Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impamantare/nul

Cossy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

7

• iuli09

4

• validae

3

• franzm

2

Top autori în acest subiect

De unde stii ca legi intre nul si impamantare, si nu intre faza si impamantare? Ce tensiune ai intre nul si impamantare, si ce tensiune ai intre faza si impamantare?

Ce tip de siguranta sare?

Scuze, @validae, nu stiu cine e moderator aici, dar sigur are sa aiba mai mare vizibilitate la Instalatii electrice. Multumesc.

Link spre comentariu

Cum bine spunea @Mircea....eu cred că ai pus consumator între fază şi împământare, iar siguranţa diferenţială a detectat asta.Dacă te gândeai să ,,fentezi,, contorul astfel, nicio şansă...nulul şi împământarea au (sau ar trebui) acelaşi potenţial faţă de fază, deci practic ar fi acelaşi lucru.

Link spre comentariu

Este normal ca diferentialul sa declanseze atat intre nul si impamantare cat si intre faza si impamantare .

Prin urmare problema nu e ca a declansat intre nul si impamantare ci ca NU a declansat intre faza si impamantare .

Link spre comentariu

Haideti, domnilor, daca tot sustineti ca vine cineva si pune un bec intre nul si impamantare si sare diferentialul. De ce sare? 

Ca sa va adaug alta intrebare: conectat sau deconectat becul, ce potential are nulul? Si mai ales, ce potential fata de impamantare? 

Faceti o schita pe hartie inainte sa repetati ce ati spus deja. 

PS: Nu consideram un sistem foarte dezechilibrat, cu nulul aiurea. 

Link spre comentariu
Acum 6 minute, icar a spus:

Mircea, nu vorbesc din povesti. Am vrut sa vad daca am potential intre nul si impamintare, si, cind am pus voltmetrul, a sarit diferentialul.

Ce rezistenta interna are voltmetrul?!

Link spre comentariu

Ce drac de voltmetru ai pus? SAu era pus pe A, ca ai vrut sa masori A din priza? :)

Acu ma gandesc ca daca pe nul ai consum mare ai ceva cadere de tensiune, si in momentul in care legi impamantarea pe care nu ai consum, ceva diferenta de potential apare intre ele. dar sa sara diferentiala de la voltmetru care are multi mega ohmi....ceva e putred.

Link spre comentariu
5 hours ago, icar said:

Mircea, nu vorbesc din povesti. Am vrut sa vad daca am potential intre nul si impamintare, si, cind am pus voltmetrul, a sarit diferentialul.

Sa zicem ca nulul e deplasat cu 10V, ca voltmetrul are impedanta de 10k. Tot da 1mA, ce diferential e ala de a sarit la 1mA?

Inclin sa cred ca se face o confuzie, daca a sarit, alta e cauza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări