RST Postat Februarie 3, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2021 (editat) ........si mai sus, pana la 175Mhz, comunicatiilor civile. Receptorul propus, are si scop distractiv dar si unul " asuns ".....demonstrativ - stiintific. Stiintific, nu am gresit cuvantul. Pentru ca....teoria clasica ignora de multe ori lucruri esentiale. Sa trecem la fapte: Radiogeofoanele mele merg in banda pe care mi-am " alocat-o "....160 - 175Mhz. Nu ma deranjeaza absolut nicio comunicatie in banda asta...desi statiile emisie receptie ( gen Baofeng, Motorola etc de ex ) sunt la liber si folosite intens. De ce ? Puterile lor sunt mici, se folosesc in general in orase, iar eu sunt departe de orase. N-ar fi asta o problema, ele merg si la mare distanta in linie dreapta folosind receptoare sensibile....dar eu locuiesc intr=o depresiune ingusta la 440m altitudine. Dealurile abrupte din imediata vecinatate au pana la 850m, iar muntii, intre 1100 si 1400m altitudine. Din punct de vedere VHF, locuiesc intr-o cusca Faraday. Si totusi, cand am timp sa finalizez acest receptor, veti vedea posturi FM unul langa altul. De aici din " groapa " nu de pe varful muntelui. Care-i explicatia ? E aia pe care teoria ori nu o stie, ori o ignora. La puteri de emisie mari ( cazul statiilor radio comerciale ), reflexiile multiple si absolut imprevizibile ale undelor VHF, la fel ca bilele pe o masa de biliard, ajung peste bariera zgomotului natural. Dupa jdemii se reflexii, pe cladiri, copaci, forme de relief, pot fi receptionate pe o raza mare cu un receptor extrem de sensibil. You Will See. E garantat....o simpla banalitate for me....pentru ca il fac " dupa chipul si asemanarea " receptoarelor VHF ptr radiogeofoane. Editat Februarie 3, 2021 de RST Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 Pentru depresiuni se folosesc si reflectoare/repetoare pasive. De la un conductor de lungime potrivita pana la doua antene Yagi legate intre ele. Sunt mai eficace decat reflexiile intamplatoare. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 Acum 11 ore, RST a spus: Dupa jdemii se reflexii, pe cladiri, copaci, forme de relief, pot fi receptionate pe o raza mare cu un receptor extrem de sensibil. Îhâ.... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 DX în FM (stații comerciale) înseamnă recepția unor stații radio din județe îndepărtate (sau țări vecine) care pot emite pe frecvențe extrem de apropiate. Sau chiar identice. Directivitatea antenei face posibilă recepția unei stații ori a alteia. Indiferent că locuiești într-o zonă de câmpie sau într-o gaură (caz în care difracția de pe culmile munților își face datoria, dar tot dintr-o direcție vine semnalul respectiv). Receptoarele ultrasensibile cu antenă lipsă (sau omnidirecțională) sunt precum un kk în ploaie, n-au nicio șansă la DX. Link spre comentariu
RST Postat Februarie 5, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2021 On 2/4/2021 at 12:14 AM, +_Florin_+ said: Directivitatea antenei face posibilă recepția unei stații ori a alteia. Asta e unul din marele avantaje ale mdulatiei de frecventa. In MF nu exista " interferente ". De ce ? On 2/4/2021 at 12:14 AM, +_Florin_+ said: Indiferent că locuiești într-o zonă de câmpie sau într-o gaură (caz în care difracția de pe culmile munților își face datoria, dar tot dintr-o direcție vine semnalul respectiv). Receptoarele ultrasensibile cu antenă lipsă (sau omnidirecțională) sunt precum un kk în ploaie, n-au nicio șansă la DX. Asta se intampla cand citesti carti. E o baza teoretica fara care nu te poti numi electronist...dar daca ramai la carti, tot electrnist vei ramane. Nu tin la topic, receptia FM peste orice Kenwood e o banalitate demult for me.... Nu deschideam topicul daca nu stiam dinainte rezultatul Ca fapt " divers "...receptorul e gata. O sa-i fac ceva filmari cand am chef....zilele astea Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Poate stabilesti vreo legatura cu astia: https://www.dir.org.ro/orase-din-interiorul-pamantului-agartha-shambala-posid-shonshe-rama-shingwa-telos-dacos/?fbclid=IwAR1vY0aliU2aAigjZndknZNa4d9k1NkDrPkYu429T3Wg8Sdkk1A56wucr-w Link spre comentariu
telefunken Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 (editat) 17 hours ago, RST said: Asta e unul din marele avantaje ale mdulatiei de frecventa. In MF nu exista " interferente ". De ce ? Nici in AM nu exista interferente, de fapt nicio radiatie electromagnetica in sine nu interfera cu alta. Se poate proba simplu cu doua lanterne sau, pentru cei mai dotati, cu doua echipamente laser. @RST, lasa naibii joaca cu receptoare minune si senzori subpamanteni. Asteptam un detector de unde gravitationale, acolo e bataia pestelui. Editat Februarie 6, 2021 de telefunken Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 2 hours ago, Sharky said: Poate stabilesti vreo legatura cu astia: https://www.dir.org.ro/orase-din-interiorul-pamantului-agartha-shambala-posid-shonshe-rama-shingwa-telos-dacos/?fbclid=IwAR1vY0aliU2aAigjZndknZNa4d9k1NkDrPkYu429T3Wg8Sdkk1A56wucr-w Vad ca si Shambala are "actiuni" acolo, il stiam mai slab evoluat, intre cei din zona audio. Nici macar infra. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Acum 4 ore, telefunken a spus: Nici in AM nu exista interferente, de fapt nicio radiatie electromagnetica in sine nu interfera cu alta. Se poate proba simplu cu doua lanterne sau, pentru cei mai dotati, cu doua echipamente laser. ''Dispozitivul lui Young'' sau ''interfranja'' iti spun ceva? Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 La 06.02.2021 la 0:37, RST a spus: In MF nu exista " interferente ". De ce ? Din cauza limitarii de amplitudine in FI. La detector ajunge doar semnalul cel mai puternic, fara alte semnale si fara zgomote. Link spre comentariu
telefunken Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 On 2/6/2021 at 11:15 PM, Marele Savant said: ''Dispozitivul lui Young'' sau ''interfranja'' iti spun ceva? Daca vii cu "Double-slit" deja introduci un element "activ". Este ca si cum aplici doua semnale celui mai simplu mixer si te miri de produsele obtinute. In cazul experimentului dublei fante vorbim de particule individuale, nu de radiatie. Pentru ca sunt particule, simpla incercare de observare a particulei face ca functia de unda asociata sa colapseze si sa avem pur si simplu comportament de particula. Care sunt cele doua radiatii electromagnetice care interfera in acest experiment? Chiar si in cazul a doua emitatoare pe aceasi frecventa, nu apare interferenta celor doua emisiuni decat in urma aplicarii semnalelor unor dispozitive neliniare. Mentin afirmatia, nicio radiatie electromagnetica in sine nu interfera cu alta. Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Interferenta apare dupa panoul cu cele doua fante (double-slit), deci unde este elementul activ. Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 1 oră în urmă, telefunken a spus: nicio radiatie electromagnetica in sine nu interfera cu alta. In spatiul liber si in dispozitive liniare nu interfera cu alta. Poate interfera cu ea insasi daca ajunge undeva pe drumuri diferite (antene directive). Exista si dispozitive optice neliniare (dublor de frecventa la laserul verde). Link spre comentariu
telefunken Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 (editat) 3 hours ago, Barbu Paul said: Interferenta apare dupa panoul cu cele doua fante (double-slit), deci unde este elementul activ. Cititi si ghilimele, nu sariti peste ele. Si daca chiar vreti sa intelegeti fara a va limita la electromagnetismul clasic, urmariti asta de cateva ori: Editat Februarie 8, 2021 de telefunken Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Ghilimelele le-am vazut, dar fenomenul de interferenta poate fi observat doar dupa panoul cu fante unde nu exista element activ sau neliniar, fenomenul de interferenta stationara (observabil) impune ca semnale sa aiba aceeasi frecventa si sa fie coerente (diferenta de faza sa fie constanta), asta nu inseamna ca daca semnalele cu aceeasi frecventa sau apropiata nu sunt coerente interferenta semnalelor nu are loc, rolul panoului este acela de a obtine doua unde coerente si cu acelasi spectru de frecventa astfel incat fenomenul sa fie observabil, analogia cu mixerul si elementele neliniare nu isi are locul la interferenta, cat despre experimentul Young foton cu foton si cel cu intarziere eu zic sa ii lasam intai pe cei care experimenteaza sa inteleaga fenomenul pe deplin si apoi sa ne explice pe intelesul nostru la ce concluzii finale au ajuns (in prezent nimic nu este sigur). Link spre comentariu
Postări Recomandate