icar Postat Februarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2021 Sotia a avut prin pod niste etamina, de pe vremea impuscatului, asa ca am folosit-o. Link spre comentariu
darius_bv Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Felicitari pentru realizare, ati depus multa pasiune si munca pentru a-l readuce la viata si sunt sigur ca va bucurati de el. Eu n-as umbla in filtre, daca n-au mai fost reglate. Am reconditionat un Darclee si-un Opera. Pentru ca aveam un vobuloscop, am reacordat filtrele dar sincer sa fiu nu era nevoie. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 7, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2021 Multumesc pentru apreciere. Fara un vobuloscop sau heterodina, nu ma incumet sa bag surubelnita in bobine. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 @icar, eu cred că aparatul va funcționa bine cu un set de tuburi noi plus o antenă de câțiva metri. Cum spunea și @darius_bv, filtrele de FI n-au nevoie de reacordare, dacă nu a băgat șurubelnița în ele vreun "maestru" de ocazie. La fel și circuitele acordate din oscilatorul local ori etajele de intrare. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 7, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2021 @+_Florin_+, nu a șurubărit nimeni la ferite, din fericire. Ca nu-ș cum se face, dar orice novice, acolo se baga prima data cu surubelnita! Suspiciunea de dezacord, vine de la faptul ca atunci cind c.v. e aproape de valoarea maxima, se aud pacanituri regulate, un fel de "batai" de heterodinare. Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) Cum o fi ajuns radioul asta taman in Australia? Frumoasa restaurare! Editat Mai 4, 2022 de mac01 Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Si cum a facut rost de butoane, capac spate, etc nos? Apropo, are autotransformator, poate curenta, presupun ca : sau are traf separator, sau podea buna.... Nu am vazut cum a facut cu panza de difuzor, probabil spalat, ca avea acelasi model, numai mai deschis la culoare... Mai multe radiouri romanesti au autotransformator, dar m-a piscat si un Tesla Talisman, care nu are deloc.... Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 7 minutes ago, Усилитель said: Nu am vazut cum a facut cu panza de difuzor, probabil spalat, Nu a aratat dar spune ca a dat-o jos si a spalat-o si nu a mai reusit sa o puna 100% dreapta. Butoanele si capacul le-o fi cumparat odata cu aparatul. Link spre comentariu
icar Postat Mai 4, 2022 Autor Partajează Postat Mai 4, 2022 Pânza intra foarte mult la apa. Am incercat sa o spal, si s-a micsorat atât de mult, incât nu a mai putut fi folosita. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Acum cativa ani au fost discutii pe tema asta. Panza clar daca o speli obisnuit, nu o mai poti pune la loc cum a fost. Cred ca Misa daca nu ma insel, spunea ca a reusit sa curete o panza pe care a fixat-o intr-o rama pt curatare, si tot in acea rama a fost uscata. Panza tensionata bine inainte de fixare. In felul asta, panza si-a pastrat dimensiunile. Nu am incercat metoda, dar am incercat spalare normala cu panze compromise, care oricum trebuiau schimbate. Intra la apa cativa cm, nici o sansa pt remontare pe panou. La aparatele mici, se pot monta panze de la aparate mari care au intrat deja la apa, si nu se mai pot monta pe casetele originale. Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) 38 minutes ago, icar said: Pânza intra foarte mult la apa. Am incercat sa o spal, si s-a micsorat atât de mult, incât nu a mai putut fi folosita. Trebuia sa o mai speli inca odata si sa o usuci intinsa (adica sa o montezi uda). [vorba unui prieten: Am crezut ca masina de spalat imi micsoreaza hainele. Dupa o privire mai atenta am constat ca frigiderul e de vina."] Editat Mai 4, 2022 de d2134 Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Acum 11 minute, d2134 a spus: Trebuia sa o mai speli inca odata si sa o usuci intinsa Poti s-o mai speli de 10 ori. Odata fibrele micsorate, aia e. Important e sa nu le dai voie de la bun inceput sa se contracte. Daca ar fi valabila teoria asta, ar insemna ca orice panza micsorata dupa spalat poate fi recuperata. Intreb si eu pt un prieten, e verificata sau e din burta? Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 6 minutes ago, doru3160 said: Poti s-o mai speli de 10 ori. Odata fibrele micsorate, aia e Nu e asa, fibrele textile sunt ca lemnul ; de cite ori le uzi se umfla (lungesc) si de cite ori le usuci se string (scurteaza). Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Eu zic sa incerci, si pe urma sa dai sfaturi altora. Eu am incercat, crede-ma. Prima panza contractata chiar am udat-o de cateva ori si am incercat sa o intind la cotele originale. Se rupe si nu cedeaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum