Mircea Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 15 hours ago, Sharky said: Stai sa se trezeasca, sa vezi cum ridica miza. Am plusat eu la 10k, si cum stie ca sunt serios si tin pariul, de frica a udat pantalonii si se face ca ploua. 15 hours ago, Sharky said: Eu pun pariu ca nu o sa isi ia veci atestatul ala de amator radio. De 2 ori a ratat sa se duca la examen. Prima oara n-a avut bani de autobuz sau de benzina. A doua oara a uitat sa depuna cererea sa fie admis la examen. E clar, e universul impotriva lui. De ciuda si dusmanie! 15 hours ago, Sharky said: Desi e o chestie mult mai usor de realizat, dupa parerea mea. Sa ne spuna cei care stiu mai multe despre asta, dar mie mi se pare ca e ceva gen scoala de soferi. Nu e mare lucru sa o dai, dar nici nu te invata sa conduci, doar niste baze si cat sa nu fii pericol. Depinde de clasa. Dar nu confunda cu scoala de soferi, esti in eroare foarte mare. Trebuie sa stii mult mai mult decat lipit piese dupa scheme. Problema Luceafarului din Marlanesti este ca el nu e de acord cu teoria ce se da/cere la examen. Adica, cum sa zica el ca trebuie potrivite impedantele pe ici pe colo, cand el stie ca nu e nici o regula in ceea ce priveste impedantele. Apropo, unul dintre fostii colegi de forum, radioamator printre altele, tocmai ce-si lua clasa I. Si vorbim de unul care a dat multa clasa forumului in electronica pe aici. Link spre comentariu
RST Postat Ianuarie 30, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 Ramane topicul despre un receptor FM comercial. Eu oricum il fac cand o sa am timp....inclusiv frate-miu e in breasla si ma mistocaretse putin cand se imbata....ca nu-s in stare sa fac receptor ca al lui ( cumparat ) :P Ei, dracie......mmmmmm...am facut pariu pe 2 deca de tescovina ( 20l ). La 20l am pus deja botul. Se mai baga careva ? Receptorul martor poate fi de orice fabricatie. Pariul, felicitarile, masa si dansul, in 2 sau 3 weekend-uri, cand vine el si un prieten FM-ist din Bucuresti pe aici. Cu masini de ultima generatie si instalatie pe masina pe masura. Se mai baga cineva ? Asa, sa fiu complet umilit, pe langa pierderea a cei 20l tescovina cand se va dovedi ca manufactura mea e mult mai proasta decat un Kenwood cizelat :P Link spre comentariu
RST Postat Ianuarie 30, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 (editat) Progrese.....progresive. Ramane carcasa de Waxiba: Colaboratorii sunt pe fundal...chiar s-a nimerit sa fie mai multi. E un peisaj obisnuit in lucrarile mele. Credeti ca receptorul FM de pe partea cealalta a carcasei ( o sa arat la timpul potrivit si cum arata pe partea cealalta ) ....macar o sa gajaie/fasaie ? Momentan arata 118Mhz....nu inteleg ce-i de capul lui. Nu mai spun de comparatia cu vreun Kenwood.... Kenwood mai are de invatat....si mai sunt 2 sau 3 saptamani pana invata de la Waxiba unde a gresit. Nu judecati dupa fundal.....pentru ca fundalul distrage atentia de la realitate ;) Editat Ianuarie 30, 2021 de RST Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 (editat) Acum 7 ore, RST a spus: Acum 3 ani, in ianuarie 2018, am intrat pe acest forum cu un sistem de antene active mobile, care puteau da directivitate in orice directie, in functie de pozitia lor una fata de alta. Probabil ca prin teorie v-oti fi lovit si dvs de treaba asta. Dar ati facut real vreodata ? Da. Pe când domnia ta te jucai cu puta-n praf. Si e cunoscuta oricarui radioamator care se respecta. Îsi are originea aici (printre altele). Editat Ianuarie 30, 2021 de franzm Link spre comentariu
RST Postat Ianuarie 30, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 Ma joc si eu cu ce am in dotare...... Cu o mica diferenta. Atat chestia din dotare, cat si sistemul de antene functioneaza si genereaza satisfactii. Una e sa le citesti, altceva e sa te folosesti de ele. Sau in limba romana pe intelesul cetatenilor straini " Ce-i in mana, nu-i minciuna ". Link spre comentariu
RST Postat Ianuarie 30, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 ...sau, daca am cu cine sa discut o mica teorie, hai sa ne intoarcem la MagicBon. In Unde scurte e un zgomot extern imens, vizavi de ce pot MGF-urile mele ( MGF4919G, chinezesti ) In schimb, in VHF, zgomotul natural e infinit mai mic. Aici isi arata valoarea MGF ( draci....nu-mi plac explicatiile ). Alaltaieri am receptionat propria emisie de la 11Km. Nush daca are 5mW....stiu doar ca e a 6a zi de functionare neintrerupta pe o celula Li-Ion. La 11Km deja am trecut in Jud Vrancea. Asta inseamna sa si folosesti ceea ce stii. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 Acum 8 ore, Mircea a spus: Depinde de clasa. Dar nu confunda cu scoala de soferi, esti in eroare foarte mare. Trebuie sa stii mult mai mult decat lipit piese dupa scheme. E mai greu ca un examen de baze ET? Adica sa zicem ca ai avea teoria, ca la examenul scris, si apoi sa te puna sa faci singur laboratoarele de capul tau. Evident cu alta materie, dar sincer nu mi se pare ceva de nerealizat, inveti si gata. Materia e stiuta, nu iti da ceva problema picata din cer care o nascocit-o omul pe loc si n-are legatura neaparat cu teoria invatata. O cunostiinta, am fost colegi de lucru, a lucrat in armata la transmisiuni, omul a dat ceva examene unde a invatat schema de receptoare si chestii. Si omul nu era nici inginer, nici pasionat de electronica, a facut-o ca sa avanseze in post, sa mai ia bani. Ca in practica oricum nu folosea mare lucru din ce invata acolo. Eu am impresia ca asta e un examen care daca vrei, il iei... Sunt altele care poti sa vrei si poti sa te stradui cu anii si s-ar putea tot sa nu le iei... Link spre comentariu
RST Postat Ianuarie 30, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 (editat) E un site online in care sunt formulare ptr examenul RA. Asta : http://examyo.scienceontheweb.net/ Eu le facusem prin toamna, cat sa ajung la 100% raspunsuri corectre. Desi acele intrebari sunt 20% intrebari de electricitate de clasa 6a a 7a, cam 5% electronica elementara...legea lui Ohm, niste Kirkoff parca...oricum elementar, cu cifre rotunde. Si cam asta e " electronica " radioamatorului clasa 3a Apoi se dau tare in barci cu NTSM de pe timpul cand era tataia telegrafist in WW2....nush ce rahaturi de conventii europene....si cuantumuri de amenzi :))) Asta cu amenzile e chiar ridicola....nu poti fi radioamator daca nu stii exact, in bani cata amenda iei daca executi infractiunea cutare Probabil radioamatorii consacrati stiu exact cuantumul amenzii, ajuta mult la Dx. Una peste alta, examenul e o formalitate, dar si o tampenie ca formulare. Probabil se presupune ca toti isi cumpara scule de firma adaptate gata...pentru ca nu am vazut o singura intrebare de gen..." ma dobitocule, tu emiti, stii NTSM.....dar tu ai habar ce stropitoare poti fi in eter ?? " Controlul emisiei de catre ANCOM mi se pare mai vital si crucial decat orice simulacru de examen.... Editat Ianuarie 30, 2021 de RST Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 @Sharky, ca si cum un examen de baze ET ar fi un mizilic pentru oricine? Sau unul de legislatie pentru carnet auto? Si se pica in draci la ambele. Doar ce citesti pe aici la micii depanatori si realizezi ca nu e jucarie. Cu cat clasa e mai mica, cu atat e mai stufos si complicat. Cred ca zic pe ANCOM (IGR pe vremea mea) in ce constau exemenele cu exemple. Link spre comentariu
RST Postat Ianuarie 30, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 1 hour ago, Mircea said: Cu cat clasa e mai mica, cu atat e mai stufos si complicat. Exact! Balarii despre mersul pe trotuar fara masina. Culmea este ca dupa intrebarile alea de cultura generala.......ai dreptul legal sa emiti !!! Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 (editat) Ia zi ai carnet de conducere sau sofezi pe neve? In materia pt examenul de conducere cel putin 25% este despre amenzi, contraventii si infractiuni de parca ai opri tu masini sa le dai amenzi. Zi de ce este atita barbologie de invatat pt carnet? La fel este si cu examenul sus amintit. Editat Ianuarie 30, 2021 de validae litere Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 Si ala de conducere, ca si ala de radioamatori contin reguli de buna convietuire si de bun simt. Din pacate, la soferi... multi uita ce au invatat in momentul cand iau covrigul in mana. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 (editat) Fara sa ma laud, carnetul l-am dat dupa ce am terminat facultatea. Mi s-a parut un mizilic. Daca l-as fi dat in liceu atunci da, ar fi fost mai greu. Informatiile de la cursul de legislatie au incaput pe 2 foi A4 scrise pe ambele parti. MEmorat amenzile, intrebarile de mecanica (ca pe atunci nu stiam nimic din ce e aia masina) si gata. Legislatia in sine cu semnele si asa e f logica si bine gandita, aia o prinzi usor odata ce ai invatat algoritmii. Am gresit doar o singura intrebare nu pt ca nu stiam, ci pt ca am interpretat gresit enuntul... Posibil sa fie mai greu pt vreun dorel, dar nu pt oameni care "gandesc nu muncesc". Baze 1 mi s-a parut lejer. Baze 2 ceva mai greu dar departe de a fi imposibil. Acu e drept ca eu am avut profesor normal la cap, nu cate unu care iti dadea o schema cat cearceafu unde repetitiv aplicai aeleasi legi ca sa determini valorie, iar daca la un fazor uitai sa pui liniuta taia totul. Idem si la DCE, niste reguli de baza la AO, la tranzistori, nimic de speriat. LA seminar iti da totu mura in gura, doar as tii minte si la examen treci garantat, 10 mai greu, dar un 7-8 lejer daca ai fost atent la seminarii. DAr dupa mine sa nu stii rezolva un circuit n-ai ce merge mai departe in materie. Ce electronist esti daca nu stii aplica legile intr-un circuit, nu stii calcula castigul unui AO. De stabilitate nu mai zic ca aia e teoria sistemelor si e cu totul alt curs. Si inca ceva, eu am facut astea in cadrul facultatii de calculatoare, deci erau materii secundare, nu pot sa spun ca imi foloseau mult mai departe. Eu cam asta cred ca e si cu examenu asta de radio... Nu cred ca e cine stie ce mare branza daca ai vointa si te pregatesti. IAr pregatirea cere timp nu ajunge sa citesti o zi, dar de o intinzi pe perioade de cateva luni, maxim o ora pe zi, cred ca ajungi departe... Nu e ca si cand iti propui sa bati recordul la viteza unde poti sa te pregatesti o viata intreaga si ...sa nu reusesti... Editat Ianuarie 30, 2021 de Sharky Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 La 29.01.2021 la 21:48, RST a spus: pseudonimul userului nu vine de la ceva tehnic Pacat, credeam ca vine de la un raport de receptie RST. La 30.01.2021 la 7:01, RST a spus: Momentan arata 118Mhz....nu inteleg ce-i de capul lui. Intre 108 si 136 MHz este banda rezervata aviatiei civile. Link spre comentariu
Postări Recomandate