tepeleacatalin Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 (editat) Buna seara tuturor colegilor Am primit astazi un stabilizator de tensiune de la un prieten Dupa ce am rezolvat micile probleme cu prizele de iesire care erau pline de lipituri reci si picioare de prindere rupte l-am alimentat tensiuna de iesire 220 volti si eu superincantat dar Satana nu ma lasa incepe sa tacane si tensiunea variaza...un releu se aude cupland si decupland iar tensiunea 220 volti si 200 volti...parca e orga de lumini e un stabilizator cu relee.....ce ar putea fi?....pana acum nu am mai lucrat cu stabilizatoare si o poza cu partea electronica...... cand pun stecherul in priza intr-o pozitie pe masa conzilor apare faza invers stecherul nu mai apare Editat Ianuarie 22, 2021 de tepeleacatalin completare Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 E un comparator care comandă releele, ce comută prize de pe înfăşurarea de reglaj în trepte discrete a autotrafului.Verifică starea condensatorilor şi a releelor. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Ianuarie 22, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 o sa incep cu electroliticii.....sa vedem ce imi povestesc..... va tin la curent numai bine Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Acei semireglabili stabilesc pragurile de comutare, faci semn pe fiecare ca să ştii unde era înainte şi vezi ce releu le corespunde.E posibil să se fi modificat şi histerezisul şi primul releu oscilează la cuplare. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Ianuarie 22, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 (editat) m-am exprimat un pic gresit....nu tacane ca o mitraliera......se cupleaza si decupleaza dar intre doua momente pot fi 5...20 secunde aleatoriu pe un bec clasic se simte variatia de tensiune......in plus indicatorul de tensiune oscileza foarte fin dar perfect vizibil cand arata 220 volti si asta nu intotdeauna.....asta inseamna contacte perlate?.......pe bec oscilatia nu se simte probabil datorita inertiei termice a filamentului Editat Ianuarie 22, 2021 de tepeleacatalin Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Ianuarie 23, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 am inceput testarea conzilor electrolitici.....valori relativ bune dar cu pierderi.....am verificat si semireglabilii ....unul a trebuit miscat cam 1 mm functioneaza normal in limitele a 220 volti +- 8% si mai ales constant...nu mai am cuplarile succesive.... problema rezolvata va multumesc mult pt sfaturi o seara excelenta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum