zvonacfirst Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 (editat) UM01295 Mihail Kogalniceanu, 79-80, mandru infanterist la termen redus, 9 luni de armata. Primele trei luni am dat cu burta de toate brazdele. Cucuiul de la ceafa datorat PSL-ului care ma lovea la fiecare "Culcaaaat!" mi-a trecut dupa ce m-am insurat. La dosar era o hartie care dovedea ca am facut multi ani de tir sportiv calibru redus si m-au facut lunetist. Dupa 3 luni parca s-a instaurat armonia intre popoare. Iarna a fost mai greu ca ne feream cum puteam de vantul din Dobrogea. Din primavara am fost ca la statiune. Stateam toata ziua cu burta la soare si ne uitam cum tasnesc vertical avioanele de la unitatea de aviatie, gard in gard cu regimentul nostru. Ne distram punand laturi pentru harciogi, mancam la gustare vestitul salam de doliu in folie neagra si extraordinara marmelada cu pesmetii aia vechi de 7 ani. Din armata am ramas cu prieteni pe viata. Pacat ca unii au tecut intr-o lume mai buna. Am mai ramas cativa dintre cei cu care am format "Gasca Torch" denumita asa dupa tigarile pe care le fumam. Mama prietenei mele de acasa lucra la tutungerie si cea mica venea din cand in cand sa ma vada cu cateva cartuse de tigari si cu cumpot de visine in care zeama era inlocuita cu votca Stolicinaia. Daca ma intrebati acum, as repeta experienta. Atunci ma simteam ingradit. Editat Ianuarie 27, 2021 de zvonacfirst Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 2 minute, maxente a spus: Armata acum e irelevanta Ete na. Daca o faceai, nu mai spuneai asa. Aici nu e vorba de cat de buna sau rea sau cat de folositoare sau nefolositoare e. Intrebarea e simpla, unde ai facut-o, daca ai facut-o, binenteles. Securitate trupe, transmisiuni, Baneasa, 79-80. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 22 minute, icar a spus: Cumva la unitatea care pazea institutul? Nu, la cealalata, un pic mai departe pe centura. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 (editat) Voi, care ati facut armata, povestiti si cata prostie era pe timpul ala, cum se baga in armata toti retardatii sa fie acolo carne de tun. Povestiti si cum isi bateau joc de voi niste analfabeti doar pentru simplu fapt ca va erau superiori in grad. Editat Ianuarie 27, 2021 de maxente Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Si daca nu am avut asemenea aspecte, trebuie sa spun doar ca sa te simti tu bine? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 (editat) Acum 22 minute, maxente a spus: N-am facut armata si ma bucur. Atunci bucurati-va in continuare, n`aveti de unde sti cum a fost. Editat Ianuarie 27, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 (editat) @maxente, citeste ce am scris mai sus. Se auzeau tot felul de povesti, care de care mai revoltatoare. Eu am dus-o bine in armata. In regiment erau si asa-zisii "trupeti", cei care faceau 16 luni de armata, si acolo caporalii faceau legea si ii duceau spre campul de instructie din culcat in culcat cu masca pe figura. Dar cred ca armata a modelat caractere, ne-a invatat ce este rigurozitatea, ca trebuie sa faci si ce zic altii si cand zic altii, ca trebuie sa mananci ca ai in farfurie si nu ce-ti zboara prin minte - chestie care mi-a folosit si la cantina din timpul studentiei, dar ne-a invatat ce este camaraderia. Cred ca acesta a fost cel mai mare castig al meu - si cred ca al nostru, cei care am ramas prieteni dupa "liberare" - dupa cele noua luni de armata. Cu unii am fost coleg de facultate ulterior, am stat in aceeasi camera de camin studentesc. Asa ceva nu se uita. Comunismul era o joaca pe langa comunismul din gasca noastra. Totul era la comun. Ultima tigara o fumam in 7 facand-o "posta". Editat Ianuarie 27, 2021 de zvonacfirst Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 (editat) Era şi prostie gârlă.Puteai să fii analfabet, dacă erai disciplinat şi scoteai punctaj bun la tragerile finale te puteai trezi fruntaş, sau caporal.Aşa a ajuns fruntaş ăl mai prost trăgător din perioadă.Cum dracu a nimerit ăla trei ,,decari,, nu ştiu, că până atunci nu prea nimerea nici ţinta.Am suspectat că a tras altul în ţinta lui, cum am făcut de altfel şi eu, dar eu din greşeală.Îmi amintesc şi acum cum ne-au dat câte un încărcător de cartuşe de manevră (oarbe) înainte de prima tragere, ca să ,,ne obişnuim,, cu senzaţia de recul şi zgomotul.După ce am terminat toate cartuşele de probă nu mai auzeam bine, orice cuvânt auzeam era ,,gâjâit,, cu distorsiuni maxime.Cred că de acolo am rămas cu ceva tinitus şi până azi....dobitocii nu ne-au dat măcar nişte dopuri de urechi. Dar la prima tragere reală, obişnuit fiind deja cu zgomotul imens făcut de cartuşul de manevră, când am tras primul foc am şi raportat ,,incident de tragere,, fiindcă zgomotul făcut de armă cu cartuşul de război era aşa de mic, încât am crezut că a fost rateu... Am şi amintiri haioase, când căpitanul la instrucţie a tras ,,oblic,, o rachetă de semnalizare şi a dat foc pajiştii unde păşteau caii colegii de la ,,iepuraşi de câmp,,.Sau cu un camarad care şi-a scăpat arma din mână exact după ce căpitanul făcuse observaţia ,,fiţi atenţi la ce vă zic, că mai e câte unul de doarme din picioare !,,. Editat Ianuarie 27, 2021 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 18 minute, maxente a spus: Voi, care ati facut armata, povestiti si cata prostie era pe timpul ala, cum se baga in armata toti retardatii sa fie acolo carne de tun. Povestiti si cum isi bateau joc de voi niste analfabeti doar pentru simplu fapt ca va erau superiori in grad. Stai linistit, @maxente, ca asta se intampla si in ziua de azi. Nu dau exemple ca se stiu ei. In fond armata sa stii ca pe multi i-a facut oameni, cu picioarele pe pamant. Din pacate nu mai e obligatorie si vedem consecintele in viata de zi cu zi. In armata inveti si ce e greul, atat fizic cat mai ales psihic, inveti sa-ti ajuti colegii, sa-ti respecti superiorii, sa imparti o bucata de paine neagra sau o tigara cu colegii din grupa...lucruri pe care le stiu doar cei care au trecut prin ele. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 (editat) Radio-locație, anii 2000, după facultate și cu nevasta acasă. Și eu am auzit tot felul de povesti, și înainte și după, dar nu am văzut nimic care sa le confirme. Ba am chiar faze super comice ca amintire. De exemplu unu a ajuns cam beat în postul de garda cu muniție de război în buzunar. La un moment dat a visat ceva și a tras cu arma, noaptea, prin zăpadă de 10-20cm. Pina ne-am dezmeticit noi dracu mai știa unde era asta cind a tras cu arma asa ca toată unitatea a cautat în plina noapte cu degetele prin zăpadă tubul de la cartuș ca să putem pleca jumate dintre noi în permisie a doua zi peste weekend. @der_doktor adevăr graita-i mai sus. Cei care n-au apucat-o nu știu decit de poveștile scornite ca să-i sperii pe cei proaspăt înrolați. Editat Ianuarie 27, 2021 de sesebe Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 6 minute, validae a spus: Era şi prostie gârlă. Da, era, ca peste tot. Dar vorba lui Creanga, daca n-ar fi nu s-ar povesti. Povestile din armata faceau deliciul chefurilor noastre studentesti cu bere Grivita la litru. Mai "gresim" si acum din cand in cand, pana ne iau nevestele la rost. Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 43 minute, icar a spus: Da, Valea Plingerii. Cel putin in 99 era acolo, de la bulevard in jos pe strada era poarta de la rachetisti ,faceam dreapta,stanga pe langa gardul lor si in capatul strazii era jandarmeria,gard comun cu rachetistii. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 La Marina in Brasov 1.3 ani cu glorie Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 Acum 37 minute, maxente a spus: Povestiti si cum isi bateau joc de voi niste analfabeti doar pentru simplu fapt ca va erau superiori in grad. Cel putin in unitatea si perioada in care am facut eu armata erai respectat, nu am dus lipsa de hrana ,echipament si regulamentele militare erau respectate. Link spre comentariu
peternan Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 1 oră în urmă, validae a spus: Am editat prima postare cu completarea anului.În Septembrie 1987 am făcut perioada de instrucţie la Tg-Jiu, am fost apoi detaşat la Sadu, Vila Snagov şi înapoi la Tg-Jiu unde am terminat şcoala de gradaţi ca sergent.A fost o experienţă dură....cel mai mult îmi plăceau tragerile ,,de precizie,,...că aşa am şi ajuns sergent.Haios a fost la prima tragere, când am numărat şi ţinta puşcaşului şi am tras în cea a vecinului din stânga mea.Când au verificat ţintele, vecinul din stânga mea avea şase găuri grupate FB, eu nimic...iar culmea, cel mai prost trăgător de la instrucţia de până atunci a scos singurul ,,30,,. @viobio halal ,,pile,,.Când ni s-a propus la comisariat să ne înrolăm la paraşutişti, am refuzat ca proştii.Dacă aş lua-o de la capăt cu mintea de acum, acolo m-aş duce fără ezitare.Dar n-am avut-o atunci... La Sadu 1 sau la Sadu 2 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate