Cossy Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Este normal sa imi sara siguranță când pun un consumator între nul și împământare? Specific, ca între faza și împământare nu se întâmplă nmc Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 De unde stii ca legi intre nul si impamantare, si nu intre faza si impamantare? Ce tensiune ai intre nul si impamantare, si ce tensiune ai intre faza si impamantare? Ce tip de siguranta sare? Scuze, @validae, nu stiu cine e moderator aici, dar sigur are sa aiba mai mare vizibilitate la Instalatii electrice. Multumesc. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 (editat) @CossyCe se întâmpla daca puneti consumatorul între faza si nul? Editat Ianuarie 19, 2021 de franzm Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 Intre nul si impamantare? Pe bune?! Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 @MirceaDaca va referiti la postarea ce-am editat-o, atunci da, dar numai în anumite conditii si de aceea am si sters. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 (editat) Daca ai siguranta diferentiala, da, sare. Editat Ianuarie 19, 2021 de icar Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 Cum bine spunea @Mircea....eu cred că ai pus consumator între fază şi împământare, iar siguranţa diferenţială a detectat asta.Dacă te gândeai să ,,fentezi,, contorul astfel, nicio şansă...nulul şi împământarea au (sau ar trebui) acelaşi potenţial faţă de fază, deci practic ar fi acelaşi lucru. Link spre comentariu
iuli09 Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 Este normal ca diferentialul sa declanseze atat intre nul si impamantare cat si intre faza si impamantare . Prin urmare problema nu e ca a declansat intre nul si impamantare ci ca NU a declansat intre faza si impamantare . Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 Haideti, domnilor, daca tot sustineti ca vine cineva si pune un bec intre nul si impamantare si sare diferentialul. De ce sare? Ca sa va adaug alta intrebare: conectat sau deconectat becul, ce potential are nulul? Si mai ales, ce potential fata de impamantare? Faceti o schita pe hartie inainte sa repetati ce ati spus deja. PS: Nu consideram un sistem foarte dezechilibrat, cu nulul aiurea. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 20, 2021 Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 Noi dăm cu presupusul, iar pe iniţiator îl cam doare la un metru în faţă...sau în spate, depinde de defazaj. Link spre comentariu
Haralambie Postat Ianuarie 20, 2021 Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 Cu degetele umede a incercat? Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 20, 2021 Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 Mircea, nu vorbesc din povesti. Am vrut sa vad daca am potential intre nul si impamintare, si, cind am pus voltmetrul, a sarit diferentialul. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 20, 2021 Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 Acum 6 minute, icar a spus: Mircea, nu vorbesc din povesti. Am vrut sa vad daca am potential intre nul si impamintare, si, cind am pus voltmetrul, a sarit diferentialul. Ce rezistenta interna are voltmetrul?! Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 20, 2021 Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 Ce drac de voltmetru ai pus? SAu era pus pe A, ca ai vrut sa masori A din priza? Acu ma gandesc ca daca pe nul ai consum mare ai ceva cadere de tensiune, si in momentul in care legi impamantarea pe care nu ai consum, ceva diferenta de potential apare intre ele. dar sa sara diferentiala de la voltmetru care are multi mega ohmi....ceva e putred. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 20, 2021 Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 5 hours ago, icar said: Mircea, nu vorbesc din povesti. Am vrut sa vad daca am potential intre nul si impamintare, si, cind am pus voltmetrul, a sarit diferentialul. Sa zicem ca nulul e deplasat cu 10V, ca voltmetrul are impedanta de 10k. Tot da 1mA, ce diferential e ala de a sarit la 1mA? Inclin sa cred ca se face o confuzie, daca a sarit, alta e cauza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum