Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dubla dioda 60F30A

Postări Recomandate

Am cerut poze pentru ca vreau sa vad structura exacta a ce ai acolo.

Daca in secundar ai in total doar 2 capsule atunci ai in total 4 diode, 2 dintre ele inspre masa si 2 inspre secundarul trafului.

Adica ai redresare de cate 2 diode, deci de 60A in total, ca asa functioneaza convertoarele forward. 

Daca in secundar ai mai multe capsule atunci specifica exact ce si cum ai acolo.

PS: Nu inteleg cum de in sectiunea depanatorului nu s-a impamantenit nici pana acum obiceiul de a veni daca nu cu o schema a dispozitivului defect, macar o prezentare suficient de detaliata incat sa se inteleaga exact despre ce este vorba. De fapt stiu care-i treaba dar ma abtin...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

23

• asyx

16

• Florinel TV

15

• neagu

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 4 ore, Marian a spus:

Am cerut poze pentru ca vreau sa vad structura exacta a ce ai acolo.

Daca in secundar ai in total doar 2 capsule atunci ai in total 4 diode, 2 dintre ele inspre masa si 2 inspre secundarul trafului.

Adica ai redresare de cate 2 diode, deci de 60A in total, ca asa functioneaza convertoarele forward. 

Daca in secundar ai mai multe capsule atunci specifica exact ce si cum ai acolo.

PS: Nu inteleg cum de in sectiunea depanatorului nu s-a impamantenit nici pana acum obiceiul de a veni daca nu cu o schema a dispozitivului defect, macar o prezentare suficient de detaliata incat sa se inteleaga exact despre ce este vorba. De fapt stiu care-i treaba dar ma abtin...

am scris mai sus dar mai repet: sunt patru diode duble cate doua in paralel

Link spre comentariu
Acum 39 minute, asyx a spus:

am scris mai sus dar mai repet: sunt patru diode duble cate doua in paralel

Bun dar tot nu am inteles, sunt cate 2 in paralel si cele doua in paralel sunt inseriate cu celelalte doua care sunt si ele in paralel? sau sunt cate doua in paralele 2 pe plus si doua pe minus? sau cum sunt ca nu inteleg

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Florinel TV a spus:

Bun dar tot nu am inteles, sunt cate 2 in paralel si cele doua in paralel sunt inseriate cu celelalte doua care sunt si ele in paralel? sau sunt cate doua in paralele 2 pe plus si doua pe minus? sau cum sunt ca nu inteleg

Hai domnu' că-i simplu. 

Și dece ai pune diode de 600V în serie? 

Uită-te puțin pe scheme de invertoare și ai sa înțelegi. 

Sint in total cite 4 diode in paralel (2 capsule de cite doua diode). 

Sint doua grupe de cite 4 diode în paralel. Un grup serie și unul în paralel cu ieșirea, pt a descarca energia din inductanta serie (dacă exista) și din inductanta firelor. 

Link spre comentariu

Acolo ai maxim 150V. Dece ai avea nevoie de diode de 1200V? Dacă se ard din cauza supratensiunii (foarte puțin probabil) atunci e proasta schema - nu are snubere bune cel puțin. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
11 hours ago, asyx said:

am scris mai sus dar mai repet

Ai dreptate, ai scris si mi-a scapat mie, scuze.

Florinel nu pari sa ai prea multa treaba pe aici, si sa stii ca nu se dau premii la numarul de postari.

31 minutes ago, asyx said:

sper ca poza rezolva problema nr. de diode

Da, rezolva dilema. 

Radiatorul diodelor apuca sa se incalzeasca pana sa se arda diodele?

Diodele sunt izolate fata de radiator?

Verifica modul de fixare pe radiator, este posibil ca transferul termic intre diode si radiator sa fie defectuos, si atunci se explica de ce se ard ( se supraincalzesc ), mai ales ca au VF semnificativ.

Eu as mai pune inca 2 capsule, placa este conceputa pentru 6 diode, schema e cu 6 diode...

Fiecare in parte ar disipa mai putin asa.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări