BRANCA Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 Să nu fie diode de la ăştia din link...Să te mai miri de atâtea piese false... http://www.asq.org/asd/2009/03/compliance/counterfeit-parts.pdf Link spre comentariu
asyx Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 (editat) sunt cate 2 in paralel si comandate de la TME dupa cod k3060g3.am masurat condensatorul serie cu rezistenta si cei doi spre masa Editat Martie 25, 2021 de asyx Link spre comentariu
Marian Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Cu diode care permit un curent mediu maxim absolut de 60A impreuna, te mai miri de ce cedeaza? Mai pune macar inca 2 in paralel cu ele si raceste-le corespunzator, n-or sa se mai arda. Link spre comentariu
asyx Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 nu se ard din curent, pentru ca nu apuca sa sudeze cu 2,5 nici 2 electrozi iar pana la momentul asta are zeci de ore de functionare Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 (editat) Diodele sunt pe iesire? Sigur acestea sunt diodele originale ale aparatului? Intreb pentru ca aceste diode nu se pun pe iesire, au caderea de tensiune foarte mare, aproximativ 2V, deci disipa dublu fata de o dioda de tipul 60APU04 care are cadere de 1V (am dat un exemplu). Probabil se ard din cauza puterii disipate mari si contactului termic deficitar cu radiatorul. Revin Pai daca initial a avut STTH6003 si tu pui alte diode, de ce te mai intrebi de ce se ard??? Editat Martie 25, 2021 de cristi7521 Link spre comentariu
Marian Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Nu se pot arde decat din 3 motive, supratensiune, supratemperatura ori supracurent. De supratensiune nu cred ca poate fi vorba daca snuberele sunt intacte ( mai ales ca sunt de 600V ). La supratemperatura ar putea fi o problema doar daca nu sunt montate corect ( sau deloc ) pe radiatorul cu care invertorul a fost dotat in acest scop, altfel nu se pune in discutie nici supratemperatura. Supracurentul in schimb este principalul suspect pentru ca ai 2 diode in paralel de cate 30A fiecare, 60A curent mediu maxim admis e prea putin pentru un invertor, intelegi? Am demonstrat asta mai sus prin acele simulari. Faptul ca a mers pana acum poate fi si pentru ca or fi fost diode mai solide ( curent mai mare ), sau ca limitarea era reglata mai jos...etc. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Mai este si a patrulea motiv, diode fake Link spre comentariu
Marian Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Nu de la TME. Nu le fac reclama dar am comandat tot felul de semiconductori de la ei si inca n-am avut surprize neplacute. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Am inteles ca a pus alte diode ce sunt la jumate de putere, atunci asta este cauza, trebuie diode la fel de care a fost Link spre comentariu
asyx Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 modelul de dioda este cel dotat de fabrica. Acum 15 minute, Marian a spus: Nu se pot arde decat din 3 motive, supratensiune, supratemperatura ori supracurent. De supratensiune nu cred ca poate fi vorba daca snuberele sunt intacte ( mai ales ca sunt de 600V ). La supratemperatura ar putea fi o problema doar daca nu sunt montate corect ( sau deloc ) pe radiatorul cu care invertorul a fost dotat in acest scop, altfel nu se pune in discutie nici supratemperatura. Supracurentul in schimb este principalul suspect pentru ca ai 2 diode in paralel de cate 30A fiecare, 60A curent mediu maxim admis e prea putin pentru un invertor, intelegi? Am demonstrat asta mai sus prin acele simulari. Faptul ca a mers pana acum poate fi si pentru ca or fi fost diode mai solide ( curent mai mare ), sau ca limitarea era reglata mai jos...etc. as fi fost de acord daca foloseau un electrod de 3,2 dar testul a fost facut in fata mea cu limitarea la 80A Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 In manualul de service apar STTH6003. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 4 minutes ago, asyx said: dar testul a fost facut in fata mea cu limitarea la 80A 80A trasi din redresare de 60A. Intelegi problema? Pai mama ei de electronica si mama lor de chinezi zgarciti... Link spre comentariu
asyx Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 nu stiu de ce spuneti ca sunt la jumate de putere.m-am uitat acum in datasheet si scrie 60A per device Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Până la urmă câte diode forţă are aparatul?Spikeuri dă şi droselul dacă îl ai. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Pai nu sunt cate 2 diode duble in paralel si se face 120A ca sunt puse 4 diode Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum