Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatoare toroidale de alimentare

Vizitator viobio

Postări Recomandate

La un transformator 300V-0-50-300V / 230mA, 2,5VCT /3A(x2), 5VCT/3A, 6,3VCT/6A, hammond 302ax, la Petra vine undeva pe la 300 plus transport, Hammond e 800 cu transport :rzbdeci se merită. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

4

• Усилитель

3

• flomar60

2

• Adrian Biruescu

1

Top autori în acest subiect

Daca @viobio  e multumit inseamna ca sunt bune ,iar pretul e "imbatabil"

Si ,da , trebuie sa stii ce ceri....altfel primesti toroidal pt spoturi ....:da

On 1/31/2021 at 10:08 AM, Untold said:

trafurile de iesire sa fie ecranate doar cu material neferos (cu, al, etc). Fierul modifica inductanta,

Campul magnetic nu se poate ecrana cu neferoase , doar cu feroase si cat "mai feroase..." Televizoare ,monitoare color cu ecran CRT aveau difuzoare cu magnetii ecranati magnetic cu material feros ,iar la transformatoare pe exterior ,mai ales ca este si o distanta cat de cat nu influenteaza in masura sesizabila inductanta.( oricum fierul ar mari , alama ar scadea...) La unele trafuri se poate cumpara/monta optional capace fier....( aspect comercial ) ..niciunde nu am vazut specificat : vedeti ca va influenteaza inductanta .

Mai inainte am efectuat un experiment : am luat un magnet , o tabla de 2.5mm grosime  aluminiu bucata mare si dincolo surubul a ramas lipit......

Equipment sometimes requires isolation from external magnetic fields. For static or slowly varying magnetic fields (below about 100 kHz) the Faraday shielding described above is ineffective. In these cases shields made of high magnetic permeability metal alloys can be used, such as sheets of permalloy and mu-metal[

Link spre comentariu
Acum 3 ore, viobio a spus:

154lei, în sumă este inclus și transportul și rambursul banilor, livrare cu Fan Courier 

Nu este impregnat cu nimic. 

Eu pe al meu am dat 70 de lei +transport. Are un secundar de 130V/100mA si cel de filamente de 9V/2A.  De acum stiu ce sa cer, daca nu voi reusi sa elimin zgomotul, o sa schimb traful cu unul cu tole, ca mai am ceva prin pod. (la mansarda am mai multe...)

P.S. Bun topicul, am mai invatat ceva!

Editat de Untold
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Усилитель a spus:

.........Campul magnetic nu se poate ecrana cu neferoase , ........

Asa e, ''ecranele'' din neferoase de pe OTP-uri sunt montate pentru design, nicidecum pentru ecranare.

Link spre comentariu
1 hour ago, Untold said:

ecranele'' din neferoase de pe OTP-uri sunt montate pentru design

deci daca wikipedia zice  In these cases shields made of high magnetic permeability metal alloys

atunci celelalte sunt impotriva incendiului .....sau la ce s-o mai fi gandit proiectantul (poate umiditate ...) 

Dar nu trebuie ascultat de mine , pune de aluminiu ,arata bine ,chiar face si racire .este pe Aliexpres , pe la 30 dolari .

Pt toroidal dedicat este mai calitativ, si special pt ecranare magnetica ,din FIER ....

https://www.audiophonics.fr/en/transformers-accessories/shielding-metal-cover-for-toroidal-transformer-90x40mm-p-8970.html

Costa numai 7.90 euro

Shielding plate for toroidal transformer 90x40mm

Shielded iron sheet cover is designed to limit emissions and to dress transformers.

shielding-metal-cover-for-toroidal-trans

Aluminum-Amplifier-Audio-Transformer-Cov

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 19 minute, simson a spus:

Firmele care se respecta utilizeaza trafuri pe tole manta sau E+I.Chiar ca ar fi caraghios un Ongaku sau un Shishido cu oala deasupra.Zic si eu o parere.

Este neadevărată această teza din acest măreț cincinal, un toroidal are randament mai mare decât un traf pe tole, indiferent de forma tolei, cum nimic nu este perfect pe lumea asta.... sunt avantaje și dezavantaje. 

Foarte multe mărci au adoptat pentru alimentare transformatoare de alimentare toroidale, este mai practic ceva plat într-o carcasă decât ceva cu înălțime mare. 

De Nagra ați auzit? Ei ce folosesc? 

Pe mine mă lasă rece ce fel de transformator de alimentare folosesc, pe amplificatoare pun cu tole E+I din alte considerente, as putea să pun toroidale și as băga eu in buzunar cel puțin 120...150 euro, pe mine mă interesează să nu îmi bage camp electromagnetic in carcasă si montaj, să nu îmi bâzâie și să îmi asigure curenții și tensiunile necesare. 

Am avut de vânzare două toroidale cu bâzz, le-au dorit câțiva de pe forum, știa că oamenii au experiența și le-am spus că nu le vând lor, pentru că au bâzz, le-am vândut unor profani. 

Amplificatorul pe care ascult eu acasă are traf toroidal și nu are oală pe el, deci......poti face carcasa aia in ce forma dorești. 

https://postimg.cc/bsbk09NS

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări