Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

porturi blocate la rcs rds

sin

Postări Recomandate

azi am "sapat" un pic in contul personal de la rcs-rds si mare mi-a fost mirarea sa vad vreo 7 porturi blocate, care cica se pot debloca la cerere si cu un motiv bine intemeiat...despre ce este vorba, cunoaste cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sin

2

• Stefan

1

• vijelie02

1

Top autori în acest subiect

Stai linistit. Nu este numai la tine.
Sunt porturi pe care RDS le-a blocat preventiv pentru a bloca tot felul de programe ciudate (virsusi sa zicem)
Nu ai nevoie de acele porturi. Poate doar daca instalezi un server la tine acasa.

Link spre comentariu

Dacă ai săpat în contul personal de la digi tot acolo scria care porturi sunt blocate.

25 SMTP - puțin probabil să îți faci un server de email și să folosești portul 25 pentru conexiuni nesecurizate in 2021.

54 DNS - protocol prin care se "rezolvă" (asociază) adresele de IP cu nume de domenii precum elforum.ro 

445 SAMBA - îl deschizi doar dacă vrei să te procopsești cu cine știe ce ransomware precum WannaCry

123 NTP - cu asta nu știu ce au avut, poate exista ceva exploit (vulnerabilități) și pe asta. Nu cred că îți faci server public pentru oră / data, cine face așa ceva cere deblocarea portului dar sigur are cont de business. Am avut nevoie de așa ceva în LAN (actualizare oră pentru pentru echipamente de rețea) și le dau într-un Windows Server ce la rândul său "trage ora" de la serverele ro.pool.ntp.org

135-139 NetBios - vulnerabilități la greu, bine că le-au blocat.

161 SNMP - protocol pe portul asta permite transmiterea de mesaje / monitorizarea anumitor echipamente de rețea precum routere, switchuri, firewalluri, UPSuri s.a.m.d. Are vulnerabilități și nu e recomandat sa îl faci public.

1900 SSDP - nu știi ce face

Oricum acum nu se mai conectează nimeni direct la provider fara un router, in mod normal asta blochează in mod implicit porturile dar sunt și excepții.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări