deneinvins Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Odată spălată și uscată, pînza intrată la apă și nu-și mai revine la dimensiunea originală. Am încercat tot ce am crezut, dar nu și-a mai revenit. Am udat-o cu apă, detergent, alcool, diluant, acid acetic, etc. dar degeaba. Nu am mai reușit s-o mai întind la dimensiunea inițială. Soluția a fost să schimb pînza. Am găsit într-un magazin cu haine pentru preoți o pînză asemănătoare. Prin magazinele chinezești sînt diferite articole (tricouri, cămăși, pleduri, etc.) țesute foarte rar și care sînt asemănătoare. Depinde de preferințele fiecăruia. Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) Acum 5 ore, Усилитель a spus: Si cum a facut rost de butoane, capac spate, etc nos? Apropo, are autotransformator, poate curenta, presupun ca : sau are traf separator, sau podea buna.... Nu am vazut cum a facut cu panza de difuzor, probabil spalat, ca avea acelasi model, numai mai deschis la culoare... Mai multe radiouri romanesti au autotransformator, dar m-a piscat si un Tesla Talisman, care nu are deloc.... Cand am urmarit videoclipul eram la servici...si l-am urmarit pe fuga si pe sarite. Ajuns acasa m-am mai uitat inca odata la videoclip, de la inceput si cu atentie. Radioul a fost trimis in Australia de un prieten din Germania...iar butoanele si unele lampi au fost demontate, impachetate in buretel si introduse in aparat...ca sa nu se deterioreze la transport. Aparatul avea si masca spate originala...autorul videoclipului a curatat-o si a bagat-o la presat...ca sa devina dreapta. Acum se explica cum a ajuns un aparat romanesc taman in Australia. Oricum imi place atentia si grija acordata acestui aparat de catre restaurator. Jos palaria...aparatul asta vechi ma face sa ma simt bine si sa fiu mandru ca electronica noastra a ajuns in celalalt capat al lumii. Editat Mai 4, 2022 de mac01 Link spre comentariu
icar Postat Mai 5, 2022 Autor Partajează Postat Mai 5, 2022 Am udat pânza inca o data, am intins-o intre niste cuie, dar degeama. Cred ca s-a lungit...2 mm! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 5, 2022 Partajează Postat Mai 5, 2022 1 oră în urmă, icar a spus: Cred ca s-a lungit...2 mm! Placebo... Ar fi bine dacă sfaturile și indicațiile prețioase ar veni din propria experienta, nu din propria imaginație, cum a fost aia cu pânza e ca lemnul. Link spre comentariu
icar Postat Mai 5, 2022 Autor Partajează Postat Mai 5, 2022 De când ma stiu, stiu ca pânza (tesatura) intra la apa. Normal, nu aia de nailon! De aceea, gospodinele, inainte de a duce materialul la croitorie, il bagau "la apa". Si zau daca am vazut vreo gospodina tragând de fata de masa sau rochie, sa le lungeasca, dupa ce le-au spalat! Link spre comentariu
adydep Postat Mai 5, 2022 Partajează Postat Mai 5, 2022 O părere:dacă pânza așa murdară cum e ar fi prinsă bine pe o ramă de lemn,spălată și lăsată să se usuce lent,oare s-ar mai strânge?Că doar nu cred are așa forță să încovoaie o ramă de lemn...zic și eu. Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 5, 2022 Partajează Postat Mai 5, 2022 Acum 24 minute, icar a spus: De aceea, gospodinele, inainte de a duce materialul la croitorie, il bagau "la apa". Acum nu mai exista gospodine...cam greu in ziua de azi cu ele. Au mai ramas doar cele in varsta....pustoaicele sunt ocupate cu dezbracatul pe paginile de socializare. N-ati cumparat niciodata tricouri, maieuri si multe alte haine care s-au scurtat dupa ce au fost spalate prima data? Eu am o gramada de haine care s-au micsorat dupa ce au fost spalate. Tricouri am garla....fac din ele carpe de sters fiare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 5, 2022 Partajează Postat Mai 5, 2022 Acum 3 ore, adydep a spus: O părere:dacă pânza așa murdară cum e ar fi prinsă bine pe o ramă de lemn,spălată și lăsată să se usuce lent,oare s-ar mai strânge?Că doar nu cred are așa forță să încovoaie o ramă de lemn...zic și eu. Despre asta am povestit mai sus, dar nu am probat personal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum