daniels Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Cum pot desface placa'de Cu de pe radiator? Azi voi ibcerca cu o dalta si un ciocan. Link spre comentariu
okean Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 (editat) As incerca prin incalzire si o daltita fina + putina zama' de ciocan... Editat Ianuarie 23, 2021 de okean Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 23, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 La incalzire m-am gandit, am o torta din aia pt lipit tevi de Cu, dar ma gandesc sa nu pocneasca pipile alea ca am nevoie de ele intregi. Link spre comentariu
okean Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Ar fi utila o poza din alt unghi sa se vada suprafata de " separatie " intre aluminiu si cupru...dar nu am inteles care-i scopul dezlipirii ? Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 23, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Am sa fac poze in detaliu. In talpa tadiatorului sunt canale semicirculare in care pipele sunt ingropate pe jumatate. Patratul din Cu are si el canale semicirculare care vin peste pipe si sunt lipite impreuna. Scopul este de a face varianta 2 la radiatoarele pt SARA. Link spre comentariu
vlad228 Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Vezi ca se gasesc heat pipe de cumparat (la T. M. E - mai scump, sau la chinezoi, mai ieftin). Spor! Link spre comentariu
okean Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Acum 20 minute, daniels a spus: Am sa fac poze in detaliu. In talpa tadiatorului sunt canale semicirculare in care pipele sunt ingropate pe jumatate. Patratul din Cu are si el canale semicirculare care vin peste pipe si sunt lipite impreuna. Scopul este de a face varianta 2 la radiatoarele pt SARA. E vorba de Sara in cutia de Akai Am 2600 ? Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 23, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Da, cutia e mai mare de Akai AM 2800. 1 oră în urmă, vlad228 a spus: Vezi ca se gasesc heat pipe de cumparat (la T. M. E - mai scump, sau la chinezoi, mai ieftin). Spor! As vrea sa folosesc partea radianta cu aripioare. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Daca bagi dalta in el risti sa perforezi heat-pipe-urile. Oricum daca se deformeaza (turtesc de exemplu) isi pierd din eficienta. Cel mai bine ori folosesti radiatoarele asa cum sint ori cauti si cumperi heat-pipe-uri din magazin. Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Noile tehnologii nu sunt un lucru bun... Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Eu dispun de asa ceva: ....am instalat un etaj final pe el si....atît!....nu am mai avut timp de restul constructiei si de teste....eram interesat sa construiesc un final stereo de 2 x 60-80w pe 4 ohmi cu montarea celor radiatoare vertical (unul peste altul) si racire activa cu 2 ventilatoare unul jos si altul sus....daca exista interes, pot oferi 2 bucati din astfel de radiatoare.... Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Ups!....am gresit,am incarcat direct pozele!....cer scuze moderatorului sectiunii,astept o parere a initiatorului si le voi sterge!....inca o data scuze! Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 23, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Placuta de Cu se desface usor, am incercat cu o dalta de 5mm lovita usor, merge lovita si cu podul palmei. am incercat sa desfac si pipeple, se ridica usor, dar se deformeaza. Nu am incalzit deloc. Lipitura cred ca e facuta cu o pasta care are pilitura de Al. Mai exista o rasina (cred) verde, care nu cred ca are rol in lipire. Ce a mai ramas incerc sa desfac prin incalzire @flomar60, multumesc pt oferta, dar acuma vreau sa termin cu astea. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 24, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 Am tinut in flacara de la aragaz placuta de Cu. In 2-3 min aliajul s-a topit si curgea. Se comporta ca fludorul. Am incercat sa desfac pipele de pe radiator dar nu am reusit. Disipau caldura fparte bine. Nici nu am reusit sa zgarii aliajul. La un moment dat o pipa s-a spart, prpbabil cea pe care o indoise-m. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 24, 2021 Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 (editat) Banuiesc ca sint umplute cu lichid dupa ce sint asamblate in pozitia finala. Dupa cum ziceam, nu ai nici o sansa sa le desfaci cum trebuie. Plus daca le incalzesti foarte tare pot exploda. Editat Ianuarie 24, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate