Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre solarii

daniels

Postări Recomandate

• Răspunsuri 91
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

nu fac mișto, nu știu cum de a reieșit asta, sunt intersat să pună colegul poze pe parcursul desfășurăii proiectului. Sunt și eu interesat de un solar într-un oarecare viitor apropiat. E singura variantă în care aș mai pune ceva în grădină că am abandonat de ceva ani.

Link spre comentariu
Vizitator
Acum 1 oră, daniels a spus:

Pt ca anul trecut o furtuna a mi-a cam zguduit solarul, am inceput sa-mi fac altul mai solid. In final va avea 10mlungime, 4.5m latime si inaltimea peste 2.5m.

Acuma pamatul e ud, nu am putut intra in gradina si am inceput sa-l fac "prefabricat" . Am facut lateralele din 4 bucati de 4m lungime si 2m inaltime.

20240316-143019.jpg

Arcadele le voi face din teava 

Crezi că ăsta nu se deranjează la un vânt de neam prost? 

Trebuie ancorat suplimentar ca să dormi liniștit și să meargă ovulația. :rade:

Link spre comentariu
Postat (editat)

Nu cred, celalalt era facut din peste 100 segmente de teava de cca 1m, prinsa in suruvuri. Suruburile se puteau strange pana cand incepea teava sa se turteasca, adica aproape deloc. Cand batea vantul se misca din toate incheieturile. Aprope toate capetele s-au indoit, unele s-au rupt si a trebuit sa le tai si sa pun cepuri ca sa salvez ce era in el.

20240316-173327.jpg

Uite am mai gasit niste capete rupte

https://i.postimg.cc/c1zPR2fp/20240316-173836.jpg

Editat de daniels
Link spre comentariu
Vizitator

Să impregnezi bine lemnul.  Fie cu ulei de motor,  cel mai indicat,  fie cu ceva rahaturi din comerț,  lazuri, etc.

Link spre comentariu
La 16.03.2024 la 17:36, daniels a spus:

....Cand batea vantul se misca din toate incheieturile. ...

Pentru stabilitate si rezistenta sunt foarte importante contravaturile si prinderea pe pamant, de obicei kiturile cu montaj rapid cam sufera la capitolul asta.. Am un carport facut pe structura de solar, a venit cu contravantuiri in ambele capete, am mai adaugat eu doua bare longitudinale pentru rigidizare si sta pe loc fara ptobleme, prins in beton...

Solarul l-am construit din tevi sudate, stalpii sunt batuti in pamant 50-60cm, distanta dintre ei este de doi metri, am pus rigidizare perimetrala sudata la nivelul solului, la un metru de sol si inca una sus.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări