Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde ati facut armata

Postări Recomandate

Acum 12 minute, merck a spus:

Bine ca ai scapat! :)

Cine face armata este BARBAT! Cine nu face armata ... este BAIAT DESTEPT:57(eu ...  am facut armata :84).

Un locotenent-major (dar care era Lector - nu stiam eu de ce pana si coloneii il salutau primii) la o partida de sah mi-a spus clar: Acolo unde se termina logica incepe armata! Si este logic sa fie asa! (eu foarte des tot spuneam: nu-i logic, nu-i logic).

@NICA pai eu ma minunez (prin ce ai trecut prin armata) si admir ca ai preferat sa iti afisezi convingerile tale vestice in loc sa "mergi pe burta". 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

M-a prins "batalia de la Costesti" sub pod la Baneasa, la transmisiuni. Caporal parca, am predat armatei fituica aia cu poza, sa faca ce vor cu ea.

Povesti din armata.

1. In timpul "bataliei de la Costesti" s-au activat camioanele radio si intins V-urile intoarse. 

Capitanul era muci de beat, in pantaloni scurti parca. 

Era baiat bun capitanul, locuia la 1 Decembrie langa statia de tramvai. In Bucuresti. Ne-a invitat la o bere o data, pe mine si pe Vali (coleg de facultate). Era consumator profesionist.

2. Dupa depunerea juramantului ni s-a sugerat sa plecam acasa in fiecare zi dupa ora 5. Ne-am conformat.

3. Pe la inceputul primaverii lui 99, studiam de zor "casca pe cap" si "se cu ri ta tea" pe un Majak cu sergentii (profesionisti angajati). 

Intr-o zi ne-am oprit din studiat si sergentii disparuti. Avand multi pilosi printre noi am inteles de ce. Sergentii fusesera prinsi intr-o "afacere" cu tiparit de bancnote.

Cu ocazia asta, s-a dus dracului instructia de morse... 

3. Ne cereau sa adunam frunzele de pe alei. O zi, doua, trei... am hotarat ca sa scuturam copacii sa scapam naibii de atata maturat.

4. Aveam careul de dezapezit. Am deschis canalele, luat o masa si impins ca un plug. Cand s-au prins ca nu e zapada adunata depusa nicaieri, ne-au interzis.

5. S-a spart conducta de apa potabila... si pilosii au dat veste la ziar. A venit ziarul chemat de seful unitatii sa ii se arate ca nu e chiar asa grav. Ni s-a zis clar, inainte de vizita ce sa spunem ca altfel...

6. Ca sa putem inghiti senvişul cu salam de vara (puturos in draci), il ungeam cu branza topita. Si aia vai de ea de rânceda ce era. Dar se zice ca cu focul stingi focul.

7. La sfarsitul perioadei TR, adunati toti la poarta unitatii pentru liberare, ni s-a oferit sansa sa platim o suma (farfurii sparte sj linguri lipsa) sau sa mai stam in unitate.

Ar mai fi si altele.

O perioada irosita din viata. Nimic folositor. Daca voiam anturaj si facut prostii, aveam deja prieteni cu care sa ma desfasor. 

Link spre comentariu

Imi amintesc ca in perioada de instructie,(fiind infanteristi), cind am fost alergati si tăvăliti, prin noroi, pină, eram gata , gata  sa dăm in ''primire''. Nu va mai spun cită treaba aveam cu curatatul  TAB-urilor si cum ne inhamam la impinsul TAB-urilor in  remiza, nu inainte de a curata noroiul din canalele rotilor din cauciuc. Inauntrul TAB-urilor faceam curatenie, de fiecre data cind ieseam cu TAB-urile in poligon. In fine! AKM-urile trebuiau sa fie luna si bec , cum zicea fruntasu'!

Dupa cele 60 de zile de instructie, am fost detasati la CMJ Salaj , unde am contiunat armata pina la trecerea in rezerva. Acolo era trai pe vatrai! Munceam in birou cite 10 ore pe zi cu o pauza de 2 ore cind dupa servirea mesei, obligatoriu trebuia sa dormim doua ore, dupa care continuam  munca pina la ora 19,30 cind mergeam sa servim cina, dupa care somn,pina la ora 5,30 dimineata, cind se dadea desteptarea!

Link spre comentariu
1 hour ago, Mircea said:

M-a prins "batalia de la Costesti" sub pod la Baneasa, la transmisiuni.

Ai prins maxim .... 46 de primaveri. Credeam ca ai mai multe la activ. 

Livretul militar esti obligat sa il depui la CMJ daca pleci din tara pentru o perioada mai mare de 6 luni (sau 9 luni). Nu mai stiu exact. Deci nu puteai sa il cari cu tine peste balta :rade:. Dupa 2007 (data cu deschiderea granitelor) s-au apucat si ei sa faca ordine in livrete ca multi lipseau in fizic de la un eventual apel :)

Link spre comentariu

Nu am făcut. În 2002 trebuia să plec dar eram la profesională, apoi liceul încă 3 ani, apoi facultatea+masterul vreo 5 ani, oricum în 2007 s-a renunțat la obligativitate :)

Oricum când am fost luat la recrutare, se purtau ăia de acolo cu toți, ca și cu niște nimicuri cu noi, erau Superiori . M-a scârbit, băteau câmpii cu carcera... 

Bine că nu am făcut-o, cu toate că îmi pare rău că nu am un minim de instructaj în caz de război. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

01247 infanterie Galati 1986-1987.TR.

Intr-o zi de iarna, cand erau vreo minus 20grade si noi eram la instructie in camp,a venit comandantul de companie si ne-a dezbracat pana la maieu si chiloti ca sa verifice daca nu avem haine civile pe noi(izmene, camasa de corp, etc).

Cred ca a venit capsat de acasa(lipsa de p...a de la nevasta) altfel nu imi explic, fiindca in general era baiat bun.

Cu doua zile inainte de liberare doi colegi au intrat in BD-furt de combustibil din parcul auto.

Link spre comentariu
2 hours ago, maresaldeflota said:

Nu am făcut. În 2002 trebuia să plec dar eram la profesională, apoi liceul încă 3 ani, apoi facultatea+masterul vreo 5 ani, oricum în 2007 s-a renunțat la obligativitate :)

Oricum când am fost luat la recrutare, se purtau ăia de acolo cu toți, ca și cu niște nimicuri cu noi, erau Superiori . M-a scârbit, băteau câmpii cu carcera... 

Bine că nu am făcut-o, cu toate că îmi pare rău că nu am un minim de instructaj în caz de război. 

Eu nu am auzit decat de bagat la arest, nu la carcera. Nu ai nevoie de nici un instructaj in caz de razboi pentru ca nu ai sa prinzi nici un razboi! Iti garantez eu asta! Insa ... habar nu am cate pandemii ai sa mai prinzi in viitor. Iti doresc ca asta sa fie ultima .... dar nu tine de mine. 

Link spre comentariu

Armata în sine, ca departament, formă de organizare, concept, metode de instruire, este un deziderat al oricărui popor sau nație, care vrea să-şi apere concetațenii, teritoriul şi valorile societăți ce locuiesc in limitele unor granițe.

Faptul că in acest departament/structură vitală, al oricărui stat sau nații care vrea să dăinuie sau prospere, şi-au găsit un loc călduț multe non-valori şi deşeuri umane ale societății, nu descalifică necesitatea sau valoarea strategică al acestui domeniu.

Există servicii militare profesioniste,dedicate şi nu obligatorii, în multe țari avansate, dar, există şi servicii militare obligatorii, care se aproprie de profesionalism, în țari care au înțeles această doctrină.

Vrei să te aperi, te costă!

De unde aloci acei bani, te priveşte!

Link spre comentariu
La 28.01.2021 la 8:32, -Atlas- a spus:

Buna

Poi se vede pe baieteii de azi ca nu au facut armata.

Doar ciclul le lipseste si sunt adevarate fetite.

Spor tuturor

Alex

Baietei tip fetite, transgenderi si toate ciudateniile pamantului au existat cu si fara armata. Am mai auzit tampenia asta ca armata te face om, de parca pana atunci erai un alien sau ceva.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări