Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Load calculator

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 27 minute, popa marius a spus:

...

3- Rezistenta infasurarii secundare este de 140 ohm valoare neimportanta  in calculul impendantei primare Zp=Z+R

...

Rezistența în dc a înfășurări secundare se reflectă și ea prin raportul de transformare ridicat la pătrat.

Exemplu Rdc secundar 0,5Ω are pondere/Importanță când raportul de transformare este mare. Analizați un adaptor de sarcină de la 6500Ω anod-anod la 8Ω secundar sarcină (raport de transformare aproximativ 28,5).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 164
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

37

• THOMAS

20

• Marian

11

• Усилитель

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 9 minute, merck a spus:

@Marian ce ti-am zis eu ca iti va scrie valoarea rezistentei primarului dar valoarea impedantei nu o va preciza? :57

P.S. Nu mai zic ca scrie infasurare secundara in loc de primara. E clar ca se doreste sa fie o ceata totala si sa se bata pasul pe loc cautandu-se reglarea unor conturi mai vechi. 

Multumesc pentru atentionare, am utilizat butonul edit pentru a corecta aceasta eroare:rade:

Link spre comentariu
Acum 1 oră, merck a spus:

@popa marius poti raspunde la intrebarea de mai sus? 

Ai mai jos răspunsul de până acum. Mai așteptăm, poate se modifică datele problemei având în vedere tensiunile efective măsurate la borne primar respectiv secundar asociat cu puterea în sarcină declarată/măsurată în secundar 20W. Implică o chestiune de bun simt, randamentul OT subunitar.

Ce să vezi..."minune"!, în Loadline calculator omului îi  rezultă o putere de "21w/8 ohm" ! NA.

Chipurile ține cont acest Loadline calculator de randamentul OT și raportul de transformare OT, poftim drăcie !

Unde apare afișată puterea  "21w/8 ohm"  în Loadline calculator pentru condițiile precizate ?!, din ce rezultă ?!

https://postimg.cc/MvZTSwr1

Atenție și la marcaj Za !.

De regulă se marchează Zaa (sigur vei înțelege de ce nu se uzitează Za pentru cfg. push-pull)

Pu-out-22.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am 2 transformatoare Indel TGL 15/001   ( PP)

Producător INDEL  
Tip transformator pt. difuzor  
Putere 15VA  
Impedanţa înfăşurării secundare  
bandă transmisie 0.02...20kHz  
Impedanţa de înfăşurare primară 1kΩ  
Rată de transformare 0,085

Cam peste tot este recomandat pt tuburi 6N13S , 6080 .Nu inteleg la ce tub s-a gandit fabricantul cand i-a pus prize ultraliniare.....

As dori sa le folosesc , 12-15 W mi-e destul ,dar sa fie cu distorsiuni minime .

Acum cum iese mai bine cu triode 6N13S ,6080 pe care nu le am ,si daca  as putea folosi ? 6P45C pe care le am  ,cu legaturi UL ,si la ce tensiune anodica ? 

Idei ? solutii , simulari .

Mersi 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Nu merita deschis topic nou pt ca nu sunt prea multe posibilitati ,astept ceva idei ,calcule grafice ,simulari orice  care sa dea o solutie ,daca este posibil .

Datele de mai sus sunt pt SE , ampliful ar fi PP , si la Ua mai mic decat uzual,cam cat sa "iasa "12-15 W la transformatorul cu impedanta nu prea optima pt 6P45C .....care ar lucra la tensiune mai mica si curent mai mare ,dar pica pe zona liniara ?

Tot asa sunt curios cum s-ar comporta un OT100 in loc de 300B ,constructiv interiorul nu e prea diferit ,dar cum lucreaza la tensiune mai mica ? - nu cu tensiunea am probleme ,ci transformatorul cu prea multe spire are capacitati parazite ,inductanta de scapari etc prea mari care afecteaza ......

Link spre comentariu

Nu conteaza ca este pentru SE ca daca ai datele pentru SE le calculezi pe cele pentru PP. Banuiesc ca tu vrei clasa A PP cu 6P45C. 

Tu ai intrebat daca poti folosi 6P45C in mod UL si in ce am pus eu vezi ca G2 vrea 280V vis-a-vis de anodica de 500V. Pe G2 poti veni cu maxim 300V.  Deci nu cred ca poti folosi in mod UL 6P45C. Deci in mod trioda poti merge cu anodica de 300V. 

Link spre comentariu
La 05.02.2021 la 15:27, merck a spus:

Nu conteaza ca este pentru SE ca daca ai datele pentru SE le calculezi pe cele pentru PP. Banuiesc ca tu vrei clasa A PP cu 6P45C. 

Tu ai intrebat daca poti folosi 6P45C in mod UL si in ce am pus eu vezi ca G2 vrea 280V vis-a-vis de anodica de 500V. Pe G2 poti veni cu maxim 300V.  Deci nu cred ca poti folosi in mod UL 6P45C. Deci in mod trioda poti merge cu anodica de 300V. 

Tuburile pentoda care au limitari pentru tensiunea Ug2 vezi GU50, 6p3s , 6p45c sau EL509 in configuratie trioda sau UL pot lucra  fara probleme  la tensiuni  mai mari aplicate pe Ug2, probabil ai observat acest lucru la amplificatoarele realizate de tine cu aceste tuburi

Link spre comentariu

Pe mine nu ma tine buzunarul sa garantez ca 6p45c sau EL509 pot lucra fara probleme la tensiuni mai mari aplicate pe Ug2, daca tu garantezi ca merg fara probleme la tensiuni mai mari aplicate pe Ug2, nu am nimic impotriva. Totusi sunt curios cum aflii tu tensiunea maxima care se poate aplica pe Ug2 (peste valoare din foaia de catalog)? 

Eu iau de buna ce scrie foaia de catalog.

La EL509:

https://frank.pocnet.net/sheets/164/e/EL509.pdf

Maximum Ratings

DC plate voltage 900 V

DC plate voltage, pulsed 8000 V

DC cathode current 500 mA

DC screen grid voltage 300 V

Screen dissipation 7 W

Plate dissipation 35 W

La 6p45c:

https://www.thetubestore.com/lib/thetubestore/RU-6P45C.pdf

Maximum Ratings

DC plate voltage 900 V

DC plate voltage, pulsed 8000 V

DC cathode current 500 mA

DC screen grid voltage 300 V

Screen dissipation 7 W

Plate dissipation 35 W

Link spre comentariu

Eu nu am problema cu limitarea la tensiune Ug2, din moment ce nu am nevoie de putere, iar 6p45c are din belsug mai ales ca sunt 2 in PP, deci daca se poate gasi un Ua mai mic decat uzual, curent mai mare,sa  se scoata max  15w si tubul sa  lucreze  in zona mai  liniara. Ca ex: Ua =200V, Ug2=150V

Transformatorul de iesire avand impedanta 1k..... 

Link spre comentariu
La 05.02.2021 la 13:57, Усилитель a spus:

nu cu tensiunea am probleme ,ci transformatorul cu prea multe spire are capacitati parazite ,inductanta de scapari etc prea mari care afecteaza ......

Asta depinde de cine il face. Daca stie cum si cate sectiuni sa faca, ce izolatie sa foloseasca, iasa ceva, dar daca il bobineaza ca pe un traf de retea o sa aiba riging pe palier la 10KHz ca un..sarpe. Ai vazut ce traf pentru 300B a facut Marius, 5k2/8 ohmi, aia e meserie. 

Link spre comentariu

Acest link primit de la @usiateli descrie un amplificator foarte asemanator cu cel prezentat de mine in filmarea video si apropo, @valderama, @merck@OLIMPIU dupa vizionarea acestui clip nu mai sunteti atat de vocali in a contesta o realizare practica si nu una imaginara, in plus @viobio are alizat un amplificator cu aceste tuburi si tot in configuratie PP-UL cu performante asemanatoare si cu acelasi PSF

https://dantesrestoran.ru/en/technology/a-homemade-tube-amplifier-circuit-on-6p3s-schemes-and-descriptions-of-tube-amplifiers.html

Link spre comentariu

Colegul @Усилитель a pus o intrebare:

deci daca se poate gasi un Ua mai mic decat uzual, curent mai mare,sa  se scoata max  15w si tubul sa  lucreze  in zona mai  liniara. Ca ex: Ua =200V, Ug2=150V

Transformatorul de iesire avand impedanta 1k..... 

poti sa-l ajuti? 

@viobio ne ajuti cu o oscilograma in primarul trafului de 6K6 la 1kHz pentru 20W obtinuti in secundar? Ca sa ne lamurim ce si cum. La tine traful are 6K6 sigur.

Multumesc

Editat de merck
Link spre comentariu
1 oră în urmă, popa marius a spus:

...in plus @viobio are alizat un amplificator cu aceste tuburi si tot in configuratie PP-UL cu performante asemanatoare si cu acelasi PSF

Thd amplificator viobio buclă inchisă (amplificator cu buclă de reacție negativă închisă).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări