kinderu56 Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 (editat) Salut ma intereseaza daca se poate modifica softul de la pic 10F 200 pentru un pic 12f629 la o lampa de bicicleta, am realizato in varianta cu 10f si functioneaza super ok dar este cam greu de lucrat cu pic 10f versiunea smd , iar pe de alta parte am vro 20 bucati de 12f care stau degeaba . multumesc aici este proiectul original http://picprojects.org.uk/projects/bikelight/index.htm Editat Ianuarie 17, 2021 de kinderu56 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 19, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 nicio ideie ? Link spre comentariu
Viorel A Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 Pai aveti asm-ul ... n-ar trebui sa fie prea greu de modificat. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 19, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 am incerca si l-am zapacit de la gasit toti dracusori si si nu il mai cunostea nici procesoru asa ca ............ Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 Puneti aici ce ati modificat. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 19, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 asm dar nu stiu sa programez , nici nacar sa cliipeasca un led eu am incercat Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 20, 2021 Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 @Mircea a cerut să puneţi fişierul aşa cum l-aţi modificat.....altfel, îi puneţi pe cei ce vor să vă ajute să caute pe alte site-uri.Vorba aia ,,muieţi-s posmagii ?,, Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 20, 2021 Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 Contacteazą englezul asta.F675 e asemanator F629. https://allanfaulds.weebly.com/blog/microchip-pic-12f675-driven-rear-led-bike-light Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 20, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 bikelightv2.asm Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 20, 2021 Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 in primul rand ... ifdef __12F629 list p=12F629 ; list directive to define processor #include <p10F200.inc> ; processor specific variable definitions endif trebuia sa scrii #include <p12F629.inc> In rest succes ! Ca vei avea nevoie. Vezi ca registrii nu sunt identici la cele 2 modele de pic, de asemenea unii registri se afla la locatii diferite de memorie ... de ex in codul original ai asta tris GPIO care la 16f629 nu are nici un sens deoarece acolo se numeste TRISIO Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 20, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 am mai modificat anumite chesti dar nimic BUILD FAILED bikelightv2.asm Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 20, 2021 Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 (editat) Va salut @kinderu56, M-am uitat putin la cod si am incercat sa il portez pentru 12F629. Din pacate nu e chiar asa de simplu. Nu este imposibil si nici foarte dificil, dar e ceva de lucru si fara experienta nu prea aveti sanse. Asa ca nu mai umblati la cod. Iata cateva dintre problemele pe care le-am intalnit: Realocarea memoriei RAM. Am facut-o usor, pentru ca 12F are mai multa memorie Pinoutul este diferit. Va trebui facut un cablaj nou. Butonul este pe GPIO3, care are pull-up la 10F, dar nu are la 12F. Ori se adauga o rezistenta in schema, ori se muta butonul pe alt GPIO alterand softul Bitul GPWU nu exista la 12F, dar exista la 10F. Acest bit e legat de wake-up la apasarea butonului. Trebuie rescris codul ca sa tina cont de Interrupt On Change. si aici m-am cam oprit. Poate ma mai uit la cod, dar nu promit nimic. M-a descurajat faptul ca trebuie schimbata si logica, nu numai nume de registre, datorita lipsei functionalitatii. L.E. Macar asambleaza fara "orori", dar acum trebuie sa verific functionalitatea cu simulatorul. Editat Ianuarie 20, 2021 de cirip Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 21, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2021 e am banuit eu ca nu este simplu ,daca pe arduino este mai intuitiv unpic la picuri este SF total ,oricum multumesc pentru efortul depus si timpul acordat ,referitor la cablj se pote modifica fara probleme Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 21, 2021 Partajează Postat Ianuarie 21, 2021 compari mere cu pere ! Intradevar asembler este SF chiar si pt programatori cate odata. Ia scrie un cod in ASM pt arduino... mai e asha simplu ? Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Pune descrierea exacta a ce vrei sa faca, m-am uitat foarte rapid pe proiect si am gasit o lista de functionalitati (vro 7 moduri) el vrei fix pe alea si toate 7 ? Si te ajut eu cu un proiectel in MikroC, ASM e overkill pentru un proiectel banal cu niste LED-uri si un buton. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum