edy_wheazel Postat Octombrie 12, 2007 Partajează Postat Octombrie 12, 2007 Pt. Atmel cred ca a-si putea sa ma fortez sa scriu un cod, nu e mare lucru, dar PIC-urile nu ma pasioneaza.Dar sa-ti dai cu parerea te pasioneaza?Vezi ca este un forum pentru Atmel: http://www.elforum.info/viewforum.php?f=37 Se pare ca nu ai inteles. Ideea este aceeasi, difera uC, ceea ce am scris mai sus este valabil nu ruperi in figuri si vorbe aiurea. Chiar nu te inteleg, nu ma dau cu parerea ci dau un sfat valabil care poate fi pus in practica... Later edit: hai sa-ti demonstrez cum functioneaza indiferent de uC: -- bagi datele de trimis in RAM-- verifici cu un pin al portului starea aceluiasi pin de la celalat uC. Ai doua optiuni: daca e low trimiti fara probleme. Din program blochezi trimiterea datelor cand primeste date. Daca e high atunci astepti pana se elibereaza magistrala. -- daca incearca sa trimita amandoua deodata stabilesti o prioritate (in functie de mai multe variabile), si unul dintre uC trece in low. :supz: Link spre comentariu
XName Postat Octombrie 12, 2007 Partajează Postat Octombrie 12, 2007 SalutareDe ceva timp incerc si eu sa gasesc o metoda utila de comunicatie intre mai multe microcontrolere. Fiecare microcontrole poate lucra individual si are diferite sarcini dar poate trimiete comenzi, date precum si receptiona.Proiectul meu ar include mai multe tipuri de comunicatie, radio, seriala, prin alimentare 220V. Distantele vor fi doar cele din interioarul casei, sa zicem maxim 50-70m. Ce protocoale imi puteti recomanda, eventual daca aveti ceva linkuri referitoare la ele. Se exclude din start o comunicatie master-slave. Mi-ar fi utila o comunicatie in care fiecare dispozitiv sa verifice magistrala si daca e libera sa trimita datele.Ce stiti despre USART, pe ce distante poate fi folosit si cat ar fi de util?Multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator johnny Postat Octombrie 12, 2007 Partajează Postat Octombrie 12, 2007 pt.USART/UART ".http://www.lammertbies.nl/comm/info/RS-232_specs.html si apoi compara cu RS-485.Problema se rezuma la Viteza de transmisie-versus-lungime cablu.In functie de situatzie un compromis trebuie facut. "Interesting is, that RS232 is the only interface capable of full duplex communication. This is, because on the other interfaces the communication channel is shared by multiple receivers and?in the case of RS485?by multiple senders. RS232 has a separate communication line for transmitting and receiving which?with a well written protocol?allows higher effective data rates at the same bit rate than the other interfaces. The request and acknowledge data needed in most protocols does not consume bandwidth on the primary data channel of RS232 Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Octombrie 13, 2007 Partajează Postat Octombrie 13, 2007 XName, cred ca asa ceva te intereseaza: http://www.maxim-ic.com/products/1-wire/. Au fost si ceva articole in conex, inclusiv in ultimul numar al revistei. Link spre comentariu
CristianC Postat Octombrie 16, 2007 Partajează Postat Octombrie 16, 2007 Cred ca cel mai potrivit pt aplicatia ta e protocolul 1-WIRE folosit de MAXIMPentru a evita "scurtcircuitul" pe linia de comunicatie foloseste principiul open-colector: - conectezi o rezistenta intre linia de comunicatie si +5V (pull up)- cand vrei sa trimiti 1 pe linie faci portul de intrare (rezistenta va face treaba pt tine) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum