Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare microfon calibrare

gogix sorin

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gogix sorin

13

• Haralambie

7

• sesebe

7

• Усилитель

2

Salut all,am intrat in possia unui microfon de calibrare,sonarworks xref20 si un preamplif,presonus audiobox usb 96 25th anniversary edition,initial am comandat la avmall umik-1 dar nu-l aveau,am astepat 2 saptamani am sunat din nou si au spus ca il aduce in alte 2 sap,dupa care,m-am lipit de un covid,2 saptamani am stat pe camera, dupa am comandat din nou mic-ul,dar nimic,am sunat din nou si mi-a raspuns o doamna,cu un super sictyr in ea,care mi-a zis ca il aduce la comanda,si daca vreau sa stearga comanda facuta.

m-am enervat,am anulat comanda si am luat cele de mai sus,microfonul sonarworks are fisier de calibrare,am bagat seria pe net si mia trimis un zip instant.preampliful presonus are phantom power,nu a fost nevoie sa cumpar separat.cablu am luat, klotz si mufe neutrik,care le-am facut acasa.

De unde am luat mufele si cablul, am intrat in discutie cu  vanzatorul de la magazinul de instrumente muzicale si mi-a aratat un calibrator de microfoane,nu erau la vanzare era a lui personal,o chestie cilindrica alb spre gri,cu capete negre,unde intra microfonul,avea un comutator la 94db si unul la 100 si ceva db.interesant,nici nu stiam ca exista asa ceva.mi-a spus ca foloste smaaart si din program calibreaza microfonul.

Rog o sugestie pentru un stativ de microfon,sau e bun orice trompeta de pe olx?

Zi faina!

Link spre comentariu

As recomanda totusi sa fie stativ nu trompeta ceea ce cumperi de pe OLX. 

Nu vad dece n-ar fi buna daca sta bine microfonul si poate fi orientat cum trebuie.

Link spre comentariu

Am cumparat unul de la gravity,pare destul de stabil.

acesta este calibratorul,pe care il detine vanzatorul,de la soundstil brasov:

https://www.pce-instruments.com/english/pce-instruments-class-2-sound-level-meter-calibrator-pce-sc-42-det_5840817.htm

aici mai ieftin:

https://www.amazon.com/Sound-Acoustical-Calibrator-output-levels/dp/B01FFI2OAU

aici cum se calibreaza:

https://www.superbestaudiofriends.org/index.php?threads/using-a-microphone-calibrator.3420/

Toate cele bune!

Editat de gogix sorin
link adaugat
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Luat de vreo 8-10 ani direct de la producător sau cam asa ceva și a ajuns la mine după citeva luni și un parcurs foarte întortocheat fiind comandat pt mine de cineva din America. 

Totuși la un preț de sub 100$ ce mai contează 15% în plus?!? 

Link spre comentariu

De la 79 USD ajunge la 119 EUR (99 la francezi). Iar UMIK-2, de la 195 USD ajunge la 279 (259 la francezi), plus transportul. Varianta cu adusul din state o am si eu, dar parca n-as vrea sa apelez pentru nimicuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări