Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare lampa bicicleta spate de la pic 10f200 la 12f629

Postări Recomandate

Salut ma intereseaza daca se poate modifica softul de la pic 10F 200 pentru un pic 12f629 la o lampa de bicicleta, am realizato in varianta cu 10f si functioneaza super ok  dar este cam greu de lucrat cu pic 10f versiunea smd , iar pe de alta parte am vro 20 bucati de 12f care stau degeaba . multumesc

aici este proiectul original http://picprojects.org.uk/projects/bikelight/index.htm

Editat de kinderu56
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

in primul rand ...

ifdef     __12F629
    list      p=12F629            ; list directive to define processor
    #include <p10F200.inc>        ; processor specific variable definitions
                endif

trebuia sa scrii #include <p12F629.inc>

In rest succes ! Ca vei avea nevoie.   Vezi ca registrii nu sunt identici la cele 2 modele de pic, de asemenea unii registri se afla la locatii diferite de memorie ...

de ex in codul original ai asta

tris    GPIO

care la 16f629 nu are nici un sens deoarece acolo se numeste TRISIO

Link spre comentariu

Va salut @kinderu56,

M-am uitat putin la cod si am incercat sa il portez pentru 12F629. Din pacate nu e chiar asa de simplu. Nu este imposibil si nici foarte dificil, dar e ceva de lucru si fara experienta nu prea aveti sanse. Asa ca nu mai umblati la cod.

Iata cateva dintre problemele pe care le-am intalnit:

• Realocarea memoriei RAM. Am facut-o usor, pentru ca 12F are mai multa memorie
  • Pinoutul este diferit. Va trebui facut un cablaj nou.
  • Butonul este pe GPIO3, care are pull-up la 10F, dar nu are la 12F. Ori se adauga o rezistenta in schema, ori se muta butonul pe alt GPIO alterand softul
  • Bitul GPWU nu exista la 12F, dar exista la 10F. Acest bit e legat de wake-up la apasarea butonului. Trebuie rescris codul ca sa tina cont de Interrupt On Change.

si aici m-am cam oprit.

Poate ma mai uit la cod, dar nu promit nimic. M-a descurajat faptul ca trebuie schimbata si logica, nu numai nume de registre, datorita lipsei functionalitatii.

L.E. :) Macar asambleaza fara "orori", dar acum trebuie sa verific functionalitatea cu simulatorul.

bike_light_asm.thumb.png.2495c3abbc10082f8a31faa1e77adecc.png

Editat de cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări