Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde ati facut armata

Postări Recomandate

• Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Armata te invata doua lucruri :

- ca nu poti face ce vrei de capul tau cand ii afecteaza pe ceilalti

- ca intr-un fel sau altul din cand in cand urmeaza sa te supui in viata unor oameni mai prosti decat tine

Inainte de revolutie , in 88 , transmisiuni Sibiu 1606 , un coleg de pluton din Craiova a ales sa nu isi faca bocancii seara , ca nu are chef

Drept urmare in miez de noapte am dat ture de platou toti

Nu trece mult timp si iar dam ture de platou noaptea din cauza lui

A fost ultima data

S-a trezit cu bocanci plini de miere

In rest , e o mare prostie armata asta

Link spre comentariu
Acum 16 minute, maresaldeflota a spus:

Apropo, cunosc câțiva care se ascundeau de armată, îi căutau polițiștii pe acasă. 

Şi după ce erau găsiţi şi încorporaţi se plimbau în jurul unităţii ţinându-se de mână în timpul pauzelor perioadei de instrucţie...

Link spre comentariu

Mie, asa cum am prins eu armata, cu munci grele, mancare proasta si frig cat cuprinde, nu imi pare rau ca am facut o. Poate ca daca faceam o armata mai dura, cu instructii, marsuri si culcat uri, plus mistocarelile clasice gen tzambal, pescuitul cu siretul, celebrele nasometre, poate aveam alta parere. Insa noi seara eram rupti la propriu de oboseala, nimanui nu ia mai ars de prosteala. 
de multe ori nici apelul nu il faceam seara, iar de multe ori dimineata ne lasau sa dormim pana la 7-8

Editat de Faker
Link spre comentariu

Scuze de "off topic", dar calitatea unei armate e data atat de calitatea celor care o compun, dotare, cat si de coeziune :

- coeziune pe orizontala , intre soldati, gen "toti pentru unul, unul pentru toti, brothers in arms".

-coeziune pe verticala ,in lantul de comanda.

- coeziune intre arme.

- coeziune intre armata si populatie.

Se evalueaza si se obtine un rezultat .

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Faker a spus:

................................................................................................................................................
de multe ori nici apelul nu il faceam seara, iar de multe ori dimineata ne lasau sa dormim pana la 7-8

Serios? Poate ca dupa absolvirea studiilor superioare, fiind incorporati, ati facut armata, numai asa, ca sa nu zica nimeni ca n-ati facut-o. La ce arma ai facut armata?

Link spre comentariu

Mare lucru nu am invatat in armata, dupa absolvirea facultatii am facut 2 saptamani de armata, perioada in care chipurile trebuia sa dau  examene pentru obtinere gradului de sublocotenent in realitate s-a facut o evaluare a activitatii din timpul perioadei de instructie si am fost facut sublocotenent in rezerva la "apelul bocancilor", trebuie sa recunosc ca in timpul perioadei de instructie si in cele 2 saptamani dupa absolvire  ora de trezire a fost cinci si jumatate ca altfel nu se putea.

Cele 9 luni de armata au fost cam ca la scoala, in mare am facut cursuri de: tehnica militare, istorie militare, informare politica, ore practice (sala) de invatare a alfabetului "Morse", regulamente, etc. La sfarsitul perioadei am dat examen pentru obtinerea titlului de transmisionist clasa a II-a, am primit o insigna si un certificat de calificare in meseria de transmisionist.

Unitatea se numea 01662 Regimentul de Transmisiuni Craiova. 

Link spre comentariu
1 hour ago, GEO 53 BN said:

Serios? Poate ca dupa absolvirea studiilor superioare, fiind incorporati, ati facut armata, numai asa, ca sa nu zica nimeni ca n-ati facut-o. La ce arma ai facut armata?

On 1/28/2021 at 7:17 AM, Faker said:

UM 02599, Ciolpani, transmisiuni, perioada 98-99. Am prins armata grea, o parte a unitatii a ars aproape total. 2 luni doar munca, am carat cu targa si foaia de cort moloz si betoane. Mancarea era oribila, mancam intr un sopron in aer liber la -10. Si pe cand sa liberam au aparut minerii, iar din cauza lor am bagat 2 sapt zfr. De atunci ii urasc, eram cu bagajele facute sa plecam.

Aveam apa calda o zi pe sapt, cateva sapt am dormit in cort. Abia dupa 4-5luni am primit pusti si echipament, am inceput practic armata. Pana atunci doar munca si putina repetitie inainte de juramant.

Sunt unii care au prins chestii nasoale!

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 4 minute, merck a spus:

Sunt unii care au prins chestii nasoale!

Vremuri (aproape) asa de nasoale am prins imediat dupa ce am fost incorporat. Dadeau, boii de fruntasi , cu noi de pamint indiferent cum era vremea. Ajungeam in unitate ,murdari de noroi, mai rau ca bivolii! Dupa servirea cinei,  ne spalam uniformele cu apa rece, apa calda prinzind doar odata pe saptamina. Agatam uniformele de capatul patului, pina dimineata uscindu-se cit de cit! Curata bataie de joc! N-aveam cui sa ne jeluim! Daca ne minca-ncur sa raportam, toate nedreptatile, mincam instructie de front , de ne lua dracu. Aveam un fruntas pe nume Lautaru care-si batea joc de noi, facind culcaturi pe pamintul  moale de tot. Ce ma supara cel mai tare, era ca, caporalii, nu ziceau nimic, lasindu-l pe berbecul de Lautaru sa faca cu noi ce vrea el. 

Dupa cele 60 de zile de instructie, intensiva , am fost dusi la Centrul militar. De citeva ori, cind mergeam dupa mincare,unitatea militara , ne-am intilnit cu fruntasul Lautaru, ignorindul total. Linga centrul militar era o unitate  ALA(Aparare Locala Antiaeriana) unde erau mai multi ofiteri decit soldati, toti transmisionisti. De garda erau soldatii de la unitatea militara. Intr-o zi l-am vazut pe Lautaru facind de garda. In ziua urmatoare am mers insotiti  de catre medicul Centrului Militar, (colonel) cu care faceam lectiile politice. In pauza de tigara am mers pina la Lautaru, intrebind-ul  cum ii merge. S-a cam cîcîit! N-a scapat neinjurat,noi , facindu-l in tot felul!

Link spre comentariu

UM01598,Marsa,jud. Sibiu.Perioada mai '90-mai '91.Insemne de arma,artilerie.''Obiectul muncii'' fiind 8K14,rachete balistice.Am servit in bateria tehnica,grupa verificari,GV2.Am mancat instructie tehnica pe paine,urmand sa mergem in Siberia la trageri,impreuna cu unitatea de lansare de la Ineu.Intre timp s-a desfiintat pactul de la Varsovia si nu am mai mers.Amintiri interesante,sa le spun asa...........acum unitatea este o baza de agrement ca,deh,am vandut rachetele Israelului..........pt. noi erau vechituri,evreii modernizandu-le.8K14 sunt predecesoarele rachetelor SCUD...........si nu numai.

Acum 30 de ani,pe vremea asta,eram in armata......

Link spre comentariu
Acum 5 ore, GEO 53 BN a spus:

Aveam un fruntas pe nume Lautaru care-si batea joc de noi, facind culcaturi pe pamintul  moale de tot. Ce ma supara cel mai tare, era ca, caporalii, nu ziceau nimic, lasindu-l pe berbecul de Lautaru sa faca cu noi ce vrea el.

Si nu i-ati lucrat la munci? La noi, un singur gradat (Nita Sandu, iesean parca) a scapat nebatut. La început am fost cazati la o unitate din Botseni. Da asta nu ne-a împiedicat sa iezecutam sentinta. Patura în cap si da-i cu stiuleti de porumb. Cum majoritatea dintre noi plecau la unitati operative (ramâneau numai viitorii comandanti de grupe), nu aveam ce pierde. A luat bataie inclusiv comandantul unitatii din Botseni. Seara, dupa o zi de munca, ne-a pus la corvoada, sa facem curatenie în curtea unitatii. Dupa câteva zile, colegii l-au prins la strâmtoare. A fost suficient un par în cap si s-a rasturnat ca un sac de cartofi. Ca urmare, ne-au mutat undeva la un ceapeu. Si-atât.

Link spre comentariu

UM01882 Mangalia, artilerie antiaeriană oct.97-oct.98. Deși am făcut la mine în oraș, când intram pe poarta unități parcă intram în altă lume. A fost  nașpa armata acolo, munci grupa mare, câmp, betoane, de toate. Fiecare ciclu prindea o singură dată trageri cu tunurie la poligonul de la Midia, de acolo am amintiri frumoase, în rest dezastru. P de altă parte mi-a facilitat job-ul care îl am și în prezent, deci nu pot spune că a fost o totală pierdere de timp.

Link spre comentariu
La 27.01.2021 la 22:22, der_doktor a spus:

un pic mai departe pe centura.

Parca era un depozit, nu mai stiu....

Povestile cu prostia din armata sunt multe. Cred ca depinde si de unitate si, mai ales, comandantul ei. Poate eu am avu noroc. Masca nu am purtat in armata, dar la institut, da. Faceam sectoare, uneori in dorul lelii. Singura treaba enervanta era programul de seara, cu "faceti bocana stinga..." si "dezecip...atru, cinci, sase...". In rest, mincare OK, relatiile cu caprarii in limita decentei, cu exceptia duminicii seara, cund se intorceau beti din invoire si se dadeau mari. Cu ofiterii relatiile erau OK. Asa ca depinde si de cine aveai prinprejur.

Din armata, unii, au plecat cu meserii: radist, telegrafist, sofer, bucatar.

La 27.01.2021 la 22:55, der_doktor a spus:

inveti sa-ti ajuti colegii, sa-ti respecti superiorii, sa imparti o bucata de paine neagra sau o tigara cu colegii din grupa

Doctore, toata stima!

Eu am fost recrutat din Bucuresti, asa ca am facut armata cu ei. Avantajul ardeleanului: mincam slanina pe saturate! Cind se dadea slanina, bucurestenii dadeau navala la valize, de unde isi scoteau conservele aduse de acasa. Slanina ajungea la mine, ceapa aveam, ca mangleam de la bucatarie, piinea si brisca nu erau o problema. La fel, m-am saturat si de marmelada. Din armata nici nu am mai mincat, disparuse din magazine!  Nu mincau, ca le strica dintii. Aiurea, dupa ce mincam, ma spalam pe dinti, asa ca no problem!

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 30 minute, icar a spus:

Avantajul ardeleanului: mincam slanina pe saturate!

Noi ,acolo la Ineu, aveam suplimentul de la ora 10 ,slană de cele mai mute ori....intre 4 si 5cm grosime....si, i-am învățat pe ardeleni metoda oltenească de prajit slanina....crestată cubulețe și pârpălită la foc moale....pe chestia asta ,ei m-au învățat să beau palincă....după vreo două beții crâncene ,am învățat....vremuri demult apuse!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări