Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre solarii

daniels

Postări Recomandate

• Răspunsuri 91
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniels

43

• radasous

14

• xaxa

5

• Mircea

5

Top autori în acest subiect

Scuze!Se vede că-mi face fente memoria...Am dat pe prima pagină şi mi-am amintit.

Până la urmă cum se prezintă folia?Eu aş băga-o iarna la adăpost.Taman ce am făcut azi curat în curte la soacra şi am tocat nişte folie UV, de câţiva ani vechime.Devine casantă în timp şi poluează solul!

Ca fapt divers,cică nu prea s-ar recicla în RO folia de solar!...

Link spre comentariu

Folia o strang toamna dupa ce termin cu toate. Dau cu motosapa si pana cand il fac iar ploua, ninge, arunc cenusa, gainat de la gaini si omogenizez de cateva ori incepand de pe la sfarsitul lui februarie.

Link spre comentariu
19 hours ago, daniels said:

Am amenajat si eu solarul, mai am cateva locuri pt vinete.

Eu sunt mai avansat:

s.jpg

Ardeii (iuti) sunt deja infloriti. RAsadurile sunt productie proprie, am "importat" doar doua fire de ardei gras si doua de castraveti. Restul sunt crescute acasa si la birou.

Link spre comentariu
17 minutes ago, daniels said:

Acolo in sud, timpul e mai inainte - asa cum se mai spune.

Da, astazi, in Slatina, erau 29 grade pe termometrul masinii.

Link spre comentariu
1 minute ago, daniels said:

Si noaptea?

Pe aici sunt in jur de 7*C noaptea.

in ultimele zile peste 10 si noaptea. In curand o sa las laterale solarului ridicate.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Salutare solaristi,
Am modificat solarul, anul trecut aveam doua de 4x6m, unul cu folie si unul cu plasa antipasari, acum le-am lipit si am obtinut un solar de 4x12m, acoperit cu folie. Folia a fost schimbata in totalitate si am montat-o ieri, pe un mare vant... In 5 oameni a durat cam 4 ore. Au ramas mici lucruri de finisat, chingile pe care culiseaza sistemul de aerisire, de schimbat folia de pe usa, de taiat capetele foliei. La interior trebuie sa montez plasa antipasari la aerisiri, sa finalizez sistemul de palisare si instalatia de udare prin picurare (am pus furtunuri doar pe randul dublu din mijloc).

Solul a fost prelucrat cu motosapa si am incorporat calciu si dolomita (am sol foarte acid), la final l-am maruntit cu scarificatorul si am aplicat erbicid preemergent pelicular. Voi folosi doar ingrasaminte bio si polenizare cu bondari, ca si anul trecut.
Am transplantat tot ieri primele plante, 14 fire de rosii Buzau 1600 si 5 de ardei Pintea. Rasadurile au fost plantate la inceputul lui sianuarie si au fost crescute la birou si acasa, in conditii de iluminare cam slaba, deci s-au lungit, au cam 50cm. La transplantare am folosit un amestec de substrat pentru rasaduri si vermicompost, Kinactiv Root in apa de udat si o stropire cu Albit pentru a reduce socul transplantarii. Dupa tratamentul cu Albit plantele sunt foarte ok, nu s-au plostit desi nu au inca palisare, doar cate un mic bat de frigarui pentru sustinere.

Mai am de transplantat cate 5 fire tomate Buzau 22, Ideal, Lillago si Chiquita. Asta ar fi prima generatie, mai am de semanat cateva soiuri de tomate, Elisabeta, Silvia, Zaraza, plus ardei gras, Kapia, vinete, pepeni. M-am aprovizionat din toamna cu seminte ca sa pot experimenta.

solar-modificat.jpg

plante.jpg

buzau-160.jpg

ardei-pintea.jpg

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Pt ca anul trecut o furtuna a mi-a cam zguduit solarul, am inceput sa-mi fac altul mai solid. In final va avea 10mlungime, 4.5m latime si inaltimea peste 2.5m.

Acuma pamatul e ud, nu am putut intra in gradina si am inceput sa-l fac "prefabricat" . Am facut lateralele din 4 bucati de 4m lungime si 2m inaltime.

20240316-143019.jpg

Arcadele le voi face din teava 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări