vyorel Postat Ianuarie 26, 2021 Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 salut. am 2 boxe facute. acestea au cate un difuzor alien de 12 inch si 2 tweetere mici. intrarea de semnal e asa: +la dif mare si din el printrun condensator merge mai departe pe + de la tweeter 1 si iar mai departe pe + de la tweeter2. minusu intra la fel in difu mare de acolo intra in 2 rezistente de 5w asa scrie pe ele si apoi pe -la tweeter 1 si mai departe la 2. Nu inteleg ce scop are aceasta legatura. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 26, 2021 Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 Tweeterele au SPL mai mare decat al difuzorului de joase. Ca sa minimizezi diferenta, pui rezistente la tweetere. De regula se face un L-pad, dar merge si doar cu o rezistenta in serie. De la caz la caz. Era sa zic coteț. Link spre comentariu
vyorel Postat Ianuarie 26, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 Mersi pentru raspuns. rezistentele le pun pe + de la fiecare tweeter sau le pot lasa asa? cum e mai bine? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 26, 2021 Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 Pe plus sau minus e indiferent.Curentul e egal prin ambele fire... Link spre comentariu
vyorel Postat Ianuarie 26, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 Am inteles. Mersi. Link spre comentariu
vyorel Postat Ianuarie 26, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 Inca o intrebare legata de subiect, ce rol are mai exact condensatorul pe + la difuzorul mare? intreb pentru ca mi-e nu mi se pare ca filtreaza ceva. Difuzorul emite si sunete joase si medii. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 26, 2021 Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 Pune o poză cu alcătuirea aia.Din povestiri e mai greu să-mi imaginez, ar trebui să desenez ce povesteşti.Dar acel condensator e parte a filtrului ,,trece sus,, pentru tweeter. Uite o metodă de postare a pozelor : Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload Apoi daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,, Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea. Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi... Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 26, 2021 Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 Condensatorul este pt tweetere, nu pt woofer. Wooferul este lasat "liber", fara nici un filtru. Pune o poza si cu tweetetele, sa nu fie cumva de tip piezzo. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 26, 2021 Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 E clar acuma. Pentru calitatea dorita (difuzoare lipite cu silicon) este OK si de ajuns. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 26, 2021 Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 41 minutes ago, Mircea said: E clar acuma. Pentru calitatea dorita (difuzoare lipite cu silicon) este OK si de ajuns. Etansarea s-a facut cu silicon, sunt prinse cu holsuruburi. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 26, 2021 Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 Par tweetere piezzo. Caz in care filtrul poate ramane f bine asa cum este. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum