Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde ati facut armata

Postări Recomandate

• Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe noi ne-a dus in loc de munci agricole , la Rasnov , la filmari pr " Mircea " regizat si jucat de Sergiu Nicolaescu

In unele zile eram turci in altele eram de-ai nostri , aveam haine si armuri si scuturi ptr fiecare , fugeam ca prostii pe dealuri

Intr-o zi se filma ceva la cortul sultanului , veneau unii si taiau capul la altul , prostii tipice din filmele de atunci

La cativa ne-a pus mustata si coif pe cap , scut si sulita si ne-a pus sa pazim cortul , ne-a tinut cateva ore pana au tot repetat

Era tare frig si nu ne mai simteam mana pe scutul ala de metal

Adrian Pintea a trecut prin zona , m-a vazut ca tremur cu scut cu tot , si-a scos manusa stanga ( manusa de piele , scumpa ) si mi-a dat-o mie sa tin cu ea scutul

Am ramas impresionat de gest , seara i-am dat manusa inapoi si i-am multumit

In rest , Sergiu Nicolaescu urla de dimineata pana seara la megafon , avea si o replica preferata ca o tot repeta :

" Baaa , nu vedeti ca nu vine nimeni acolo , ati lasat gaura acolo , ce sa fac eu cu gaura baaa , sa o f... ? "

A fost interesant , in pauze dormeam pe camp , ne spalam gamelele cu apa si nisip dintr-un parau , ne bucuram la un colt de marmelada ...

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Liviu.Mihaiu a spus:

Faceai "scoala de gradati" ca sa ajungi Caporal.
De la Caporal la Sergent nu trebuia sa faci nimic.

Erai avansat sergent fie pe merit, adica îndeplineai o anumita functie sau aveai realizari deosebite, fie în urma unui examen. Si mai erau avansarile exceptionale, pentru merite pe care nici bunul d-zeu nu le cunostea. Cel putin asa a fost la noi în unitate. În rest nu cunosc. Nu sunt si nici nu am fost la curent cu ce zic regulamentele în acest sens.

Cât despre luatul armatei în serios, ce sa zic. Era de datoria mea sa mentin niste echipamente în functiune si am luat aceasta datorie foarte în serios, fericit ca pot sa-mi practic meseria si am considerat cadrul organizatoric în care practicam drept rau necesar.

Editat de franzm
corectat diverse greseli de ortografie
Link spre comentariu
La 29.01.2021 la 13:44, Faker a spus:

Mie, asa cum am prins eu armata, cu munci grele, mancare proasta si frig cat cuprinde, nu imi pare rau ca am facut o. Poate ca daca faceam o armata mai dura, cu instructii, marsuri si culcat uri, plus mistocarelile clasice gen tzambal, pescuitul cu siretul, celebrele nasometre, poate aveam alta parere. Insa noi seara eram rupti la propriu de oboseala, nimanui nu ia mai ars de prosteala. 
de multe ori nici apelul nu il faceam seara, iar de multe ori dimineata ne lasau sa dormim pana la 7-8

Ai avut numai de pierdut...

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Faker a spus:

Asa i. Insa traiesc, nu m am imbolnavit niciodata, si chiar a fost o experienta. Bine, nici daca stateam acasa nu as fi murit. Insa, dupa cum am spus, nu imi pare rau nici o secunda ca am facut armata. Asa cum am prins o eu.

Eu, asta am vrut să spun, armata te căleşte spiritual.

Link spre comentariu

Incorporat la UM 2815 Radauti...la graniceri. Dupa o luna si jumatate de instructie la greu am fost repartizat la UM 2910 Iasi la scoala de fochisti. Dupa doua luni de scoala la UM 2910 am revenit la UM 2815 ca fochist. In unitate erau doua centrale termice...una asigura aburul pentru boilerele de apa calda de la baie si spalatorie, iar cealalta aburul pentru marmitele de la bucatarie...cele in care se preparau mancarea.  Eram trei fochisti, un moldovean, un banatean si eu...ne roteam in schimburi la cele doua centrale. Incorporat soldat, liberat tot soldat....cu autorizatie de fochist de joasa si medie presiune. Dupa ce am plecat din unitate au angajat fochisti civili...s-a renuntat la scoala.

Trebuia sa fac armata 1 an si 4 luni...dupa revolutie am fost a doua serie care a prins  fix un an. Am avut armata usoara si frumoasa.... as putea spune. Baute la greu cu moldoveanul si banateanul, sarit de gard, tuns zero, arest...ce sa mai zic.....trei Doamne si toti trei...a tunat si ne-a adunat. Am facut arest putin,  cateva ore...nu puteau sa ne tina in arest deoarece aveau nevoie de noi la centrale. Daca ne tineau in arest nu mai functionau centralele....trebuia asigurata mancarea si apa calda. Am speculat la maxim acest beneficiu care il aveam...eram constienti toti trei de el.....fara noi nu mergea unitatea.

Ne cam faceam de cap....aveam mult timp liber. Toti sergentii, caporalii, fruntasii care plecau acasa in permisie treceau inainte de plecare pe la noi... sa-si spele hainele si sa faca o baie....se plece si ei fresh acasa. Cand se intorceau din permisie se opreau prima data la noi.....decartau bautura si ceva de mancare. Trai pe vatrai!

Cand am venit acasa ma lasase gagica...am gasit-o intepenita in alta maciuca...o manca rau si n-a mai putut sa ma astepte. A luat-o altul de nevasta.

Cam asta a fost armata mea la douazeci de ani! 

Au trecut treizeci de ani de atunci...as mai vrea sa mai am odata douazeci de ani!

Cine n-ar vrea....?!

Editat de mac01
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări