icar Postat Ianuarie 28, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 Condensatoarele electrolitice le schimb. Pentru C31, C32, folosesc doua condensatoare electrolitice noi, de 47u/450V, pe care le introduc in carcasa condensatorului existent. Electroliticul din negativare, il schimb cu unul nou, de aceeasi valoare. "Chestile alea cilindrice maro numite condensatoare" le voi verifica cu o punte, si daca au tangenta de pierderi buna si nu sunt mult in afara de ce scrie pe carcasa, le las, daca nu altle. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2021 Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 Panza aia se curata bine cu vanish, depinde totusi si ce fel de pete are si cat sunt de vechi. Dupa spalare vezi ca trebuie sa o calci cu un fier de calcat, cam toate intra la apa. Imediat dupa calcare o intinzi pe suport si o fixezi acolo. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 28, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 Da, bune sugestii dar...nu cred ca se mai poate face ceva. Am tras de ia, am calcat-o, degeaba, nu se mai intinde! Am sa vopsesc placajul in negru si folosesc etamina, pe care o intind bine. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 28, 2021 Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 S-a mai vorbit pe tema asta... O pânză odată scoasa de pe caseta aparatului și băgată în apa, se va micșora și nu va mai putea fi montata la loc. Cu fier de călcat sau fara. Cu ani în urma, pe aceeași temă, am reținut ca pânza umeda, după spălare, se întinde pe un cadru și se usucă tensionată. Personal nu am încercat metoda, am stricat și eu o pânză încercând sa o curat prin spălare, și m-am lecuit. Curăț cât se poate cu pânza montata, și asta e. Dacă nu e ok, o schimb. Link spre comentariu
deneinvins Postat Ianuarie 28, 2021 Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 În urmă cu mai mulți ani, am găsit la un magazin cu haine pentru preoți, o pînză foarte asemănătoare cu pînzele folosite la radioreceptoare. Asemănătoare la textură și model. Prețul era descurajant, dar pentru un radio nu trebuie pînză foarte multă. Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 28, 2021 Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 Am cautat si gasit pe site-uri de la noi si Germania panza pt fatada, dar : Sunt foarte scumpe Nu arata asa bine ca astea alb crem /galben auriu de pe vremuri. Tot visez sa gaseasca cineva cativa metrii NOS..... Am mai luat de pe receptor mai mare care a ajuns dezmembrat, spalat si mutat la radio mai mic. Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 28, 2021 Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 Eu am folosit o stofa "vintage" care sa se potriveasca cu cutia radioului, n-am avut nicio sansa sa scot petele de pe panza originala. Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 28, 2021 Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 (editat) Daca aveti un radio (sau automobil) care merita sa fie restaurat, indiferent de pret, tineti minte numele Corrien Maas. http://www.corrienmaas.nl/ Editat Ianuarie 28, 2021 de d2134 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) ....exact..indiferent de pret...cu panza de la olandezi costa restaurarea +200Euro. N-am stat sa caut preturi mici...dar uite asta vinde stofe https://www.ebay.de/itm/Rohrenradio-Schallwandstoff-Rauten-gelb-diverse-Grosen-Wega-Philips-Restposten/124176052308?hash=item1ce9783054:g:BVkAAOSwXaZesGpE&var=425021328218 de olandezi eu unul sunt ..satul...au niste preturi de nu-ti vine sa crezi. Nu degeaba ii numesc nemtii...tiganii nostri. Editat Ianuarie 29, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Acel spray de contacte il am si eu...contine gaz si intradevar ramane unsuros....se simte mirosul de gaz cand dai cu el. Am luat si WD40 spray de contact...asta nu contine gaz si nu ramane unsuros. Dar cred ca la potentiometre si contacte este mai bun cel cu gaz...asigura si ungerea odata cu (,) curatarea. Dupa WD40 ramane uscat....e foarte bun la indepartarea mizeriei, dar nu greseaza. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Doru3160, banuiam ca pinza poate sa intre la apa, dar speram ca au udat-o in uzina, inainte de montare. Speranta desarta. Oricum, nu se mai putea folosi, era patata rau! Am ceva pinza, ar merge dar e prea...portocalie! @mac01, o sa incerc sa caut si WD40, poate e mai bun. Totusi, intreb, ar strica ceva amestecul de gaz ai ulei? Poate la ceara de pe bobine... Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Unele panze se preteaza a fi puse pe dos , altele nu......trebuie vazut ( daca nu s-a facut prea mica) Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 (editat) Acum 1 oră, icar a spus: Oricum, nu se mai putea folosi, era patata rau! Ia legatura cu @viopa. Am vazut panze facute de el, pe care nu le puteai deosebi de original. Era si un topic deschis pe tema asta, unde isi prezenta realizarile. Editat Ianuarie 29, 2021 de doru3160 Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Acum 2 ore, icar a spus: banuiam ca pinza poate sa intre la apa, dar speram ca au udat-o in uzina, inainte de montare. Fii sigur ca asa au facut! Dar tu ai montat-o uda? Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 29, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Acum 18 minute, d2134 a spus: Dar tu ai montat-o uda? Cum ziceam, am spalat-o si calacat-o. Normal, a intrat la apa, nu se mai poate folosi. Cum ziceam, am niste etamina, e chiar buna. O sa mai caut prin pravalii, poate gasesc ceva. Viopa face treaba de modelist! Am masurat condensatorii de la EM80 si cel ce e in paralel cu autotraful. Cel de pe soclul lui EM80 are capacitatea in limita tolerantei iar tangenta de pierderi e sub 0,1. Asa ca l-am pus la loc. In schimb, condensatorul ce e in paralel cu autotraful, 4n7/1000V, arata asa: Capacitatea, masurata pe punte, e de 8 n iar tangenta de pierderi 1,5. Deci, bun de aruncat. De inlocuit am doar niste ceramici, 2n2 /2000V si 4n7/1000V. O sa-l pun pe cel de 4n7/1000V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum