Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare rutare PCB

djvas

Postări Recomandate

Am in lucuru un mic proiect in care am un soclu DIP40 si un soclu DIP 28 conectate pin la pin si ca pozitie unul in interiorul celuilalt. 

Ma tot gandesc cum sa rutez optim astfel incat sa arate si bine si sa respecte si regulile de proiectare.

Pana acum cea mai buna varianta este cea din poza de mai jos

var1.png

Evident ca cel mai simplu ar fi asha , dar nu pot sa o fac.

var2.png

As mai putea sa modific forma si dimensiunea PAD-urilor la unul sau ambele socluri si sa vad ce iesi.

Astept idei de la cei mai experimentati

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djvas

5

• validae

2

• Viorel A

2

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

On 1/29/2021 at 12:50 PM, djvas said:

Ma tot gandesc cum sa rutez optim astfel incat sa arate si bine si sa respecte si regulile de proiectare.

Daca vrei sa faci un PCB pentru comercializare, conteaza si sa arate bine.
Eu cred ca vrei sa faci un programator de memorii sau uC.
Ruteaza ce se poate pe cablaj si restul cu strapuri.
La tensiunile si frecventele la care este folosit PCB-ul nu prea conteaza regulile de proiectare.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, FloreaIon a spus:

Multistrat la nivel de amatator?

Cine a spus că face cablajul în regie proprie ? Acum se comandă la câţiva $  cablaje oricât de sofisticate la chinezi sau chiar la firme din ţară....doar să-i trimiţi imaginea.

Editat de validae
Link spre comentariu

Intradevar cablajul este pentru microcontrolere, este vb de PIC-uri in capsula dip40 si 28.

Nu este atat de complex incat sa am nevoie de mai mult de 2 straturi. PCB-urile le fac la fabrica , nu acasa si chiar si 4 straturi costa cativa $.

Era vb despre cum rutez frumos traseele intre cele 2 capsule asha. Multumesc tuturor pentru idei. Cand va fi gata proiectul promit ca va fi publicat pe forum.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Vroiam sa fac o placa  compacta pt PIC-uri si in acelasi timp sa rezolv unele impedimente pe care le am cu EasyPIC. Dar nu am mai continuat...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări