daniels Postat Noiembrie 29, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2021 Desfacut, arat si pregatit pt primavara. Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 Anul asta am reusit si eu, in sfarsit, sa pregatesc cat-de-cat gradina. Am pus cateva razoare cu ceapa, usturoi si verdeturi (verdeturile inca nu au rasarit) si am construit doua structuri de solar de cate 4x6m, una clasica, cu folie si una cu plasa. Solarul cu plasa este pentru culturi in camp (pepeni verzi, galbeni, ceva rosii), in zona sunt foarte multe cotofene si ciori, asta este singura sansa sa protejez culturile. Structurile sunt realizate din tevi sudate, la solarul cu folie am si aerisiri cu manivela=plasa antipasari. Am plantat 30 de fire de rosii (cate 10 bucati Buzau 1600, ACE 55 si Oltena F1) si 10 fire de ardei iute Pintea. Rasadurile au fost produse de mine, in conditii nu tocami ideale si s-au lungit cam mult (le-am plantat si crescut acasa si nu am avut cum sa le asigur destula lumina): In solar am montat reteaua de palisare si instalatie de udare prin picurare. Rasadurile sunt ok dupa transplantare, nu s-au ofilit deloc, desi le-am pus sambata fara aclimatizare, adica direct de la 22 grade in frigul din camp. Culturile vor fi aproape bio, am folosit doar ingrasamant Bioguano incorporat in sol si Albit pentru a contracara stresul termic de la transplantare. Cateva tratamente cu chimicale nu se pot evita, mai exact previcur la transplantare si ceva insecticide in viitor. Solul este foarte foarte greu si acid (Ph 5.5), am fost nevoit sa incorporez Bioguano (contine aproape 30% calciu), pamant si nisip de gradina din dedemache pentru a-l afana. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 21, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2022 De saptamana viitoare ma apuc si eu. Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 1 hour ago, yo8tot said: Cum ati masurat Ph-ul solului? Am vazut niste aparate, dar la 50 de lei bucata nu stiu cat de bune or fi. Am folosit un tester pentru sol 4 in 1 digital cumparat de pe emag, adica asta: https://www.emag.ro/dispozitiv-multifunctional-pentru-testarea-ph-umiditatii-temperaturii-solului-luminozitatii-em2011-csy-gk438/pd/DPRSGTMBM/?X-Search-Id=e896aa5515f55d7afa05&X-Product-Id=70724763&X-Search-Page=1&X-Search-Position=12&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view Link spre comentariu
XAN77 Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 La 18.07.2021 la 8:57, daniels a spus: Pe terenul unde e amplasat acuma a fost inainte lucerna. Cred ca niciunfel de ingrasamant nu dadea o asa jungla (e singurul loc unde nu intra curcanii). Am evitat sa il fac fix pt ca dupa cativa ani cand terenul va saraci am sa-l mut alaturi. Chiar nu am de gand sa nu folosesc ingrasamant. cum ai scăpat de lucernă ? Am avut și eu, am arat toamna trecută, iar acum, pentru că nu am băgat încă freza, a ieșit iar lucerna deja are 30-40cm. Cu ierbicid total crapă ? Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 21, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2022 Nu da ierbicid. Da cu freza si aduna radacinile. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 Aveți totuși în vedere că lucerna are rădăcini foarte adânci.Am găsit și la 1 metru când am săpat pentru o fântână... Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 16 minutes ago, validae said: Am găsit și la 1 metru când am săpat pentru o fântână... Zi merci! Quote The plant grows to a height of up to 1 metre (3 feet 3 inches), and has a deep root system, sometimes growing to a depth of more than 15 m (49 ft) to reach groundwater. Typically the root system grows to a depth of 2–3 m (7–10 ft) depending on subsoil constraints Dar cred ca pe la noi este in jur de 1-2 metri: Quote Lucerna este o plantă ierboasă care poate atinge 1 m înălțime. Rădăcinile plantei ating o adâncime de peste 1-2 m, această caracterstică permite plantelor să supraviețuiască în perioadele de seceta. Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 1 hour ago, x_dadu said: cum ai scăpat de lucernă ? Am avut și eu, am arat toamna trecută, iar acum, pentru că nu am băgat încă freza, a ieșit iar lucerna deja are 30-40cm. Cu ierbicid total crapă ? Crapa cu erbicid total, dar este nevoie de mai multe aplicari si solul va fi afectat de la atatea chimicale. Eventual aplicati o singura data erbicid si dupa ce isi face efectul executati o aratura adanca care sa intoarca toata materia vegetala. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 Frumos lucrat. Recolta bogata! Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 42 minutes ago, Mircea said: Frumos lucrat. Recolta bogata! Multumesc! A iesit frumos pentru ca ambele solarii sunt mici, 4x6. Mai am de lucru, trebuie sa pun rezervor, panou solar, pompa si automatizare la instalatia de udare. Nu am conexiune la reteaua electrica inca... Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 21, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2022 Nu trebuie pimpa daca rezervorul e un pic mai sus., iar automatizarea chiar nu are sens. Eu udam la cateva zile. Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 22, 2022 Partajează Postat Aprilie 22, 2022 15 hours ago, daniels said: Nu trebuie pimpa daca rezervorul e un pic mai sus., iar automatizarea chiar nu are sens. Eu udam la cateva zile. Automatizarea are sens, pentru ca nu locuiesc in zona solariilor, le am pe un teren din Slatioara, la 8 km de locuinta (Slatina). Am timpul foarte limitat, nu pot sa le vizitez la timp pentru udare. Varianta cu rezervorul montat jos si pompa este temporara, pana am sa reusesc sa ii fac o structura pe care sa il suspend. Pana acum am strans pentru instalatia de udare: -rezervor de 300l -pompa la 12V, debit 8l/min, este cu doua motoare (chinezarie) -releu/temporizator programabil (chinezarie) la 12V/16A Mai am de cumparat panou solar, regulator de incarcare si un acumulator. Ma tot gandesc la varianta de a folosi un sistem hibrid eolian+solar, vant este cam tot timpul. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 22, 2022 Partajează Postat Aprilie 22, 2022 Si eu vreau sa fac o mica automatizare pentru udatul gradinii. In special pentru perioadele cand nu sunt acasa. Suprafata e mult mai mica decat serele tale. Intrebare: ce senzori de umiditate de sol folositi? Link spre comentariu
daniels Postat Mai 11, 2022 Autor Partajează Postat Mai 11, 2022 Am amenajat si eu solarul, mai am cateva locuri pt vinete. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum