Mircea Postat Februarie 22, 2021 Partajează Postat Februarie 22, 2021 Atat Luceafărul din Mârlăneşti, cat si colegi cu capul pe umeri, o tot tin una si buna ca nu i-a sponsorizat nimeni "lucrarile" Luceafărului... Sa va reamintesc ca Luceafărul e asistat social? Asa ca cine sponsorizeaza tabla ruginita si ţuicuţa? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 22, 2021 Partajează Postat Februarie 22, 2021 Lasă bre ca avem asistați sociali cu pensia sociala mai mare decit salariul eu pe un an, și unii stau bine și cu sănătatea (cel puțin cea fizica.......). Link spre comentariu
RST Postat Februarie 22, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2021 (editat) 6 hours ago, cirip said: Pentru ca cel care are specificatii este si verificabil in conditii bine definite, Adica preferi sa pierzi emisiubnea pentru ca receptorul e verificabil. Fara suparare, mi se pare atat naivitate cat si masochism. Poate si asta e o explicatie de ce unii pierd mult in viata si dau vina pe destin. Niste pragmatism nu strica. 6 hours ago, cirip said: dar nu ai pus niciodata o valoare numerica, verificabila. Cum vrei sa te ia lumea in serios? Si cum vrei sa le stiu eu altfel decat confruntand receptorul ;la lucru, vizavi de un alt aparat ale caror caracteristici le stiu ? Eu nu am aparatura de masura pentru masuratori precise...si nici nu ma intereseaza s-o am. Metoda comparatiei mi-e suficienta. Aleg device-ul care e in stare sa indeplineasxca scopul propus, iar pe celalalt il arunc, indiferent ce staif poarta. 6 hours ago, cirip said: Nu o data am ras de m-am tavalit citindu-ti postarile si nu numai eu, dar si cativa colegi de birou. Probabil lucrati la Fructe si Legume. Cine le stie pe toate fara a cerceta realitatea, e un simplu amator...nici macar entuziast. V-ati tot laudat ca aveti nush ce aparaturi de masura...am zis ca va ofer la analiza receptorul Waxiba, antena MagicBon...ori alte deviceuri. Gratuit, fara sa faceti efort. Am fost si la un test live, la D-l YO9HRB acasa . A analizat vreun " profesionist " ceva ? S-a prentat cineva la testul live ? Papagalicela pe internet e mai buna... JALNIC !! Oferta ramane in continuare valabila ! Convinge-ti colegii de birou sa radem impreuna, la o cafea, cu sculele in fata. Si aparatura de masura aia desteapta. 6 hours ago, cirip said: Si peste toate ai si stilul asta de a jigni si de a adresa insulte colegilor de forum. E o jignire faptul ca ii invit sa se mobilizeze, sa ignore prosteala din Massmedia ? De unde stiu ei de OZN-uri si tuneluri ? Le-au vazut ? le-au detectat ? Au vazut pe dracu....au cascat gura la ce zice presa. Vreti sa stiti adevarul, cautati-l direct de la sursa ! 6 hours ago, cirip said: Nici nu o sa te ajute daca nu scrii pe hartie (fie ea si electronica) un set de specificatii pe care te angajezi sa le indeplinesti intr-un mod masurabil Nu era momentul. Inainte de a cere o eventuala sponsorizare, trebuia sa stiu 100% sigur ca acea sponsorizare se justifica. Altfel poti fi tras la raspundere pentru banii irositi, nu ? Am facut calcule scurte si am ajuns la concluzia ca pot singur. Si e mai sigur pentru mine ca eventual sa vand rezultate, nu proiectul in sine. Cine le vrea, plateste....cine nu, citeste presa. Oricum, m-au contactat niste persoane cu greutate....si ma mir, pentru ca eu n-am facut pe nicaieri proiectul public...ci doar tangential, pe acest forum. 5 hours ago, Mircea said: Sa va reamintesc ca Luceafărul e asistat social? Asa ca cine sponsorizeaza tabla ruginita si ţuicuţa? Daca as putea da de tine in realitate, te-as plesni scurt la o mica judecata, pentru calomnie. Mai nou, se incadreaza juridic si cea din mediile online. Si te dadeam de capul de pereti, sa nu te nai trezesti vorbind la betie. Pe forum te-o fi tinand mamica in brate...dar ai grija la realitate. N-are sens sa iti mai fac alt raport, pe motiv ca esti un papagal prost...pentru ca stiu ca suspendarea mi-o iau tot eu ;) Editat Februarie 22, 2021 de RST Link spre comentariu
RST Postat Februarie 23, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2021 Concluzionand, e important sa stim, sau cel putin sa stiu eu, incotro ne indreptam. 1. Reprosati tot timpul ca nu ofer si masuratori. Pot oferi deci, cu precizie, doar alea pe care am cu ce sa le fac. Am tot postat, in special cele pe SDR. Dar odata ce s-a inteles fix nimic....nu mai are sens sa postez. Scheme nici atat, am vazut ca alea sunt si mai greu de inteles. Are cineva cu ce sa le masoare, exact si la obiect ? Daca da, am spus si repet ca ofer cu placere. Totusi, daca nu, raman la parerea pe care o am demult...si nu o mai repet. 2. Ce realizez in realitate, sunt device-uri de care am nevoie...sa le folosesc, nu sa le admir. Pentru ca au un scop practic, discutiile despre, au valoare doar de discutii, neafectand nici in bine si nici in rau scopul si destinatia lor. De ce am mentionat asta ? Incepand in special de la receptorul Waxiba pentru Unde Scurte, am observat o puternica impotrivire. Intr-o vreme am observat chiar o mobilizare agenerala, de ca si cum eram pe cale sa planuiesc un atentat terorist. Ce tin sa repet: am dus toate proiectele la capat, iar impotrivirea generala nu are alt efect decat sa nu mai postez amanunte despre. Ati observat probabil ca am renuntat sa mai postez scheme ( fata de pana acum un an, cand postam 2 pe zi ). Am redus drastic si postarii rezultatelor practice si masuratorile pe SDR. In concluzie: daca doriti rezultate, scheme, masuratori, incercati sa le intelegeti, sa puneti intrebari la obiect si voi explica cu placere. Cel mai la obiect ar fi sa faceti dvs insiva masuratori directe pe obiect. Sau putem ramane pe varianta de pana acum...pentru ca imi e foarte cunoscuta strategia adolescentina de a divaga constant de la topic, in speranta ca se va inchide. Dvs divagati cu intentie, eu ripostez in stilul caracteristic si tot cu intentie, topicul se inchide. Eu raman cu realitatea, dvs cu satisfactia utopica....iar cei cativa useri cu adevarat interesati raman cu....ochii in soare. Repet, prefer prima varianta, adica cea profesionista si civilizata, cu discutii in cunostinta de cauzqa. . Dar putem ramane si la balacareli, suspendari...ma rog, stilul traditional stramosesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 Haide, bre Luceafăre @RST, pune proba ca nu fentezi statul si incasezi banii ca un parazit. Altfel, ramane cum am stabilit: un asistat social cu tichia de aluminiu lustruita si tare-n fleanca atunci cand raportul alcool / sânge este supraunitar. Nu am sa ma cobor la nivelul tau, iti las rolul de măscărici de forum. Tu de ce crezi ca esti tolerat pe aici, te-ai intrebat vreodata?! Link spre comentariu
vijelie02 Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 Hai bre @validae pune lacatul. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 Fără lacăte. Şi eu mai citesc pentru amuzament. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 (editat) Și eu sunt împotriva la lacăte dar cite-odata parca mai trebuie puțin cenzurate unele dintre postări. Cum postatorul nu-i instare de asa ceva, cineva cu mai mult discernământ ar putea face mici taieturi, cit sa menținem topicurile la un nivel minim de decenta. Adevărul ca și eu aștept update-urile ca să ma mai destind cu gura pina la urechi..... .....corectorul telefonului e de tot ra..tul. Editat Februarie 23, 2021 de sesebe Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 Daca vrea sponsorizari sa ii dea cineva un receptor bine facut la care sa se raporteze comparativ. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 Hai da ma in judecata. Uite motiv: parea mea personala e ca esti un papagal care cere atentie ca in viata de zi cu zi nu il baga nimeni in seama. Sper ca ai destule pe numele tau, ca sa ai ce pierde cand dai in judecata pt calomnie sau ce avioane visezi. Oricum asa o sa dai cu judecata la fel cum iti dai examenul radio. Asa ca despre ce vorbim. Prostu daca nu i fudul... Ps datul cu parerea nu e calomnie. Dar da i cu judecata, te rog! Link spre comentariu
vijelie02 Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 Tot el e cu gura mare(RST) la cate ilegalitati face. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 (editat) Pet-ul bată-l vina... Editat Februarie 23, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 Revenind la discutia de receptor VHF, nu totdeauna este de dorit o sensibilitate extrema. Sa nu uitam ca posturile de emisie FM sunt cu acoperire locala. Poti avea surpriza ca pe o frecventa sa auzi 2 posturi simultan. Mie mi se intampla chestia asta zilnic, in drumul spre casa, cand peste RRA (102.2MHz) mi se suprapune un post bulgaresc, intr-o anumita zona a drumului. Link spre comentariu
telefunken Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 On 2/18/2021 at 11:08 AM, puriu said: Intermodulatia (modularea semnaluli util de catre un semnal cu alta frecventa) apare din cauza neliniaritatii elementelor dinaintea mixerului. Asta e cross-modulation (modulatie incrucisata) si uneori poate avea loc si in ionosfera, fara legatura cu receptorul. Testul uzual pentru US implica doua semnale spatiate la 20 kHz, nivelul semnalului util de -53 dBm, semnal perturbator MA cu m=30%, largimea de banda AFI de 3 kHz (SSB). Astazi nu se mai ofera specificatii legate de rezistenta la modulatie incrucisate, considerandu-se ca un receptor cu un IP3 rezonabil indeplineste automat si cerintele privitoare cross-modulation. Evident ca in ambele cazuri, fenomenul apare ca urmare a neliniaritatii elementelor active. Desi nu am vazut studii, dar nici nu am cautat, se pare ca si filtrele cu cuart pot produce intermodulatii, hi ! Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 La 22.02.2021 la 9:50, cirip a spus: Si ce de tranzistoare ... Pffff. Prea multe! Au vrut sa fie tot 7 ca la vechiul Sinclair cu germaniu. Doua sunt in plus, stabilizatorul de tensiune si intrerupatorul de alimentare. Are si parti bune, nu are telescopica si preamplificator RF, iar limitatorul de amplitudine este corect (trigger ce scoate semnal dreptunghiular sau nu scoate nimic). Prin marirea condensatorului de derivare se trece usor la NBFM. Am facut de proba (simplificat) amplificatorul FI cu tranzistoare cu beta peste 1000 (BC546C) si merge foarte bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate