djvas Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Am in lucuru un mic proiect in care am un soclu DIP40 si un soclu DIP 28 conectate pin la pin si ca pozitie unul in interiorul celuilalt. Ma tot gandesc cum sa rutez optim astfel incat sa arate si bine si sa respecte si regulile de proiectare. Pana acum cea mai buna varianta este cea din poza de mai jos Evident ca cel mai simplu ar fi asha , dar nu pot sa o fac. As mai putea sa modific forma si dimensiunea PAD-urilor la unul sau ambele socluri si sa vad ce iesi. Astept idei de la cei mai experimentati Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Salut. Aş alege varianta de jos fără să stau pe gînduri. Poţi face padurile rotunde şi fără modificări în footprint, din DRC: Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Intradevar varianta de jos este cea mai simpla ... Dar eu am invatat ca frumos si corect este sa iesi din pad la 90 dau 45 de grade. Link spre comentariu
Viorel A Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 N-ar fi mai elegant sa aliniati cele 2 socluri? Vad ca cel putin in partea de sus veti avea 10 pad-ri conectate direct iar jos cel putin 7 (din cate se vede in poza). Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Ar fi... da nu se poate. Daca le aliniez nu mai intra unul in altul decat daca decupez din cel mare Link spre comentariu
Viorel A Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Corect! Ma gandeam ca trebuie montat doar unul din socluri. Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 In functile de softul ECAD si de posibilitatile acestuia se poate opta pentru trasee cu schimbare de directie rotunjita (rounded). Este un compromis intre cele doua abordari. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Ceva PCB multistrat nu poţi folosi ? Ca să nu iasă încrucişările alea urâte.. Link spre comentariu
FloreaIon Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 Multistrat la nivel de amatator? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 On 1/29/2021 at 12:50 PM, djvas said: Ma tot gandesc cum sa rutez optim astfel incat sa arate si bine si sa respecte si regulile de proiectare. Daca vrei sa faci un PCB pentru comercializare, conteaza si sa arate bine. Eu cred ca vrei sa faci un programator de memorii sau uC. Ruteaza ce se poate pe cablaj si restul cu strapuri. La tensiunile si frecventele la care este folosit PCB-ul nu prea conteaza regulile de proiectare. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 (editat) Acum 4 ore, FloreaIon a spus: Multistrat la nivel de amatator? Cine a spus că face cablajul în regie proprie ? Acum se comandă la câţiva $ cablaje oricât de sofisticate la chinezi sau chiar la firme din ţară....doar să-i trimiţi imaginea. Editat Ianuarie 31, 2021 de validae Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 31, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 Intradevar cablajul este pentru microcontrolere, este vb de PIC-uri in capsula dip40 si 28. Nu este atat de complex incat sa am nevoie de mai mult de 2 straturi. PCB-urile le fac la fabrica , nu acasa si chiar si 4 straturi costa cativa $. Era vb despre cum rutez frumos traseele intre cele 2 capsule asha. Multumesc tuturor pentru idei. Cand va fi gata proiectul promit ca va fi publicat pe forum. Link spre comentariu
electrodac Postat Mai 28, 2021 Partajează Postat Mai 28, 2021 Nu este gresita nici una din cele doua variante prezentate. Link spre comentariu
Galagie Postat Martie 5, 2023 Partajează Postat Martie 5, 2023 La 29.01.2021 la 12:50, djvas a spus: sa arate si bine si sa respecte si regulile de proiectare. Eu as face ceva de genul Link spre comentariu
djvas Postat Martie 6, 2023 Autor Partajează Postat Martie 6, 2023 Vroiam sa fac o placa compacta pt PIC-uri si in acelasi timp sa rezolv unele impedimente pe care le am cu EasyPIC. Dar nu am mai continuat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum