Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator tensiune monofazic TONGKAI TZ-1000W

tepeleacatalin

Postări Recomandate

Buna seara tuturor colegilor

Am primit astazi un stabilizator de tensiune de la un prieten

Dupa ce am rezolvat micile probleme cu prizele de iesire care erau pline de lipituri reci si picioare de prindere rupte l-am alimentat

tensiuna de iesire 220 volti si eu superincantat

dar Satana nu ma lasa

incepe sa tacane si tensiunea variaza...un releu se aude cupland si decupland iar tensiunea 220 volti si 200 volti...parca e orga de lumini

e un stabilizator cu relee.....ce ar putea fi?....pana acum nu am mai lucrat cu stabilizatoare 

IMG_20210122_181843.jpg

si o poza cu partea electronica......

cand pun stecherul in priza intr-o pozitie pe masa conzilor apare faza

invers stecherul nu mai apare

IMG_20210122_215401.jpg

Editat de tepeleacatalin
completare
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tepeleacatalin

4

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E un comparator care comandă releele, ce comută prize de pe înfăşurarea de reglaj în trepte discrete a autotrafului.Verifică starea condensatorilor şi a releelor.

Link spre comentariu

Acei semireglabili stabilesc pragurile de comutare, faci semn pe fiecare ca să ştii unde era înainte şi vezi ce releu le corespunde.E posibil să se fi modificat şi histerezisul şi primul releu oscilează la cuplare.

Link spre comentariu

m-am exprimat un pic gresit....nu tacane ca o mitraliera......se cupleaza si decupleaza dar intre doua momente pot fi 5...20 secunde aleatoriu

pe un bec clasic se simte variatia de tensiune......in plus indicatorul de tensiune oscileza foarte fin dar perfect vizibil cand  arata 220 volti si asta nu intotdeauna.....asta inseamna contacte perlate?.......pe bec oscilatia nu se simte probabil datorita inertiei termice a filamentului

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

am inceput testarea conzilor electrolitici.....valori relativ bune dar cu pierderi.....am verificat si semireglabilii ....unul a trebuit miscat cam 1 mm

functioneaza normal in limitele a 220 volti +- 8% si mai ales constant...nu mai am cuplarile succesive....

problema rezolvata

va multumesc mult pt sfaturi

o seara excelenta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări