Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificari freza Fu 12

bcristian

Postări Recomandate

Fain lucrat!

Si pe mine ma tot bate gindul sa pun un universal de 125mm pe strung, din cind in cind e tare bun ala mic insa am Camloc D1-3 pe strung si e mai pacatos de facut flansa de adaptare.

Mai prind universalul mic in cel mare si lucrez asa cind sint nevoit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bcristian

41

• Ion_Bumbu

26

• draku

5

• ndc74

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Foarte faina!

Eu o am pe a strungului  cu LED insa este foarte alba, cred ca pe la 6000K si nu ma inteleg grozav cu ea.

De care ati comandat?

Link spre comentariu

4200K, 100 cm lungime. Vanzatorul are o multime de modele si accepta sa combine elemente - cea de la freza are baza de la alt model.

Da, lumina prea rece e deranjanta, mai ales cand se reflecta din metale. Mi-e greu sa citesc diviziunile la instrumentele de masura de exemplu.

Si pentru mine 6000K e prea rece.

Astea par numa' bune.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 03.06.2021 la 21:22, bcristian a spus:

Prima parte din "sertar".

IMG_20210603_185038

I hate you.

Glumesc, evident. Tot respectul pentru ce ai facut. Asa de tare imi doresc o freza... Dar cand ma uit la preturi imi cam trece. Ma multumesc cu ministrungul chinezesc.

Link spre comentariu

Da, pe ea e facuta.

Cam 3/4 din aripi sunt din sudura, din cauza greselii cu cotele.

6013 de 3.2, mi-a fost frica ca iese prea dur cu 7018. Si oricum nu-i nevoie, avand in vedere utilizarea.

Treceri de 0.5 mm, apoi de 0.25 mm cand a inceput sa "muste" din tot profilul (cand am incarcat am facut-o ochiometric la profil, nu avea rost sa umplu la plin doar ca sa am ce freza).

VFD-ul e esential.

Freza are 60 mm diametru (la baza conului) si e din HSS (simplu, nu M2, ca exploda pretul).

Asa ca am mers pe 20 Hz, ceea ce cu modificarea anterioara (facuta de altfel fix pentru asta) m-a dus la 156 rpm.

Folosirea frezei respective la 6-700 rpm este exclusa.

Imbinarile o sa fie pe suruburi.

@yo9hrb da, frezele sunt destul de scumpe. Am fost si eu prin tabara aia, cand aveam doar SN 320 si visam la o freza. Am avut noroc cu asta. Daca poti, pune vreo 800-1000 de euro de-o-parte, si stai la panda pe olx si altele. Ofertele bune se dau repede, din ce am vazut sunt destui care le vaneaza. Pentru transport daca nu ai altceva negociaza cu cei cu platforme auto, ca daca te duci la cei cu dube de mobila o sa-ti ceara de cateva ori mai mult. La vreo 2-3000 iti aduci una decenta noua din China.

Capac la oala, freza fara accesorii e ca un cal fara potcoave - mananca (nervii in special) dar nu lucreaza. Si nici astea nu-s ieftine, si mereu mai vezi cate unul care-ti trebuie si nu stiai. :D

Link spre comentariu

Frumos!

A fost insa o munca serioasa pe freza mica.

Surprinzator de mica fata de cit de rigida este FU12, la una chinezeasca actualala ii trinteau o masa de 3 ori mai mare.

7018 nu produce un cordon mai dur, este mai tenace materaialul depus insa in nici un caz mai dur.

6013 din cauza invelisului de multe ori produce o sudura mai casanta si mai dura decit 7018 precum si mult mai multe probleme de intruziuni.

Folositi-l fara retineri in astfel de aplicatii, daca veti haftui cu 7018 si cu 6013 haftul de la 6013 este mult mai casant fata de bazic care se indoaie mult mai mult pina se rupe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări