sesebe Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Și toate astea din cauza ca sunt unii împotriva surselor SMPS care n-au nici o problema cu ce este sau vine pe rețea, iar dacă sint bine făcute nici nu creează probleme EMC sau sa aibă zgomot la ieșire. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Acum 29 minute, sesebe a spus: Și toate astea din cauza ca sunt unii împotriva surselor SMPS care n-au nici o problema cu ce este sau vine pe rețea, iar dacă sint bine făcute nici nu creează probleme EMC sau sa aibă zgomot la ieșire. Mult prea mult hate pe aici in ultimul timp. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Nu e hate, e doar o dezbatere clasica intre electronisti, cum au fost muuulte pe forum. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 În schema lui Marian,pentru siguranţă,aş merge cu două condensatoare în serie pentru fiecare componentă.Condensatoarele legate ca pentru formarea unuia nepolar,adică spate la spate. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 (editat) Corect e asa: o dezbatere intre electronistii amatori si cei profesionisti. PS: culmea e ca de la cei profesionisti nu prea vezi astfel de materiale. Editat Februarie 11, 2021 de vijelie02 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 (editat) Acum 2 ore, Marian a spus: Nu e hate, e doar o dezbatere clasica intre electronisti, cum au fost muuulte pe forum. O fi..... dar să nu fie cu supărare..... nu prea am văzut suspendări pentru că nu este cineva de acord cu x sau y, zic că ai făcut exces de zel, îmi asum asta și îmi poți aplica câte zile de suspendare dorești tu. Ai aplicat metoda...... pentru " că pot" , cum a zis Codrin Cap de Cretă. Editat Februarie 11, 2021 de viobio Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 (editat) N-are legatura cu acordul ori dezacordul tehnic, are legatura cu un comportament abuziv repetat in ciuda avertismentelor mele verbale. Nu am abuzat pe nimeni, e doar o chestie de principiu pe care toti trebui sa o inteleaga, regulamentul se aplica tuturor. LE: De acelasi tip de atitudine protestatara am avut parte si cand am preluat bazarul, o multime ma acuzau ca abuzez, asta pentru ca erau invatati fara moderare, fostii colegi fiind coplesiti de multimea de nereguli n-au avut timp si poate nici rabdare sa se ia la tranta cu ei, eu in schimb da, si dupa un timp toata lumea a inteles ca de fapt regulamentul exista si exista si moderator activ, scandalurile la bazar sunt acum o amintire. Nu ma astept nici aici la o atitudine diferita, tocmai pentru ca sectiunea a stat fara moderare un timp considerabil, oamenii s-au invatat cu mai multa libertate de exprimare sau actiune. Am aplicat sanctiunea ca sa arat ca nu mai este cazul si ca sunt aici, activ si gata sa intervin cand situatia o impune, indiferent despre cine este vorba, si mai ales pentru ca ce a facut Der_doktor nu se face, nu acuzi pe cineva de manipularea rezultatelor unor teste daca acele rezultate te contrazic, e o chestie foarte grava pe care n-as tolera-o nimanui. Ca tu vezi lucrurile altfel e problema ta. Editat Februarie 11, 2021 de Marian Link spre comentariu
icar Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Lasind gilceava la o parte, inteleg ca sa se monteaza aceasta "capcana". Corect? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Nu vad legatura. Era vorba despre inserierea cu un traf, ca pe el dorim a-l proteja de componenta continua. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 17 minutes ago, icar said: Lasind gilceava la o parte, inteleg ca sa se monteaza aceasta "capcana". Corect? Ati conectat asa cum se conecteaza un GND lift. DC trap se pune in serie cu Faza (sau Nulul, ca in România nu stii care e care). Dle @icar, incercati sa intelegeti ce faceti acolo. DC trap si GND lift introduc probleme de electrosecuritate daca nu sunt bine aplicate. @icar, in exemplul Bryston aveti un GND lift in stanga si un DC trap sub priza. Remarcati diferentele. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Nu stiu cine tocmai a intervenit aici dintre colegii moderatori si-a sters ultimele 2 postari, insa daca tot o faceti macar sa va si asumati asta, specificati ce si cum si de ce ati facut-o, altfel ma puneti pe mine intr-o lumina proasta! In alta ordine de idei, sunt convins ca Dl @icar stie despre ce este vorba insa dorea neaparat sa vin cu schema exacta, adica ceva in genul asta: Asta probabil in ideea unei completari la ce s-a discutat pana acum, insa am crezut ca totusi se subantelege, nici macar un incepator n-are cum sa presupuna ca inseriem dc-trap cu nulul de siguranta dupa cate s-au discutat aici, am vorbit in mod explicit despre transformatorul de retea si protejarea sa de componenta continua de pe retea ( acolo unde exista ). Eu am facut munca grea ce a constat in acele teste, am presupus ca munca usoara de a alege o varianta potrivita de schema o poate face fiecare. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Cum tot am amintit de electrosecuritate este imperativ sa se asigure o izolatie corespunzatoare condensatoarelor electrolitice. Folia de plastic in care vin imbracati din fabrica nu izoleaza corespunzator la 230Vca. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 (editat) Marian, ceea ce ai facut, exelenta treaba, trebuia incheiat, in opinia mea. Adica o schema finala, cap coada. Pe de alta parte, mea culpa, am facut o confuzie intre DC-trap si GND-lift. Editat Februarie 12, 2021 de icar Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Ok am inteles si m-am conformat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum