Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobinare transformator

dan cod

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

7

• validae

3

• flomar60

3

• Florinel TV

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ce fel de transformator ? Amănunte, cu materialul clientului sau nu, specificaţii despre miez, putere, tensiuni, curenţi, scopul (alimentare, audio).

Editat de validae
Link spre comentariu

Este vorba de transformatorul din Tektronix TM503. Din păcate are probleme primarul(nu îmi explic de ce) 

Dimensiunile pot sa le dau săptămâna viitoare. Din păcate cred ca secundarele sunt peste primar dacă era separat era mult mai simplu. 

Schema cum se folosește mai jos. 

Screenshot-20210130-154827.jpg

Editat de dan cod
Link spre comentariu

Salutari!

S-ar putea renunța la prizele din primar....si bobinat direct pe 230V....

...traful e C+C sau 2C+2C sau E+I sau toroidal?...la toroidal nu mă bag din start....

...în rest, dacă nu vă grăbiți(dacă nu e urgență), se poate încerca o ”resuscitare”....

PS. Mulțumesc,Marian, pentru aprecieri!

Link spre comentariu

Ceva poze cu traful în cauză ar fi utile.Dar cred că arată cam aşa:

https://www.picclickimg.com/d/l400/pict/143648806362_/Tektronix-120-0967-01-Power-Transformer-TM506-TM500-Modular.jpg

Vedeţi să nu fie probleme pe partea de comutare a primarului.

Editat de validae
Link spre comentariu

Cam asa arata

Poze pot pune săptămâna viitoare. 

Fierbe deci cred ca are spire în scurt în primar bănuiesc. Din păcate trebuie făcut asta fiindcă are locul lui unde este montat. Altfel făceam un toroidal la Petra și rezolvam. 

Link spre comentariu

Ok!...primul care a intervenit cu un comentariu in topic este colegul validae....deci prima opțiune este domnia-sa în legatura cu reparația....eu sunt ”rezerva”...!:reytre

Link spre comentariu
Acum 3 ore, flomar60 a spus:

Ok!...primul care a intervenit cu un comentariu in topic este colegul validae....deci prima opțiune este domnia-sa în legatura cu reparația....eu sunt ”rezerva”...!:reytre

Aș fi incantat sa se poată realiza. 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, dan cod a spus:

Cam asa arata

Poze pot pune săptămâna viitoare. 

Fierbe deci cred ca are spire în scurt în primar bănuiesc. 

L-ai lasat pe secundar in liber si tot fierbe?

Link spre comentariu

Cedez d-lui @flomar60 rândul, din păcate am destule pe cap o perioadă.Întrebasem din pură curiozitate, dat fiind că nu se specificase nimic...

Dacă sfârâie are sigur spire în scurt.Dacă ar avea bobine concentrice cu carcase independente, ar fi mult mai uşor.Se va vedea din poze asta...

Dacă nu găsiţi pe nimeni disponibil, vi-l pot rebobina dar nu mai devreme de o săptămână, cum spuneam fiind destul de ocupat momentan.

Editat de validae
Link spre comentariu

Din cate vad e bobinat fara carcasa, o sa fie ceva distractie acolo. Oricum, trebuie impregnat ca sa nu vibreze si sa tina straturile de bobinaj. Sigur are spire in scurt daca se incinge.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări