RST Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Prostia si armata sunt chestii echivalente. Detasamentul de interventie la care am " activat " era structurat exact asa: Noi, cativa cu bacalaureat, eram comandanti de pluton. Plutonul - 20 din 30 de insi, aproape analfabeti, dar buni pe fizic. Carne de tun, pentru ca asta era specificul Detasamentului Mobil. Totusi, au ramas amintiri superbe.....Ptr conformitate: Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 (editat) @peternanLa muniţie am fost, nu mai ştiu care era, 1 sau 2 naiba să le ia.Acolo am văzut prima dată râsul (Linx) în habitatul lui natural.Mergeam singur la postul de pază cel mai înalt, nu aveau curaj nici caporalii de schimb să te verifice acolo.Aveam cartuş pe ţeavă mereu, de ce să nu recunosc.Auzeam urşii trecând prin tufişuri cum vezi câinii maidanezi prin oraş... Editat Ianuarie 27, 2021 de validae Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Apropo de ursi cat am fost la Paza si Ordine si patrulam prin cartierul Racadau ii vedeam cum traverseaza prin cartier, cum umbla prin tomberoane, aveau maidanezi paznici care ii hamaiau si urmareu departe in padure, semnalul ca vrea sa atace era, daca coboara din tomberon cu fata daca cobora cu spatele nu era problema.Ne intrebau turistii straini unde pot sa vada ursii sa le faca poze, de obicei umblau unde intorcea trolebuzul erau mai putine masini si nu prea multe constructii. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 27, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Planton 123 nu a bagat nimeni eu da, si sa vezi vere ce mai mai faceam bocanci la olteni. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Eu ma bucur ca nu am facut armata doar pentru faptul ca nu mi s-a rapit o perioada din viata pentru un frecus aproape irelevant. Oricum daca, doamne fereste, in caz de ceva razboi, vom fi toti umflati si bagati in front, si voi cei rezervisti si eu care n-am facut armata. Ca sa imi dea arma pe mana nu e nevoie decat de cateva luni de tavaleala cu instructie si aruncat direct in front. Link spre comentariu
peternan Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 15 minute, validae a spus: @peternanLa muniţie am fost, nu mai ştiu care era, 1 sau 2 naiba să le ia.Acolo am văzut prima dată râsul (Linx) în habitatul lui natural.Mergeam singur la postul de pază cel mai înalt, nu aveau curaj nici caporalii de schimb să te verifice acolo.Aveam cartuş pe ţeavă mereu, de ce să nu recunosc.Auzeam urşii trecând prin tufişuri cum vezi câinii maidanezi prin oraş... Atunci ai fost la Sadu 1 .Uzina este intre munti ,Sadu 2 este mai la campie .Amfacut si eu in 83 acolo de fapt la Sadu si traiesc, perioada am facut-o la Tg-Jiu la batalion foarte dura instructia am avut comandant pe Gorjan Ilie un dur,nu mergeam niciodata la pas prin unitate numai in fuga. Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Cat am fost la Paza si Ordine,noaptea patrulam prin oras ziua dormeam,doua ore de pregatire pe zi,fara plantoane si alarme, mancare buna, viata ce mai. Link spre comentariu
GOOD-Q Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 17 minute, validae a spus: @peternanLa muniţie am fost, nu mai ştiu care era, 1 sau 2 naiba să le ia.Acolo am văzut prima dată râsul (Linx) în habitatul lui natural.Mergeam singur la postul de pază cel mai înalt, nu aveau curaj nici caporalii de schimb să te verifice acolo.Aveam cartuş pe ţeavă mereu, de ce să nu recunosc.Auzeam urşii trecând prin tufişuri cum vezi câinii maidanezi prin oraş... De obicei nu imi prea place sa port discutii cu pers pe care le cunosc prea putin sau deloc.Cum societatea e impartita in 2 si chiar daca se discuta pe net de ciini sau pisici se ajunge la politica si pandemie si se ajunge la "ba pa m..ii " in functie de simpatii [politice]! [Asta a fost intro] Eu in 92 pompieri Arad. Chiar daca ne uitam la casa de peste drum majoritatea[fiind din localitate]-in permisie sau pe weekend mai rar ,in functie de pile sau cit munceai in particular pt ei prin unitate sau in particular acasa la ei !! Fiind unitate operatiwa[nu am w normal la tastatura asta ,daune lichide] era de munca [incendii,munci diwerse]si nu prea ne lasau acasa .Am constatat ca era bine sa fii pe undewa la mijloc: de erai primul inseamna ca erai muschi fara minte,de erai ultimul te lua toata lumea la misto sau la la phoo-tai ! Asa ca era bine sa stai in banca ta sa nu iesi in ewidenta ! Pupincuristi si lingai ca peste tot ,ca si acum.Analfabeti la fel ! O pierdere de timp, era musai sa o faci daca erai sanatos si chiar daca aweai sau nu pile parintii si rudele insistau sa o faci ,am aminat-o 2 ani cu cewa adewerinte scolare postilceale insa tot m-au saltat! O perioada in care a trebuit sa intelegi tot felul de oameni ,sa fii constrins,sa nu fii liber ,si chiar sa fii umilit .Uneori chiar rau.Ma intreb cu mintea de acum oare ce ar face awocatii si telewiziunile la cite abuzuri se faceau.Atunci totul era bagat sub pres ! Ma gindesc doar la o singura faza cind citiwa colegi am donat benewol singe pt cinewa ,drept multumire la unitate am luat o zi phoo-tai [instructie cu masca pe figura]pina unii au lesinat de slabiti ce erau ,pt ca " am donat singe ca am wrut sa fentam armata in ziua aceea" Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Pentru mine, când aveam trageri era un chin!.... nu tragerea in sine ci ceea ce urma după!... dupa cum știți AKM-ul corect reglat tragea ceva mai sus față de punctul de ochire.... ocheai la baza țintei si glonțul se ducea in mijloc... e, arma mea era reglata punct ochit - punct lovit.... singura din toată bateria!... si toți APV-istii noștri trăgeau doar cu arma mea!... mai bine de 2 ore curățam la ea... un chin! Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 3 minute, maxente a spus: Oricum daca, doamne fereste, in caz de ceva razboi, vom fi toti umflati si bagati in front, si voi cei rezervisti si eu care n-am facut armata. Ca sa imi dea arma pe mana nu e nevoie decat de cateva luni de tavaleala cu instructie si aruncat direct in front. Deocamdata nu sunt interese in zona de escaladare a unui conflict, e o intelegere intre Putin si astialalti, """eu marai la voi, voi va umflati in pene la mine, fiecare ne vedem de treaba noastra"", si apoi incep laudele ""ati vazut ce le-am facut alora?"" fasss Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 27, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Eu sunt din judetul calarasi localitatea oltenita si cand audea de acea localitate aveam viata grea,a trebuit sa mint ca nu mai sunt din acea localitate ca sa nu mai iau capace,cica bagamias de aia in morti mati de oltean prost,dar eu nu sunt oltean. Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Mie cel putin armata mi-a fost cu folos am slabit de la 117 la 87. Link spre comentariu
peternan Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 5 minute, maxente a spus: Eu ma bucur ca nu am facut armata doar pentru faptul ca nu mi s-a rapit o perioada din viata pentru un frecus aproape irelevant. Oricum daca, doamne fereste, in caz de ceva razboi, vom fi toti umflati si bagati in front, si voi cei rezervisti si eu care n-am facut armata. Ca sa imi dea arma pe mana nu e nevoie decat de cateva luni de tavaleala cu instructie si aruncat direct in front. Pentru unii armata era un factor civilizator acolo au descoperit periuta de dinti sau poate acolo au invatat sa citeasca si sa scrie am intalnit tot felul de oameni . Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Aveam un locotenent care ne alinta, "moldovene" ,eram 17 din Vrancea, vreo 8 din Buzau, la toti ne zicea asa,cand il suparau ungurii tot "moldovean" le zicea si lor. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 27, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 5 minute, valivoi a spus: Mie cel putin armata mi-a fost cu folos am slabit de la 117 la 87. Dar cum tea primit ma nene ma? Link spre comentariu
Postări Recomandate