Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dc Trap - Ajută la eliminarea zgomotului de tip ,,Hum,,?

Untold

Postări Recomandate

• Răspunsuri 224
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

36

• Mircea

27

• Untold

21

• darius_bv

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio
Acum 5 ore, Mircea a spus:

Face minuni daca supravietuiesti primului soc.

IMG-20210201-083418.jpg

Acel condensator trebuie musai sa fie conectat la neutru. Altfel, asa cum am zis bagi in priza, vezi daca pişcă carcasa si dai de comutator pana nu mai pişcă. Multumesc, dar nu!

Sistemul a fost conceput pentru retelele cu tensiune mai mica (100-110Vca), caci e mai usor de supravietuit primului soc.

O face el minuni, dar numele lui de scena consacrat este "condensatorul morţii". Nu e musai sa mori ca sa stii ca ai facut ceva gresit.

Acel ground lift l-am întâlnit la multe amplificatoare pentru instrument sau puteri, tot americane. 

Cele fabricate în ultimii douazezi de ani nu mai au așa ceva, au împământarea conectată direct la sasiu. Sculele americane aveau selector pentru tensiunea de rețea, de la 100 la 240V. 

Am in sala de repetiti două amplificatoare Fender Twin Reverb, ambele au ground lift și comutator pentru tensiunile de rețea, am demontat butoanele rotative care comută tensiunile, de câteva ori..... câțiva chitariști mai imbecili au crezut că de acolo se oprește amplificatorul :rade:, cu toate că există și butoane de power și stand-by, dar na...... unii au mai puțină minte, asa că au bubuit siguranța din amp și au plecat acasă. 

Link spre comentariu

Deci! La nenea proprietarul preului acasa, intr-un sat unde sta Domnia sa, tensiunea la priza vietii e intre 218 V si 222 V. As vrea sa fac si dc-trap-ul, ca sa fiu sigur. Acuma, traful toroidal de retea are cam 30-40W...ce valori sa pun la electrolitici? 10.000uF/25V ar fi suficient?

WhatsApp Image 2021-02-04 at 20.55.33.jpeg

Aaaa....si n-are nici prize cu impamantare....ce naiba fac cu gnd-liftul? Eu nu prea am mai vazut prize fara impamantare, sau nulul ala de protectie, cum ii mai zice...dar la "locuinta mea de vara e la tara/ acolo as vrea sa mor", s-ar putea sa mi se indeplineasca dorinta...Sau il pun sa bata un tarus pe malul baltii si sa-si faca impamantare?

Editat de Untold
Link spre comentariu
19 minutes ago, Untold said:

As vrea sa fac si dc-trap-ul, ca sa fiu sigur. Acuma, traful toroidal de retea are cam 30-40W...

S-a enuntat inainte ca DC trap este de folos la trafurile toroidale, in special la cele de la 150w in sus si care bazae, ele insele. 

Daca vrei neaparat, fa, la 40w cred ca ajunge si 6800uF,doua buc... 

Link spre comentariu

Din calculele mele, rapid pe telefon, la 2200u ai cam 40mW disipare pe condensator la curentul nominal. Avem 1.45R reactanta capacitiva. 

Daca ma insel, se poate sugera o corectie. 

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări