Untold Postat Ianuarie 28, 2021 Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 (editat) De curand, am facut un preu phono MM cu 6N1P si, oricate precautii am luat si oricate reguli am respectat, ridicarea potentialulului filamentelor, legarea filamentelor la masa prin rezist de 100 ohmi, izolarea masei preului de masa sasiului, cablu ecranat la intrare si potentiometru, distanta cat mai mare posibil a intrarii si tuburilor din preul MM cat mai mare posibil, totusi inca mai exista un pic de hum, ca brum nu e. Pana la 40-50% din cursa pot de volum spre maxim, nu apare acel hum. Peste, devine deranjant. Aaa...sursa anodica nu e stabilizata, e doar CLRC, iar cea de filamente stabilizata cu LM7806 cu dioda la masa si tranzistor pnp de putere regulator serie...preul este facut pe cablaj, cu socluri de cablaj ceramice, pini auriti, bla, bla bla...Traful de retea este toroidal, facut la Petra... Ar fi un lucru bun sa fac si-un dc trap, ca doara nu-i tehnologie extraterestra? Editat Ianuarie 28, 2021 de Untold Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 28, 2021 Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 (editat) Circuit de masă desenat greșit. Zgomotul nu are nici o treabă cu DC-trap. Editat Ianuarie 28, 2021 de viobio Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Multumesc de sugestie, dar preul asta a mai fost facut de cineva, in fix aceeasi configuratie, cablaj, legaturi, pozitionari, etc. este o clona dupa Conrad Johnson. Problema la mine am identificat-o, si anume, am tensiunea anodica prea mica, 175V fata de 310V cat e necesar. Probabil (mai mult ca sigur) de acolo e problema. O sa fac un dublor si aflu rezultatul. Cat despre dc trap, am auzit si eu o poveste despre un alt preu care, acasa la cel care il facuse, mergea perfect, iar la beneficiar avea brum. Dupa un dc trap, problema de la beneficiar a disparut. Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Eu asa stiu ca dc trap scoate bazaitul propriu al trafului in special la toroidale, nu brumul electric, componenta aia continua nu are cum sa treaca prin traf...... Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) Da, asta stiu...dar ma gandeam ca, traful bazaind, induce si in circuite bazaitul ala...la fel ca un pick-up, care daca nu are un suport cat mai solid si eventual cu amortizoare, orice vibratie este transmisa la doza si mai departe....si apoi, prima lampa din preu, este destul de microfonica, am ciocanit cu unghia in ea si se auzea in boxe...eu sunt habarnist in chestiile astea, incerc sa mai invat cate ceva... Editat Ianuarie 29, 2021 de Untold Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 4 minutes ago, Untold said: am ciocanit cu unghia in ea si se auzea in boxe...eu sunt habarnist in chestiile Deci microfonia poate sa faca asta, plus traful trebuie distantat de circuit, mufe, si montajele cu sensibilitate, asa cum sunt preampurile =traful e bine sa fie ecranat, sau cel mai bine facuta alta cutie cu sursa.... (distantare, ca acum e la moda....) Mai poti incerca torsionarea firelor secundarului pana la punte asa ca la filament. Orice mica masura are efect, micutele se aduna, per total ajuta....... Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Am pus aici un filmulet cu preul in functiune, se vede tot aranjamentul in cutie: https://www.facebook.com/petru.tube.1/posts/523696351936981?notif_id=1611317429451450¬if_t=feedback_reaction_generic&ref=notif Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 "Continutul nu poate fi gasit", zice la mine. Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Eu nu am Facebook , ( deci nu exist , zicea pe undeva ) = si nici nu vreau. Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) Cam asa arata. Traful este departe de preul phono, intrarea este chiar langa mufele RCA, firele cu alternativ sunt torsadate, etc..mai venea un cablu ecranat de la iesirea preului de linie la cealalta pereche de RCA-uri. Editat Ianuarie 29, 2021 de Untold Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Firul acela de rosu (cred ca este +UA ) care merge pe langa traf ar trebui dus pe partea cealalta ,cat mai departe de traf , placa redresare stabilizare dus mai departe ( fata-mijloc ) ,daca cutia e de fier , ridicat traful la 1cm de tabla ( placa lemn ) ,gasit o cutie rotunda fier pt ecranat traful .Cand sunt gata , cauti posibile bucle de masa..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Trafu' de unde e!? Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Petra Iasi. Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) Pai anodica merge de la un etaj la altu,traseul de masa nu-l vad,pare ca e luat de pe langa stabilizatorul de filamente.Acolo nu e legatura in stea..Trebuie de la pinii de la ultimul condensator de filtrare sa-ti tragi fire de alimentare separate anodica si masa catre cele doua cablaje,in speranta ca acestea sunt executate corect/Socul ala pare bobinat si realizat ca sa emita paraziti prin toata cutia,chiar i-ai pus si doua antene.. -Iti inchipui in creier ca circuitul audio se inchide prin c-urile de filtrare,vizioneaza! Editat Ianuarie 29, 2021 de Den Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Vezi să nu fie de la el de aia am întrebat, dacă ai altul... probează! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum