cirip Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 (editat) Acum 12 ore, ratza a spus: Şi eu mai citesc pentru amuzament. Acum 11 ore, sesebe a spus: ma mai destind cu gura pina la urechi..... Concluzia este indubitabila: Acum 19 ore, RST a spus: Probabil lucrati la Fructe si Legume. =============================== Acum 19 ore, RST a spus: Eu nu am aparatura de masura pentru masuratori precise...si nici nu ma intereseaza s-o am. Pai si atunci cum poti afirma ca receptoarele tale bat orice aparat de firma? Pe ce baza? "Cu urechea, prin comparatie" ... aud ca spui. Daca io iti aduc un kil de tuica intr-o punga, masurata la ochi, ma crezi ca e un kil? Daca vine mesteru' tamplar la tine cu o scandura taiata din ochi "la milimetru", il crezi? Inca imi amintesc de teoria ta cu "zgomotul rotund" si abia imi stapanesc hohotele de ras. Acum 19 ore, RST a spus: Altfel poti fi tras la raspundere pentru banii irositi, nu ? Hopaaa! Umbre de indoiala? Pai parca receptoarele tale erau garantate ca bat orice de firma. Suntem pe drumul cel bun. Cum spunea stramosul nostru Aristotel: "Indoiala e inceputul intelepciunii." N-ar avea nimeni nimic cu tine daca nu ai jigni si daca nu ai bate toba cu aparatele tale "cele mai tari", afirmatii bazate pe nimic, combinate cu pariurile alea. Si inca ceva: nu se inghesuie nimeni sa ti le masoare pentru ca nu intereseaza pe nimeni, nu pentru ca ar pierde nu-s' ce pariu. Mai pui si inregistrarile alea din care nu se intelege nimic, mai apare stabilitatea aia a oscilatorului de parca dai la manivela ... Ce sa masori cand receptorul e nefunctional? Stii ceva? Ai calculator, ai receptor, ai Bonibon. Receptioneaza niscai semnale FT8 si posteaza. Abia atunci o sa te ridici un pic deasupra nivelului de zgomot si divertisment umoristic. Pana atunci e doar caterinca. Si e buna si aia, dupa cum observi. Revenind, sunt o gramada pe-aici care construiesc la nivelul lor, pe tabla, pe cablaj, pe placa cu gaurele, pe breadboard, dar le prezinta exact asa cum sunt, fara aere de "cel mai tare". Acum 19 ore, RST a spus: Adica preferi sa pierzi emisiubnea pentru ca receptorul e verificabil. Fara suparare, mi se pare atat naivitate cat si masochism. Cred ca aici ai inversat relatia de cauzalitate. Cum spune poetul: "Cauzalitatea Ma ajuta sa gandesc Si in plan spiritual Sa ma smecheresc" Citat din Planeta Moldova - Zen, fratioare! Indeplinirea unor parametri de calitate iti garanteaza ca nu vei pierde emisiunea. Crezi ca aia care au pus caruciorul ala pe Marte s-au dus pana acolo ca sa auda cu urechea daca merge si dupa aia au trimis racheta? Sau l-au acordat dupa zgomot rotund? Nu nene. Receptorul ala a indeplinit niste cerinte in laborator si, cand l-au aruncat din prastie pana la Planeta Rosie, au stiut cu certitudine ca va functiona. Si a functionat. Sesizezi diferenta? Inca ceva. Folosirea atacurilor la persoana (invective si aprecieri personale) pentru a castiga o disputa e documentata de prin anii 1800 de Schopenhauer. L-ai citit cumva si exersezi? Nu de alta , dar o sa fii dezamagit pentru ca nici in domeniul asta nu ai adus nimic nou. In fine, pierd vremea. Nu ai raspuns la multe intrebari pe care ti le-am adresat, dar cea mai importanta la care mi-ar place sa citesc un raspuns de la tine e aia cu evaluarea produsului la capatul liniei de fabricatie. Trebuie sa ai o modalitate de test, care sa garanteze calitatea. Cum faci? Altfel, vinzi rebuturi si te trezesti cu ele in brate pentru garantie. Si in unele cazuri, garantia e scumpa rau. Te poate duce la faliment. Si e vorba de alta liga, nu de electrocasnice. Bafta! L.E. Daca ai dispozitie sa testezi demodulatorul ala MF cu CDB400 pe care l-am postat ptr tine, chiar te rog sa imi spui daca si cum ti-a functionat. Dupa cum observi am folosit "te rog", nu "pune mana" ... La 22.02.2021 la 4:55, RST a spus: nu a zis nimeni nimic in sensul ca demodularea MF ar fi o mare branza Esti din nou in eroare. E o branza suficient de mare sa umpli o carte. Profesorul Gheorghe Cartianu, de care fara indoiala ca ai auzit, ca doar zici ca ai facut vreo 2 ani de Electronica, a scris o carte pe tema asta in 1958. Se cheama "Modulatia de Frecventa". Ti-o recomand cu toata caldura. Daca reusesti sa o intelegi si sa aplici ce scrie acolo, ai facut un pas inainte semnificativ. Principiile teoretice ilustrate acolo sunt valabile pana in ziua de astazi, chiar daca se aplica folosind alta tehnologie. Editat Februarie 23, 2021 de cirip Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 Eu nu stiu ce te obosesti sa ii raspunzi la betivu asta. Ca ssta e deja in lumea lui. Mai bine il pui sa faca niste interceptari de mesaje secrete venite din tunelele de sub bucegi... Link spre comentariu
RST Postat Februarie 24, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2021 E topicul circarilor " electronisti ". Dati-va in stamba copii, va sta superb.... Realizez cat de naiv am fost la inceputurile mele pe forum, cand eram curios ce mai realizeaza romanii. Realizari 0....mosmandeli 3 ani la un montaj de juma de ora....mediocritate dusa la extrem. Si lasitate cat cuprinde, nu aveti nici macar curiozitatea , ca sa nu mai spun bunul simt sau curajul pentru un test live. Zero absolut...divagari in toate sensurile, precum un copil care a facut o boacana si invoca motivele specifice varstei pentru a se apara. In lehamite asa, o remarca adresata la " observatiile " lui @cirip : cand te vei face om mare, vei invata o mentalitate folositoare in viata: sa nu te opresti la primul obstacol intalnit. Detectia subpamanteana nu e de teapa lui Nea Titi de la scularie. Nu aveam nicio documentatie, doar informatii vagi din presa. Iar " explicatiile " primite pe forum....denota aceeasi lasitate specifica. Adica sa gasim o " explicatie " copilareasca, pretext sa abandonam munca. Uite ca am stiut sa merg mai departe, sa perfectionez totul si am ajuns printre putinii din tara care stiu adevarul, chiar daca deocamdata partial, referitor la ce mai misuna pe sub muntii nostri. Logica, ambitia si inteligenta, inving lasitatea. Link spre comentariu
RST Postat Februarie 24, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2021 (editat) In concluzie, alaltaieri am facut o propunere: continuam romaneste, sau ne trezim din adormire? Replayurile care au urmat au dat si raspunsul. Asa ca va cedez topicul pentru a va balacari in continuare, iar daca vreti sa vedeti receptorul, il puteti vedea, dar live. Si nu accept nici macar intalnirea live decat cu o conditie: sa publicati rezultatele. La fel si daca vreti sa-i masurati parametrii. Cum lasitatea ne impiedica sa trecem la fapte, stiu ca nu se va intampla niciun test, asa ca balacareala placuta in continuare, topicul va apartine. La fel si mie concluziile imi apartin. Editat Februarie 24, 2021 de RST Link spre comentariu
Postări Recomandate