Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari si nelamuriri de tot felul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 37 minute, sesebe a spus:

Nu exista termenul de putere RMS. Este *o aberație acceptata* acest termen. 

Cum se calculează puterea RMS? Care este formula? 

Înțeleg că dacă măsor la ieșirea unui amplificator,  pe o sarcină artificială de "Y" ohmi, o tensiune alternativă sinusoidală  (în valoare de vârf) de  "Z" Volți, cu frecvența "W"  Hz, cu procent de distorsiuni "X" %, formula P = U pătrat/2R dă rezultate diferite funcție de țară? .... încep să mă minunez ...

L.E. postare adresată și d-lui @franzm.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Da, pentru ca difera difera durata masuratorii. Masuram pe o perioada a tensiunii alternative de iesire, pe o durata mai lunga, suficienta ca amplificatorul sa atinga un echilibru termic (parca 30 minute dupa DIN) sau specificam o putere instantanee á la PMPO?

Link spre comentariu
Acum 27 minute, +_Florin_+ a spus:

Înțeleg că dacă măsor la ieșirea unui amplificator,  pe o sarcină artificială de "Y" ohmi, o tensiune alternativă sinusoidală  (în valoare de vârf) de  "Z" Volți, cu frecvența "W"  Hz, cu procent de distorsiuni "X" %, formula P = U pătrat/2R dă rezultate diferite funcție de țară? .... încep să mă minunez ...

L.E. postare adresată și d-lui @franzm.

Da! 

Formula de calcul a puterii este:

P= U patrat / R nu pe 2R și reprezinta puterea de virf. Cum muzica nu este un semnal sinusiudal (cauta explicația în secțiunea tunarilor) s-au creat diferite standarde de a defini puterea de ieșire. 

De data asta și fost tu mai rapid. 

Acum 2 minute, Radiotelegrafist a spus:

2  de ce nu da boala in ciori,vrabii. grauri si alte urani

Mor și ele dar nu cind vrei tu. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 1 minut, sesebe a spus:

Formula de calcul a puterii este:

P= U patrat / R nu pe 2R și reprezinta puterea de virf.

Formula este U pătrat/R dacă măsurăm valoarea eficace a tensiunii. Dacă măsurăm valoarea de vârf a tensiunii (la vârful sinusoidei) formula este P = U pătrat/2R așa cum am scris.

Uef = 0.707 x Uv

sau 

Uv = 1.41 x Uef.

@franzm, am înțeles că sunt standarde diferite la efectuarea măsurătorilor funcție de țară, dar nu e normal. Ar trebui un standard mondial, unanim acceptat. 

Link spre comentariu

Dacă ai sa cauți pe diyaudio ai sa găsești un topic unde era explicat și demonstrat foarte bine dece nu-s chiar corecte calculele făcute de tine mai sus. 

Nu-mi cere ca pun aici demonstrațiile sau link la topic pt ca nu mai știu exact numele și nici nu ma mai interesează sa demonstrez la toată lumea încăpăținata sa nu accepte decit ce i se pare ei că-i corect. 

Vrei sa înveți ceva în plus atunci cauți acolo discuțiile și le studiezi. Dacă vrei sa fii ca @RST și sa ai doar adevărul tău atunci n-ai decit. 

Ps: tot acolo am văzut și eu explicația și demonstrați dece este incorect sa cauți sa definești noțiunea de putere RMS. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Formulele pe care le-am pus mai sus (relațiile dintre putere, rezistență de sarcină, tensiune sinusoidală în valoare de vârf sau valoare eficace) nu sunt adevărul meu. Sunt formule elementare incontestabile și unanim acceptate. 

Chiar aș fi curios să aflu de ce nu sunt corecte, poate mă lămuresc audiofilii :).

Link spre comentariu
Acum 16 minute, +_Florin_+ a spus:

Îl recuperăm, dar trebuia lămurită problema cu RMS-ul :rade: 

Eu nu ma apuc de explicatii. Dacă ești curios ți-am spus unde găsești răspunsul. 

Eu atit spun: nu-i deloc vorba de calcule audiofile ci sint calcule cit se poate de corect facute. 

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări