Untold Postat Ianuarie 31, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 O schema de dc trap mai simpla, dar functionala, are cineva? Eu am gasit ceva, dar ma sperie conzii aia de 33.000uF sau 47.000uF... Link spre comentariu
mila Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 Nu trebue sa te sperie. Eu am pus 3+3 diode si 4+4 condensatori de 15000uF/16V Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 Acum 7 ore, Untold a spus: O schema de dc trap mai simpla, dar functionala, are cineva? Eu am gasit ceva, dar ma sperie conzii aia de 33.000uF sau 47.000uF... Valoarea condensatorilor este în funcție de...... Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 (editat) 12 hours ago, Untold said: Este gresit cum este implementat GND-liftul. Este calea sigura spre moarte. Pinul stecherului se conecteaza direct la carcasa metalica. Desenul de mai sus il indica izolat prin cele 2 diode si C de 220nF. Daca nu asta a fost intentia, va rog sa va familiarizati cu simbolurile electrice in ceea ce priveste legatura la impamantare. Sau de ati gresit involuntar, sa refaceti desenul. Un incepator poate pricepe exact calea gresita. Editat Ianuarie 31, 2021 de Mircea Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 1 oră în urmă, Mircea a spus: Este gresit cum este implementat GND-liftul. Este calea sigura spre moarte. Pinul stecherului se conecteaza direct la carcasa metalica. Desenul de mai sus il indica izolat prin cele 2 diode si C de 220nF. Daca nu asta a fost intentia, va rog sa va falimiarizati cu simbolurile electrice in ceea ce priveste legatura la impamantare. Sau de ati gresit involuntar, sa refaceti desenul. Un incepator poate pricepe exact calea gresita. A încurcat o lecuță desenul. https://postimg.cc/PpqX9FjW Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 12 hours ago, viobio said: Valoarea condensatorilor este în funcție de...... Consum. Sau altfel spus valoarea condensatorilor este direct proportionala cu si anume curentul tras din retea. Este nevoie de capacitati mari datorita frecventei mici a retelei. Dar asa cum a zis si Viorel DC-trap se justifica doar de la anumite puteri in sus si la anumite trafuri. Mai mult decat atat, daca nu se confirma prin ceva masuratori prezenta componentei continue pe retea atunci DC-trap e o risipa. Asta pentru ca nici eu n-am avut vreodata problema asta... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 (editat) Uneori și acest ground lift comutabil poate face minuni. https://postimg.cc/rDKd9RgD DC-trap este de recomandat în zonele unde tensiunea de la rețea este constant scăzută sub 230V, să zicem 215...217V, acolo există riscul să apară componentă continuă pe rețea, principalul motiv fiind aglomerații foarte mari de rețele pe un transformator care coboară tensiunea de la 6000V /22000V la 230V sau când conectați prea mulți consumatori pe aceași fază, dacă pe rețeaua aia există și un mare consumator..... există șanse mari să apară componenta continuă pe rețea. In zona Băneasa din apropierea capitalei sunt șanse mari de așa ceva, mi-am adus aminte că acum 4...5 ani cineva mă întreba de ce îi bâzâie toroidalul din amp, omul m-a invitat la el acasă să aud cu urechile mele, am măsurat tensiunea rețelei și am găsit 220V in loc de 230V, am luat amplificatorul și in primarul transformatorului de alimentare am montat un DC-trap, bâzul a dispărut, asta ar fi singura dată când am întâlnit componenta continuă pe rețea, cum am mai spus, este extrem de rară apariția componentei continue pe rețea, am observat că unde se construiesc ansambluri de locuințe noi se montează și câte un transformator care alimentează acele clădiri noi. Ar mai fi ceva, pentru anularea humm-lui face miracole și împământarea , dacă este conectată corect la carcasa aparatului și în primul rand dacă există la priză, marea majoritate a locuințelor au împământare doare la prizele din bucătărie și baie, în rest....... nu au, practic ai degeaba priză IEC cu împământare montată pe aparat, să nu mai vorbim de aparatele care nu au cabluri de alimentare cu împământare. Cred că marea majoritate dintre noi ne-am holbat în ț aparate și nu am văzut pe acolo DC-trap, încă un indiciu că nu își bate nimeni capul cu așa ceva, un DC-trap nu costă mult, ca marketing îl poți monta in orice aparat audio, dă bine întotdeauna în descrierea aparatului când vrei să îl vinzi, nici rău nu face acel DC-trap dar de redus humm..... niciodată nu va face așa ceva. Editat Februarie 1, 2021 de viobio Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 1, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2021 Acum 11 ore, Mircea a spus: Este gresit cum este implementat GND-liftul. Este calea sigura spre moarte. Pinul stecherului se conecteaza direct la carcasa metalica. Desenul de mai sus il indica izolat prin cele 2 diode si C de 220nF. Daca nu asta a fost intentia, va rog sa va familiarizati cu simbolurile electrice in ceea ce priveste legatura la impamantare. Sau de ati gresit involuntar, sa refaceti desenul. Un incepator poate pricepe exact calea gresita. Am gasit desenul pe net, nu l-am facut eu, l-am postat cum l-am gasit. Si recunosc, nu mi-am dat seama ca e gresit. E bine cum a desenat Viobio. Multam de atentionare si de schema. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 M-am tot gandit ce face "bazul " trafului toroidal ,deocamdata am ajuns la logica : componenta continua magnetizeaza miezul ,iar la toroidal partea spirelor din exterior au distanta mai mare intre ele decat in interior , cele 2 campuri magnetice interactioneaza si pun in miscare spirele . Brumul "electronic "datorita componentei continue nu cred ca are cum sa treaca prin transformator. As fi curios daca cineva a intalnit fenomenul la un toroidal turnat 100% in lac/rasina . Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 5 hours ago, viobio said: Uneori și acest ground lift comutabil poate face minuni. https://postimg.cc/rDKd9RgD Face minuni daca supravietuiesti primului soc. Acel condensator trebuie musai sa fie conectat la neutru. Altfel, asa cum am zis bagi in priza, vezi daca pişcă carcasa si dai de comutator pana nu mai pişcă. Multumesc, dar nu! Sistemul a fost conceput pentru retelele cu tensiune mai mica (100-110Vca), caci e mai usor de supravietuit primului soc. O face el minuni, dar numele lui de scena consacrat este "condensatorul morţii". Nu e musai sa mori ca sa stii ca ai facut ceva gresit. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 PROBABIL CA SOLUTIA ESTE FOLOSITA IN TARILE UNDE STECHERUL NU POATE FI INTRODUS IN DOUA POZITII DIFERITE IN PRIZA. IAR FIRUL DE FAZA SE LEAGA INTOTDEAUNA LA O ANUMITA BORNA A PRIZEI, NU LA PLESNEALA CA LA NOI. scuze, nu mai corectez literele mari! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 Nu știu cum e la ăștia,dar la noi se mai schimbă faza cu nulu' ba te trezești pe altă fază... Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 25 minutes ago, Marele Savant said: PROBABIL CA SOLUTIA ESTE FOLOSITA IN TARILE UNDE STECHERUL NU POATE FI INTRODUS IN DOUA POZITII DIFERITE IN PRIZA. IAR FIRUL DE FAZA SE LEAGA INTOTDEAUNA LA O ANUMITA BORNA A PRIZEI, NU LA PLESNEALA CA LA NOI. scuze, nu mai corectez literele mari! Chiar si in tarile cu nulul identificat (alta forma decat faza), exista stechere cu ambele lamele identice. Deci, d-aia si comutatorul din schema. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 Cum ar arata un asemenea stecher in UK? Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 De unde sa stiu eu, nu locuiesc in UK. De retinut: mai exista si alte tari in jurul UK. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum