Untold Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Am urcat videoclipul pe iutub: Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Salut! Inafara celor subliniate de @Den (adica alimentari separate de B+ si decuplate cu un MKP de ~1uF pe fiecare cablaj, mase separate luate din acelasi punct, borna - a condenstatorilor de filtrare tensiune anodica) aveti grija si de buclele de masa inchise prin ecranele cablurilor de semnal (v-a atras atentia si Viorel la inceputul topicului). Din poze parca se vad tresele conectate si la cablaj si la mufele RCA, iar mufele par sa fie montate cu masa solidara la sasiu, deci bucla de masa garantata. Alegeti un punct comun de masa pe sasiu si realizati conexiuni in stea la fiecare element ce necesita masa. Link spre comentariu
300B SE Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Imi pare rau, da aici nu se vorbeste dese DC trap... Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Mufele RCA de sasiu au izolatori, deci nu au contact electric cu sasiul. Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) Da, mufele din astea sunt, le-am luat de la TME. Nu fac contact electric cu sasiul. In momentul de fata, preul este la beneficiar, cand mi-l trimite inapoi, o sa verific tot ce mi-ati spus legat de bucle de masa si alte cele. Si, are dreptate @GU50LOVER, deja subiectul dezbatut e departe de dc trap. Multumesc tuturor pentru sugestii si raspunsuri. Editat Ianuarie 29, 2021 de Untold Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Acum 7 ore, Untold a spus: Cam asa arata. Traful este departe de preul phono, intrarea este chiar langa mufele RCA, firele cu alternativ sunt torsadate, etc..mai venea un cablu ecranat de la iesirea preului de linie la cealalta pereche de RCA-uri. Nu vad o mufă / conector pentru GND, unde conectezi GND pick up Acum 51 minute, Untold a spus: Da, mufele din astea sunt, le-am luat de la TME. Nu fac contact electric cu sasiul. In momentul de fata, preul este la beneficiar, cand mi-l trimite inapoi, o sa verific tot ce mi-ati spus legat de bucle de masa si alte cele. Si, are dreptate @GU50LOVER, deja subiectul dezbatut e departe de dc trap. Multumesc tuturor pentru sugestii si raspunsuri. DC-trap se folosește doar pentru toroidale a căror putere este de peste 150w, sunt puține zone unde poate apărea componenta continua în rețea, eu nu am întâlnit niciodată asa ceva. Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Acum 1 oră, viobio a spus: Nu vad o mufă / conector pentru GND, unde conectezi GND pick up DC-trap se folosește doar pentru toroidale a căror putere este de peste 150w, sunt puține zone unde poate apărea componenta continua în rețea, eu nu am întâlnit niciodată asa ceva. GND pickup am conectat-o la unul din suruburile capacului care afla putin mai sus de mufele RCA, cat despre faza cu dc trap ca se foloseste doar peste 150W, asta n-am stiut, mersi de sfat. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 1 oră în urmă, Untold a spus: GND pickup am conectat-o la unul din suruburile capacului care afla putin mai sus de mufele RCA, cat despre faza cu dc trap ca se foloseste doar peste 150W, asta n-am stiut, mersi de sfat. Carcasa preului este pusă la masa sursei de alimentare? Căuta prin schemele mele, în sursele de alimentare, o să găsești ceva ce trebuie montat între masa sursei și carcasă. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Acum 2 minute, viobio a spus: Carcasa preului este pusă la masa sursei de alimentare? Căuta prin schemele mele, în sursele de alimentare, o să găsești ceva ce trebuie montat între masa sursei și carcasă. Link spre comentariu
DANO Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) Încearcă sa legi sasiul la gnd printr-un rezistor 10 20R ||condensator 0.1uF, pentru inspirație studiază site-ul lui Patrick Turner, oferă multe smecherii http://www.turneraudio.com.au/ Editat Ianuarie 29, 2021 de DANO Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Recomand moderatorului sa schimbe titlul, pana acum nu e niciun post despre DC-trap. Dar discutia e interesanta, din cate stiu initiatorul topicului are ceva experienta, dar recent si eu am patit cu niste trafuri luate de la TME, intr-un amplficator de casti, am zgomot asemanator brumului, desi cu alt traf conectat exact in aceleasi puncte nu mai am niciun zgomot... Mai demult am citit intr-o carte de gen GD. Oprescu, dar nu acolo, ca trafurile bobinate prea economic pot deforma sinusoida, introducand niste armonice multiplu de 50 Hz care trec de partea de redresare si filtrare, chiar si de stabilizare...recomand si eu sa se incerce alt traf acolo, conectat la placa de alimentare fix in aceleasi puncte. Montajul de care spun eu e un amplificator de casti pe tranzistoare, deci microfonia iese din discutie...numai daca nu au inceput sa apara si versiuni de tranzistoare sensibile la zgomot, cu efect de microfonie (ptiu, drace...) Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 4 hours ago, carageae said: ... niste armonice multiplu de 50 Hz... Armonicile sunt doar multiplii intregi de 50Hz, sa nu se iste fo confuzie la colegii incepatori. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 Acum 13 minute, Mircea a spus: Armonicile sunt doar multiplii intregi de 50Hz, sa nu se iste fo confuzie la colegii incepatori. Exact... daca fundamentala este 50Hz, atunci armonica a doua va fi 100Hz si celelalte descrescator ca amplitudine 150Hz, 200Hz...etc. Nu cred sa aiba nici o treaba traful cu brumul sau zgomot, cum il numeste @carageae. Mai degraba cred ca sursa in sine nu a fost corect proiectata. Fara masuratori, poze si scheme e totul doar o presupunere, iar, sorry ca spun asta, cartile, gen G.D.Oprescu, se adresau pionierilor in electronica, adica pana in clasa-a 7a. Link spre comentariu
PlutothePup Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 Domnule der_doktor, vad ca colegii nu vorbesc de DC TRAP. Va rog sa ne explicati ce e cu acest ”dc trap”. Va multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 (editat) Chiar trebuie să se repete orice noţiune deja explicată pe forum ? Dacă subliniezi (ţii apăsat click stânga mouse în timp ce treci peste text)DC TRAP şi cu click dreapta alegi (Search Google for ,,DC TRAP,,) obţii ceva de genul: https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk02S70jMsNnSqaQmXhzMAVtBaqscvg:1611986420987&source=univ&tbm=isch&q=DC+TRAP&sa=X&ved=2ahUKEwj0uIWw_cLuAhVuBxAIHdRuD9kQ7Al6BAgLEEs&biw=1525&bih=679 @Untold Ai pus osciloscopul pe filtraje să vezi ce ai acolo ? Chiar o simplă cască telefonică, înseriată cu un condensator de 1uF poate ajuta să descoperi un riplu mărit, se aude un ,,bârâit,, imens în ea.Ca idee de comparaţie, poţi face aceeaşi experienţă punând casca pe ieşirea unei surse cu LM317 sau 7805, care au rejecţie de riplu. Editat Ianuarie 30, 2021 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum