Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot ciudat sursa de alimentare

Marian Roman

Postări Recomandate

Salutare,

mi-a venit azi un tv Samsung care functioneaza ok, numai ca sursa scoate un zgomot zici ca e  un tractor. A mai intalnit cineva o astfel de manifestare?

sursa este BN44-00807F.  Am inserat mai jos un video cu ciudatenia.

Untitled 2.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• Marian Roman

4

• icar

2

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am uitat sa specific asta... am apasat pe trafuri, dar nimic. parca vibratia se simte mai tare pe acea bobina unde am marcat cu galben. se simte dupa un timp miros de ars (tranzistorul qm806 se supra incalzeste). se gaseste undeva schema sursei? eu nu am gasit nicaieri

Untit.jpg

Editat de Marian Roman
Link spre comentariu

Nu prea se înţelege ce ai marcat de fapt cu galben, tranzistorul e clar marcat, dar cealaltă săgeată parcă ar indica un condensator MKP.Sau e vorba de filtrul EMI din stânga acelui condensator ?

Link spre comentariu
Acum 1 minut, validae a spus:

Nu prea se înţelege ce ai marcat de fapt cu galben, tranzistorul e clar marcat, dar cealaltă săgeată parcă ar indica un condensator MKP.Sau e vorba de filtrul EMI din stânga acelui condensator ?

condensatorul albastru

Link spre comentariu

Se încălzeşte cumva ? Dacă ai dubii, înlocuieşte-l că nu e greu de găsit....e posibil să funcţioneze şi fără el, fiindcă pare a face parte din filtrul EMI.Dă-l jos şi vezi dacă mai zbârnâie ceva...

Link spre comentariu

Ai osciloscop? Poti verifica cum arata tensiunea pe condesatorii de la PFC.Cit este valoarea tensiunii pe ei

Dupa cum suna par sa fie probleme la PFC.

edit: condesatorii aia electrolitici sint pe jumatate jupiti? in poza in stinga sus cred ca sint. 

Pune un electrolitic de 30-50uF/450V peste electroliticii de la PFC.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

am verificat si condensatorii (sunt ok). 

Acum 3 ore, validae a spus:

Se încălzeşte cumva ? Dacă ai dubii, înlocuieşte-l că nu e greu de găsit....e posibil să funcţioneze şi fără el, fiindcă pare a face parte din filtrul EMI.Dă-l jos şi vezi dacă mai zbârnâie ceva...

tot asa face si cu el afara

Acum 3 ore, dan cod a spus:

O soluție de depistat ce face zgomotul un pai de băut mai gros un capăt lângă ureche și unul pe placa. Eu asa procedez. 

am incercat si asa :) dar nu se aude nimic.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Desi postul e putin mai vechi, intreb daca problema a fost rezolvata si cum. Intreb pentru ca am dat peste un caz similar.

Mai adaug faptul ca zgomotul devine mai intens la imagine cu mult alb. Tot de un Samsung e vorba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări