Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tacanit+intrerupere imagine tvNORIko

AstraHu-07

Postări Recomandate

Va salut, am un tv noriko crt, iar recent acesta a inceput sa scoata niste sunete ciudate, initial se auzea niste tacanituri in spatele lui, iar mai nou pt cateva milisecunde apare o dunga pe jumatea ecranului si in totodata se opreste si sunetul, fiind urmat de un plici care vine tot din spate.

Mentionez ca acesta nu face intotdeauna asa, dar are anumite perioade in cursul saptamanii cand face.... as vrea sa va intreb daca e o problema grava si daca se mai merita reparat,. multumesc :cheers:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AstraHu-07

5

• ionel sm

3

• Florinel TV

3

• lucadorin

3

Top autori în acest subiect

Daca nu aveti cunostinte de electronica mergeti la un meserias.Trebuia sa dati niste date mai complte.Modelul tv ,model sasiu si ce ati lucrat in el.Asa nimeni nu va poate ajuta.Ca fapt divers cred ca aveti ceva in zona trafo linii,eventual deflexie. ....descarcari fit.

Editat de ionel sm
Link spre comentariu

chiar nu ma pricep...dar as vrea sa va intreb,, aceste probleme de care spuneti dvs in zona trafo liniilor., e un defect minor sau ceva complex ? adica ar mai merita reparat sau nu ? multumesc mult pt raspuns si pt timpul acordat :)

Imi cer scuze. acum am citit tot comentariul..

este vorba de un tv noriko model : N2080 MTG

iar sasiul cred ca este acesta  - PT90PS

Editat de AstraHu-07
Link spre comentariu

Greu de spus! Poate proveni de la un  contact imperfect în zona final linii( și nu numai) pană la descărcări în traf sau în altă parte.

,,O dungă pe jumătatea ecranului "  nu e clar! Orizontal, vertical ...

Dacă dispare și sunetul, bănuiesc că  dunga e pe verticală , atunci probleme în zona etajului de linii...chiar  lipituri la mufa pentru bobina de deflexie sau altceva.

Probabil  contacte imperfecte, uneori sunt destul de greu de găsit...

Dacă nu aveți cunoștințe, mergeți la un atelier de reparații! Altfel, e greu...

Link spre comentariu

Daca veți continua sa-l folositi , defectiunea se agraveaza si se poate sa-l dati si la gunoi.

O lipitura cocsata pe la traf linii.

Mergeti cu tv-ul la un meserias.

Link spre comentariu

va multumesc pt raspunsurile acordate. intentionez sa achizitionez unul nou, iar sa mai dau pe asta 100 de lei sa il repar, parca nu renteaza :)

in orice caz as mai avea o intrebare as vrea sa cumpar un tv Horizon full hd 81 cm, model 32HL6300F, as vrea sa va intreb ce parere aveti despre acest tv ? este OK dpdv al fiabilitatii ? merita achizitionat sau nu ? am vazut un tv asemanator aici pe forum deja la reparat...deci imi cam pun niste semne de intrebare legate de fiabilitatea acestuia :) 

Link spre comentariu

Cam toate tv led de ultima generatie sunt niste stifturi.In afara de asta cele cu tub puteai sa dai si cu pumnul in el ca nu patea nimic.Astea daca ai copii mici,nepoti ii vine de hac.la display ,tocmai bun de aruncat....sa nu mai vorbesc de defectare cand nici napuca sa iasa din garantie.Majoritatea sun facute la turci sau china.De multe ori nu poti afla producatorul decat dupa ce il cumperi.Poate va recomanda colegii o marca mai buna.:scarpin

Link spre comentariu

Fiecare tv este bun atat timp cand merge, de reparat unele se pot dar altele nu, acum mai bune sunt Samsung , LG dar si cu aceste dupa ce iese din garantie mai pica si aceste

Link spre comentariu

Tv care să  ,,țină "  cât au ,,ținut"  tv-urile cu tub nu mai există .

Bineinteles că la un moment dat trebuie înlocuite, indiferent de situație...,Și eu am avut un Grundig fabricat în Austria în 2003 care  a funcționat impecabil...pur si simplu nu se mai defecta! 

L-am schimbat pentru că mă uit la snooker, iar pe un FHD sau UHD altfel se văd bilele...iar Grundigul l-am donat!

Link spre comentariu

Un TV CRT merita reparat doar daca il poate repara proprietarul.Componentele unui astfel de TV sunt relativ ieftine, dar TV-ul fiind vechi reparatia nu se rezuma doar la schimbat piesele defecte si aflarea cauzei defectarii ci si la o "fiabilizare" a celorlalte componente, lipituri, etc (asta ca sa nu te trezesti ca ai schimbat traf linii dar apoi a picat verticalul, de ex.).Astfel, se poate ca "manopera" sa coste de 3-4 ori cat costul componentelor schimbate.Parerea mea.

Editat de valangjed
Link spre comentariu

Anul trecut a venit un client la mine cu un tv Teletech cu main 17MB82S, si cand a vazut ca are display crapat a adus alt tv horizon tot cu main 17MB82S si ce sa vezi ca ala tot display era crapat, apoi sa vezi ce repede a dat un tv CRT Grunding jos din pot si la adus la reparat, l am reparat si a spus ca nu mai cumpara stifturi noi pana nu se mai poate repara CRT

Link spre comentariu
Acum 4 ore, lucadorin a spus:

Tv care să  ,,țină "  cât au ,,ținut"  tv-urile cu tub nu mai există .

Bineinteles că la un moment dat trebuie înlocuite, indiferent de situație...,Și eu am avut un Grundig fabricat în Austria în 2003 care  a funcționat impecabil...pur si simplu nu se mai defecta! 

L-am schimbat pentru că mă uit la snooker, iar pe un FHD sau UHD altfel se văd bilele...iar Grundigul l-am donat!

sant stati fara griji,acum cca 3 saptamani am vandut un funai de 20" am ramas uimit de data fabricatiei trecuta pe eticheta spate,martie 2000,in afara de faptul ca nu mai avea stralucirea de la inceput ,posibil lampi putin uzate,mergea fara probleme si nu suferise reparatii

Link spre comentariu

Așa-i că v-au convins stimați mei colegi, că un tv CRT e mai fiabil decît un LCD .

Vă recomand să-l reparați , bineînțeles de cineva priceput. și cînd n-o mai vrea cumpărați unul de actualitate , poate de altă concepție (principiu).

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări