mai ai nevoie ?

Link spre comentariu

Popa marius după "calcule savante" numai de el uzitate ajunge cu output power la 31,5W :rade:

Dacă nu vezi parametri din această simulare online Nu putem discuta, calculează cum dorești ce poftești.

https://postimg.cc/9RPsQJs9

Raa-6500-UL.gif

Pentru etajul final conexiune UL din simulare găsim în sarcina anod-anod  6500Ω output power(W) 20,79 .

În această situație simulatorul on line introduce o eroare minusculă de calcul datorată aproximări 0,707 de numai 0,01W.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 8 ore, popa marius a spus:

Domnule valderama, se pare ca nu stii cum se calculeaza puterea unui amplificator PP clasa AB , iei in calcul Ra-a care este de 6500 ohm si ar trebui sa stii ca pentru un tub Ra=Ra-a/4 deci 1625 ohm, mai departe P=(Umax-Umin)*/2Ra deci

P=(520-200)*2/1625=320*/3250=31,5w si de acum trebuie sa observi ca puterea obtinuta in primar este de 31,5w iar in secundar masurati 20w ,rezulta un randament de 63% lucru normal pentru circuitul magnetic mediocru al transformatorului utilizat in test 

Ce inseamna aceasta ? Randamentul supraunitar este o aiureala, dreapta de sarcina  este complet gresita  fiindca Imax a fost determinat si el gresit iar privitor la distorsiuni  le-am facu in mod intentionat cu doua aparate simultan, adica THD-metru Redford si programul de masuratori ARTA, amandoua au aratat cu mici diferenta acelasi lucru, de ce demonstratie mai ai nevoie ?

Mare rușine să vezi pentru această situație clară output power 31,5W pe sarcina anod-anod 6500Ω

https://postimg.cc/zV7WdjNf

DATE-POPA-MARIUS.gif

Situație identică cu marcajele albastre de mai jos.

Pu-out.png

Atenție în ciuda acestor identități popa marius "calculează" output power 31,5W, evident înțelegeți cu cine încercăm un  dialog !.

Cu această ocazie popa marius a mai scos o "păsărică" din joben..., output power 31,5W în această situație. Elocvent.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Sunteti lampari si aveti scule si componente, deci de ce nu faceti careva niste teste practice dupa niste reguli stabilite de comun acord? Asa s-ar lamuri o data pentru totdeauna si subiectul asta si n-ati mai lungi-o atat.

Stabiliti impreuna niste conditii complete de test si apoi se ofera careva voluntar sa le faca, prezinta rezultatele si subiectul de va lamuri incontestabil pentru toti.

Si eu am pierdut 2 zile dincolo insa am lamurit un lucru, deci a meritat.

Link spre comentariu

Nu trebuie musai test domnule Marian , situația asta este de o claritate totală și fără test.

Subiectul se intitulează Load calculator. Simplu, putem citi/interpreta sau nu rezultate din  Load calculator ?.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări