Marian Roman Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Salutare, mi-a venit azi un tv Samsung care functioneaza ok, numai ca sursa scoate un zgomot zici ca e un tractor. A mai intalnit cineva o astfel de manifestare? sursa este BN44-00807F. Am inserat mai jos un video cu ciudatenia. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Ai apăsat pe diverse trafuri sau chiar condensatori, să vezi dacă vibrează vreunul ? Link spre comentariu
Marian Roman Postat Ianuarie 18, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 (editat) am uitat sa specific asta... am apasat pe trafuri, dar nimic. parca vibratia se simte mai tare pe acea bobina unde am marcat cu galben. se simte dupa un timp miros de ars (tranzistorul qm806 se supra incalzeste). se gaseste undeva schema sursei? eu nu am gasit nicaieri Editat Ianuarie 18, 2021 de Marian Roman Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Nu prea se înţelege ce ai marcat de fapt cu galben, tranzistorul e clar marcat, dar cealaltă săgeată parcă ar indica un condensator MKP.Sau e vorba de filtrul EMI din stânga acelui condensator ? Link spre comentariu
Marian Roman Postat Ianuarie 18, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Acum 1 minut, validae a spus: Nu prea se înţelege ce ai marcat de fapt cu galben, tranzistorul e clar marcat, dar cealaltă săgeată parcă ar indica un condensator MKP.Sau e vorba de filtrul EMI din stânga acelui condensator ? condensatorul albastru Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Se încălzeşte cumva ? Dacă ai dubii, înlocuieşte-l că nu e greu de găsit....e posibil să funcţioneze şi fără el, fiindcă pare a face parte din filtrul EMI.Dă-l jos şi vezi dacă mai zbârnâie ceva... Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 (editat) Ai osciloscop? Poti verifica cum arata tensiunea pe condesatorii de la PFC.Cit este valoarea tensiunii pe ei Dupa cum suna par sa fie probleme la PFC. edit: condesatorii aia electrolitici sint pe jumatate jupiti? in poza in stinga sus cred ca sint. Pune un electrolitic de 30-50uF/450V peste electroliticii de la PFC. Editat Ianuarie 18, 2021 de sesebe Link spre comentariu
stefank Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 condensatorii asa sunt , au o caciula de aluminiu , dar poate incerca sa puna noi Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 O soluție de depistat ce face zgomotul un pai de băut mai gros un capăt lângă ureche și unul pe placa. Eu asa procedez. Link spre comentariu
Marian Roman Postat Ianuarie 18, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 am verificat si condensatorii (sunt ok). Acum 3 ore, validae a spus: Se încălzeşte cumva ? Dacă ai dubii, înlocuieşte-l că nu e greu de găsit....e posibil să funcţioneze şi fără el, fiindcă pare a face parte din filtrul EMI.Dă-l jos şi vezi dacă mai zbârnâie ceva... tot asa face si cu el afara Acum 3 ore, dan cod a spus: O soluție de depistat ce face zgomotul un pai de băut mai gros un capăt lângă ureche și unul pe placa. Eu asa procedez. am incercat si asa dar nu se aude nimic. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 posibil scapari de componenta alternativa,....osciloscopul poate elucida misterul ! (diode, cond.pusi in paralel pe diode, cond.filtraj) Link spre comentariu
icar Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 Desi postul e putin mai vechi, intreb daca problema a fost rezolvata si cum. Intreb pentru ca am dat peste un caz similar. Mai adaug faptul ca zgomotul devine mai intens la imagine cu mult alb. Tot de un Samsung e vorba. Link spre comentariu
icar Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 E, are un an, hai sa zicem vechiuț. Ma intrebam daca a rezolvat cumva problema. Am uitat sa spun, e vorba de aceeasi placa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum