nel65 Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) 60F30A,m-am uitat acum in pdf si zice ca media (average) pe dioda este de 30A.La o alta dioda ,in speta RHRG5060,mai zice si de repetitive peak surge curent ,care ,inteleg eu ,ca se refera la semnal dreptunghiular cu factor de umplere de 50% ,de 20khz,si care are valoarea dubla fata de average.Concret ,eu cred ca average se refera la curent continuu ,deci 30A pe dioda ,iar redresat in invertor ,unde curentul are totdeauna mai putin de 50% umplere,curentul maxim este de 60A pe dioda deci 120A pe dispozitiv. La 60F30A ,nu pomeneste despre repetitive ,deci poate ma insel! 60F30A.pdf RHRG5060.pdf Editat Ianuarie 29, 2021 de nel65 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 De la diode 3 puse in paralel se dubleaza amperi nu Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Acum 3 minute, Marian a spus: Si de unde ma rog scosasi cifra aia? Se tripleaza...sudeaza aparatul cu 360 A....fara numar! Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 In principiu diodele se pun in serie pt marirea tensiunii maxime , in paralel nu e prea sanatos ca niciodata nu sunt 100% identice si careva se duce primul....si e sarma nu dioda , chiar daca mai are o gramada bune pe langa .( asta am citit intr-o carte de specialitate , posibil ca tehnologia sa evolueze in asa hal sa fie perfect identice ......nu stiu ,dar nu as pune pariu...) Cum zice americanul : una mare da buna ! Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) 23 minutes ago, mac01 said: sudeaza aparatul cu 360 A....fara numar! Ma referisem la aia 160A maxim estimati de Florinel, de unde i-o fi scos el stie... Ce-i drept la cate perle a scris pe forum in ultimele zile, inca una in plus nu se mai baga de seama. @nel65 tabelele alea sunt cele pentru maximul absolut, valoare de care orice electronist cu scaun la cap sta la distanta considerabila. Apoi "average" este intr-adevar curentul continuu pe pe iesire deci pe asta il iei in considerare la orice sursa, si daca sursa este forward atunci curentul de sarcina este acelasi cu cel prin diodele redresoare ( impartit la numarul diodelor ). "Peak surge" sau simplu "peak" ori "surge" sunt varfuri tranzitorii ( repetitive sau nu ), adica foarte scurte in timp, pana la care dioda poate rezista, in nici un caz n-au treaba cu intensitatea curentului continuu de sarcina. 200A pentru o sursa forward ( presupun ca-i forward, de regula invertoarele asa sunt ) cu diodele alea e o minciuna chinezeasca. 9 minutes ago, Усилитель said: In principiu diodele se pun in serie pt marirea tensiunii maxime Pesemne vrei sa-l concurezi pe Florinel... Cate surse ai proiectat cap-coada pana acum? Editat Ianuarie 29, 2021 de Marian Link spre comentariu
neagu Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Domnilor va rog, am cerut o informatie, nu vreau ca discutia sa degenereze, nu vreau sa se certe nimeni, multumesc tuturor. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) Acum 14 minute, Marian a spus: Ma referisem la aia 160A maxim estimati de Florinel, de unde i-o fi scos el stie... Ce-i drept la cate perle a scris pe forum in ultimele zile, inca una in plus nu se mai baga de seama. @nel65 tabelele alea sunt cele pentru maximul absolut, valoare de care orice electronist cu scaun la cap sta la distanta considerabila. Apoi "average" este intr-adevar curentul continuu pe pe iesire deci pe asta il iei in considerare la orice sursa, si daca sursa este forward atunci curentul de sarcina este acelasi cu cel prin diodele redresoare ( impartit la numarul diodelor ). "Peak surge" sau simplu "peak" ori "surge" sunt varfuri tranzitorii ( repetitive sau nu ), adica foarte scurte in timp, pana la care dioda poate rezista, in nici un caz n-au treaba cu intensitatea curentului continuu de sarcina. 200A pentru o sursa forward ( presupun ca-i forward, de regula invertoarele asa sunt ) cu diodele alea e o minciuna chinezeasca. Pesemne vrei sa-l concurezi pe Florinel... Cate surse ai proiectat cap-coada pana acum? Ia spune tu cati amperi duce acest invertor? Editat Ianuarie 29, 2021 de Florinel TV Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 1 minute ago, neagu said: Domnilor va rog, am cerut o informatie, nu vreau ca discutia sa degenereze Nu se cearta nimeni, doar comentam Informatia oricum ai primit-o, diode duble de 2x30A, iar invertorul suporta atata curent cat are limitarea cu care e dotat. 2 minutes ago, Florinel TV said: Ia spune tu cati amperi are acest invertor? Sunt cumva prezicator? N-am cum sa ma pronunt doar dupa diode, electronica se bazeaza pe calcule nu presupuneri. Daca primim schema completa atunci putem sa calculam si cat curent suporta. Link spre comentariu
nel65 Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Ok ,mersi ,raman la parerea mea (fara suparare),vad ca ,si anume,cu translate ,repetitive peak surge curent, inseamna curent de varf repetitiv si eu inteleg curentul maxim posibil a fi suportat de catre dispozitiv ,in mod repetitiv (adica curentul alternativ).Ca e mentionat si cel in mod nerepetitiv ,mult mai mare!Daca e asa cum inteleg eu ,atunci cu 3 diode 60F30A ,e posibil sa fie un aparat de 200A !!! Ce nu inteleg este daca astea sunt toate diodele sau mai sunt si altele spre masa (nu stiu daca aparatul e 2T sau punte) !Numarul de 3 bucati ma duce cu gandul ca una e pe plus si doua spre masa,si in cazul asta ,amperii maximi sunt chinezesti!!! Daca era punte ,ar fi fost traf cu secundar cu mediana si deci diode numar par,nu impar! In fine ...ma retrag ! Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 1 minute ago, nel65 said: raman la parerea mea (fara suparare),vad ca ,si anume,cu translate ,repetitive peak surge curent, inseamna curent de varf repetitiv si eu inteleg curentul maxim posibil a fi suportat de catre dispozitiv ,in mod repetitiv (adica curentul alternativ) E parere gresita fundamental! Pacat ca nu mai sunt pe forum nici Smilex si nici Miticamy, ar fi fost mult mai usor de combatut astfel de erori. Repet ori de cate ori e nevoie ca sa intelegi, "peak" si "surge" inseamna varfuri tranzitorii foarte scurte ca durata, NU curentul de sarcina maxim posibil. Zau asa, cata teorie e la alimentatoare si totusi nu intelegem chestiuni fundamentale? @UDAR ceva asistenta te rog Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Connecting diodes in series (AK-AK --|<--|<--) will increase the forward voltage of the resultant diode. Connecting diodes in series (AK-KA --|<-->|--) will cause an open circuit until peak inverse voltage (smallest diode) is applied on total resultant. Also, connecting diodes parallel , in order to "increase their current capability" can lead to thermal runaway, destroying the diodes. Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) Asta insemna ca se va mari caderea de tensiune pe diodele serie. Nu ca vor rezista la tensine mai mare Forward voltage = caderea de tensiune pe dioda cand este in conductie Editat Ianuarie 29, 2021 de djvas Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) Diode Characteristics in Series Configuration When connected in series, we observe the following properties to hold true among the diodes: Resultant diode’s forward voltage increases. Reverse blocking capabilities of diodes are increased in series connection. http://engineering.electrical-equipment.org/electrical-distribution/series-and-parallel-connected-diodes.html Editat Ianuarie 29, 2021 de Усилитель Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 14 minutes ago, Усилитель said: Also, connecting diodes parallel , in order to "increase their current capability" can lead to thermal runaway, destroying the diodes. Nu tot ce zboara se si mananca, asa cum nu tot ce scrie pe internet este si demn de luat in seama. Ce D-zeu motiv ai avea sa inseriezi diodele in secundarul unui invertor de sudura? Cat ai acolo in gol ( in secundar ), ceva zeci de V? Si-atunci pentru ce sa-ti bati joc de sursa dubland pierderile pe redresare ( ca asta e singura chestie ce-o obtii ), cand exista diode de peste 1000V la preturi destul de accesibile? Cine a scris chestia aia ca la diodele puse in paralel apare ambalare termica, nu stie ce spune, sau poate se refera la cine stie ce aplicatie distincta ( fara legatura cu subiectul ). Normal ca pui diode in paralel ca sa obtii un curent maxim mai mare! Diodele au un soi de rezistenta dinamica ce ajuta la impartirea curentului, fenomenul este foarte simplu de inteles daca se cunoaste si ceva teorie. Curent mai mare prin dioda inseamna Vf mai mare ( caderea directa ), aceeasi cadere directa se impune si pe celelelalte diode in paralel cu dioda aia, si daca ai deschidere mai mare diodele conduc mai mult. Ca n-o fi impartit la nivel de mA sau zeci de mA e irelevant, se imparte in mod negresit suficient de egal incat diodele sa functioneze normal, singura conditie e sa fie din acelasi tip, eventual imperecheate si atunci impartirea se face foarte bine. Pentru numele lui D-zeu toate sau oricum marea majoritate a invertoarelor din comert au diode in paralel, si tu spui ca nu se face asta? Sectiunea depanatorilor trage forumul in jos mai rau ca cea a incepatorilor... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) 10 minutes ago, Усилитель said: Resultant diode’s forward voltage increases. Asa e, si e cel mai rau lucru pe care il poti face la redresarea cam oricarei surse. Cu atat mai rau la un invertor de sudura unde in loc sa disipi in redresare 50W ( sa zicem ) disipi 100W ca asa vrei tu, ca asa zice un articol abstract... 10 minutes ago, Усилитель said: Reverse blocking capabilities of diodes are increased in series connection. Din nou asa este, dar e fix pix, zisei deja, exista diode la mult peste 1000V, deci n-ai nevoie sa inseriezi diode decat poate la convertoare de puteri si tensiuni foarte mari, unde poate nu gasesti dioda potrivita sa duca inversa de una singura. Dar despre ce vorbim noi aici? Despre un invertor de sudura cu cateva zeci de V in secundar. Diode de 150-200V maxim sunt arhisuficiente, nu mai zic de cele muuuuulte de 5-600V care se gasesc pe tot pamantul. LE: Ambalarea termica este un fenomen fizic imposibil la diode, asta ca sa intelegi cat de destept e ala care a scris articolul ala. La diode pe masura ce temperatura creste, Vf scade, ceea ce inseamna ca disipatia tinde sa scada, ori ca sa ai ambalare termica trebui sa ai disipatie direct proportionala cu temperatura, si asa ceva nu exista, deci ambalarea termica la diode nu exista. Editat Ianuarie 29, 2021 de Marian Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum