Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dubla dioda 60F30A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

23

• asyx

16

• Florinel TV

15

• neagu

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu diode care permit un curent mediu maxim absolut de 60A impreuna, te mai miri de ce cedeaza?

Mai pune macar inca 2 in paralel cu ele si raceste-le corespunzator, n-or sa se mai arda.

Link spre comentariu

Diodele sunt pe iesire?

Sigur acestea sunt diodele originale ale aparatului?

Intreb pentru ca aceste diode  nu se pun pe iesire, au caderea de tensiune foarte mare, aproximativ 2V, deci disipa dublu fata de o dioda de tipul 60APU04 care are cadere de 1V (am dat un exemplu).

Probabil se ard din cauza puterii disipate mari si contactului termic deficitar cu radiatorul.

Revin

Pai daca initial a avut STTH6003 si tu pui alte diode, de ce te mai intrebi de ce se ard???

Editat de cristi7521
Link spre comentariu

Nu se pot arde decat din 3 motive, supratensiune, supratemperatura ori supracurent.

De supratensiune nu cred ca poate fi vorba daca snuberele sunt intacte ( mai ales ca sunt de 600V ).

La supratemperatura ar putea fi o problema doar daca nu sunt montate corect ( sau deloc ) pe radiatorul cu care invertorul a fost dotat in acest scop, altfel nu se pune in discutie nici supratemperatura.

Supracurentul in schimb este principalul suspect pentru ca ai 2 diode in paralel de cate 30A fiecare, 60A curent mediu maxim admis e prea putin pentru un invertor, intelegi?

Am demonstrat asta mai sus prin acele simulari. 

Faptul ca a mers pana acum poate fi si pentru ca or fi fost diode mai solide ( curent mai mare ), sau ca limitarea era reglata mai jos...etc.

Link spre comentariu

modelul de dioda  este cel dotat de fabrica.

Acum 15 minute, Marian a spus:

Nu se pot arde decat din 3 motive, supratensiune, supratemperatura ori supracurent.

De supratensiune nu cred ca poate fi vorba daca snuberele sunt intacte ( mai ales ca sunt de 600V ).

La supratemperatura ar putea fi o problema doar daca nu sunt montate corect ( sau deloc ) pe radiatorul cu care invertorul a fost dotat in acest scop, altfel nu se pune in discutie nici supratemperatura.

Supracurentul in schimb este principalul suspect pentru ca ai 2 diode in paralel de cate 30A fiecare, 60A curent mediu maxim admis e prea putin pentru un invertor, intelegi?

Am demonstrat asta mai sus prin acele simulari. 

Faptul ca a mers pana acum poate fi si pentru ca or fi fost diode mai solide ( curent mai mare ), sau ca limitarea era reglata mai jos...etc.

as fi fost de acord daca foloseau un electrod de 3,2 dar testul a fost facut in fata mea cu limitarea la 80A

Link spre comentariu
4 minutes ago, asyx said:

dar testul a fost facut in fata mea cu limitarea la 80A

80A trasi din redresare de 60A.

Intelegi problema? 

Pai mama ei de electronica si mama lor de chinezi zgarciti...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări