Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectarea I2C a unui uC 5V la un modul ESP12E 3.3V

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Întrebarea e cam de nivel de grădiniță, dar nu am făcut asta niciodată. Si as vrea o lămurire. 

Am cautat pe net in prealabil si am văzut doar scheme cu conexiune directa intre Arduino UNO si placi ESP8266. Adica.. fara vreun level convertor sau rezistori.. 

ESP12, e doar placuta aia.. nu am vazut un esp8266 pentru observare, dar din imaginile căutate nu aparr nici acolo vreun level conv. 

Ce sa fac, ma gândesc la un level convertor.. sau leg direct...? 

Cu rezistori cum trebuie? doar inserez 10k pe SCL si SDA sau... 

La probat, deși nu am încercat cred 90% ca merge fără probleme imediate. Dar in timp..? 

Carevasăzică.. într-o pauza de cafea poate imi spune și mie careva. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cimitavita

1

• Bandi Szasz

1

• Gilbert Sparios

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

I2C este open-collector, 2 rezistente a 4.7k trag la Vcc cele doua linii de comunicare, UC-urile nu fac altceva decat sa traga la masa. Atat timp cat cele doua rezistente de pull-up sunt legate pe tensiunea mai mica adica sa fie conectate la 3.3V pe bus-ul I2C nu are cum sa se ridice peste 3.3V (deci ESP nu pateste nimic), problema este daca Arduino (alimentat la 5V) vede 3.3V ca logic HIGH insa am impresia ca da (verifici si tu prin DS care este pragul de detectie), la PIC-uri nu merge pentru ca HIGH = Vcc*0.7 ( care insemana ca la 5V ii trebuie minim 3.5V).

Daca verifici in DS si gasesti ca arduino la 5V vede 3.3V ca logic HIGH atunci nu iti trebuie nici un convertor, daca zice ca e la fel ca la pic-uri adica Vcc*0.7 atunci posibil sa ai nevoie de convertor pentru stabilitate.

Link spre comentariu

cauta translator nivel logic i2c sau logic level converter 4-ch bi-directional module. Costa cam 5 lei un modul cu 4 canale. Fiecare canal e facut cu un BSS138 si doua rezistente de 10K dupa schema de mai jos, unde LV este tensiunea de 3,3V iar HV este tensiunea de 5V:

Bi-Directional-Level-Shifter-Circuit.jpg

Si ar mai fi circuitul cu 8 canale de la Texas, TXS0108E care merge cu 1,65-5,5V pe canalul B si 1,4-3,6V pe canalul A

Editat de cimitavita
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări