Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe standfloor

alex26

Postări Recomandate

Nu cunosc decat 2 modele din lista prezentata dar as putea sa fac cateva reflectii:

* boxele usate pot fi in conditii destul de variabile si deci doar marca-modelul nu sunt relevante, practic trebuiesc absolut ascultate inainte de cumparare, asa cum faci cu un automobil S-H pe care il probezi ca sa il evaluezi, deja daca ai fi spus "ce sa iau nou de banii astia", raspunsurile ar fi fost dificile, la SH e aproape imposibil sa dai un raspuns corect si sa gasesti pe cineva care sa le fi ascultat pe toate e mai greu.

* boxele, chiar si noi, dau perceptii destul de diferite de la o persoana la alta si deci este probabil ca ce imi place mie sa nu placa altuia, evident depinde si ce muzica asculti si ce asteptari ai tu, stiu doar ca vrei boxe floor-standing si ... din lista aceea. Daca iau ca referinta preturile pe care le-ai dat 3500-5000, cred ca gasesti niste boxe noi bune in banii astia, poate nu floor-standing dar oricum... ma gandesc de exemplu la Wharfedale Linton dar, cum spuneam, e foarte subiectiv, probabil ca unii vor spune ca sunt niste porcarii...

* pretul trebuie sa il stabilesti tu in functie de starea lor, nu trebuie plecat de la pret.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

11

• Shambala

6

• Усилитель

5

• sesebe

4

Acum 4 minute, one a spus:

Nu cunosc decat 2 modele din lista prezentata dar as putea sa fac cateva reflectii:

* boxele usate pot fi in conditii destul de variabile si deci doar marca-modelul nu sunt relevante, practic trebuiesc absolut ascultate inainte de cumparare, asa cum faci cu un automobil S-H pe care il probezi ca sa il evaluezi, deja daca ai fi spus "ce sa iau nou de banii astia", raspunsurile ar fi fost dificile, la SH e aproape imposibil sa dai un raspuns corect si sa gasesti pe cineva care sa le fi ascultat pe toate e mai greu.

* boxele, chiar si noi, dau perceptii destul de diferite de la o persoana la alta si deci este probabil ca ce imi place mie sa nu placa altuia, evident depinde si ce muzica asculti si ce asteptari ai tu, stiu doar ca vrei boxe floor-standing si ... din lista aceea. Daca iau ca referinta preturile pe care le-ai dat 3500-5000, cred ca gasesti niste boxe noi bune in banii astia, poate nu floor-standing dar oricum... ma gandesc de exemplu la Wharfedale Linton dar, cum spuneam, e foarte subiectiv, probabil ca unii vor spune ca sunt niste porcarii...

* pretul trebuie sa il stabilesti tu in functie de starea lor, nu trebuie plecat de la pret.

Va mulțumesc pentru postare. Obligatoriu vreau sa le ascult înainte de a le lua și voi lua și un amplificator cu mine. Boxele postate sunt acum la vânzare in România dar nu știam cum sa ma împart ca mi-ar fi

foarte greu sa le ascult pe toate, sunt împrăștiate prin țara și de aceea as fi vrut recomandări spre care sa

ma îndrept. Sa am un mic Clasament și sa îmi fac traseul după ele, ca apoi voi alege din ele care suna mai bine pentru mine chiar dacă sunt mai ieftine sau scumpe.

Link spre comentariu

Nu se poate face vreun clasament, probabil nimeni nu le-a ascultat pe toate. Si daca ar fi facut-o, tot strict subiectiv ar fi. Ce-mi place mie nu inseamna ca iti va placea si tie - bine a spus One.

A alege dupa pret este o mare greseala, perceptia personala poate fi extrem de diferita.

De ex. mie mi-au placut niste boxe de 14.800 euro mult mai mult decat altele de 22.000 sau 24.000 de euro. Dar diferenta era atat de mare ca nu le-as suporta in casa pe cele mai scumpe (- in ciuda cotarii exceptionale), pur si simplu sunetul lor ma agresa. Asa ca nu fa vreo regula din pret.  Mai ales cand sunt cam din aceeasi gama.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

M-am deplasat azi pana la Brasov și am luat ProAc Response D15. Suna fabulos de bine pentru urechile mele.  Le-am conectat la Naim. Va mulțumesc tuturor pentru sfaturi. Sper sa ma opresc in a mai cauta alte boxe și alți bani cheltuiți. 

Link spre comentariu

Daca ti-a placut sa folosesti sanatos .E cam greu cu deplasarea ,pandemie,frig ,distante,drumuri proaste ,as fi ascultat si Dali 18mk2 .Dupa date si constructie ar trebui sa sune mai bine SPL 93dB VS 88 , 4 difuzoare /3cai VS 2 difuzoare/2cai .

Am primit ceva reclame de la firma germana Teufel cu Ultima 40 , au reducere de pret la 399 euro.Poate  @der_doktor stie daca merita pt un user cu pretentii medii.

Dintre "vechituri "am dat de Celestion Ditton 66 , nu se "rusineaza "cu parametrii nici in ziua de azi...

Celestion Ditton 66 Specs

Frequency Response: 18 – 40,000Hz
Sensitivity: 90dB (1W input, measured at 1m)
Impedance: 8Ω (4Ω min.)
Recommended Amplifier: 10 – 160W
High Frequency Driver: HF2000 25mm (1″) Dome
Medium Frequency Driver: MD500 51mm (2″) Dome
Low Frequency Driver: FC12 300mm (12″) Paper Diaphragm and 300mm ABR (Passive Radiator)
Crossover Frequencies: 500Hz & 5,000Hz
Enclosure Type: Closed
Enclosure Dimensions (HxWxD): 1000x380x290mm (40x15x11.5″)
Weight: 26kg (each speaker)

735c80f6-6b74-11e6-88a8-8619a5be81a3.jpg

https://teufel.de/ultima-40-105781000

ultima-40-mk3-18-black-1300x1300x72.jpg

Link spre comentariu

Eram hotărât sa ma duc sa ascult și boxele Dali dar am sesizat din pozele trimise ca bașii nu erau prea ok și am renunțat. ProAc urile au fost achiziționate de noi, fiind și primul proprietar și îngrijite ok. Legat de pozele cu acele boxe postate de Dvs, am și eu Celestion dar modelul Ditton 25 și Teufel Ultima 60. Nici una din aceste boxe nu mi se par foarte ok. Acum Celestion sunt vechi și ale mele le am luat de la cineva pe un preț de nimic, care nu prea le a îngrijit și aveau și 4 difuzoare întrerupte. Teufel ultima stau prost la difuzorul de inalte, un difuzor de 2 lei, după părerea mea.

Link spre comentariu

Îmi poate spune și mie cineva, sa nu mai deschid un topic nou. Boxele astea ProAc, au portul de bas in podea. M-am tot uitat pe net și inclusiv la persoana de la care le-am cumpărat și am văzut ca la toti spike-urile sunt puse direct pe parchetul gol. La mine in camera am pe tot parchetul mocheta destul de groasa. Afectează cumva

sunetul aceasta mocheta sau trebuie sa caut ceva material tare și sa pun sub boxe? 

Link spre comentariu

Orice modificare se simte pe un sistem cat de cat rezolut.

Acum ca se simte in bine/placut sau nu, ramane de vazut, depinde de la situatie la situatie si mai ales depinde de ascultator.

Adica aproape orice schimbare aduce si plusuri si minusuri, depinde de camera,  de muzica si de cum ii place fiecaruia sa sune muzica.

Pur si simplu trebuie sa testezi.

Link spre comentariu
20 minutes ago, alex26 said:

Afectează cumva

sunetul aceasta mocheta sau trebuie sa caut ceva material tare și sa pun sub boxe? 

Parerea mea este ca ceva moale e mai bine decat tare..... 

Sunt recomandari ca boxele sa fie puse la min 20cm spatele cutiei  fata de perete. 

Link spre comentariu

Boxele sunt la 100 cm de peretele din spate și 90 cm de peretele din lateral, iar distanță între boxe este de 2m. Am întrebat ce e mai indicat de pus sub boxe pentru a nu cumpara ceva marmura sau granit și da dau o grămada de bani ca mai apoi sa aflu ca era mai bine dacă lăsam așa cu mocheta. O sa încerc provizoriu cu ceva bucata de parchet sa văd dacă sesizez ceva schimbări. 

Link spre comentariu
Acum 2 minute, laur+ a spus:

Poti pune pt inceput cate o moneda de 50 bani sub spike-uri. Apoi treci la pietre sau altele. 

Daca nu merge cu una de 50 de bani treci la una de 2euro.

Link spre comentariu

Spike-urile se vand intotdeauna impreuna cu "anti"spike-uri pt a nu distruge parchetul.

In lipsa acestora sunt mai bune vechile monede din aluminiu (15bani, 25bani) pt ca nu tocesc varfurile.

La nevoie se pun monede de 50 de bani, eventual cu un strat de leucoplast pe fata unde se aseaza spike-ul.

TOTUSI din  cate stiu eu sub spike-uri nu se pune mocheta.  Contra spike-urile se pun intotdeauna pe podea rigida, mocheta este un amortizor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări